728 x 90

جنگ قدرت با خیز حذف رقیب

درگیری باندهای رژیم بر سر نمایش انتخابات
درگیری باندهای رژیم بر سر نمایش انتخابات

از روز ۲۰آبان که آخوند روحانی در یزد باند رقیب را در مورد فساد مورد حمله قرار داد در واکنش‌های هم‌باندیهای خودش و در عکس‌العمل مهره‌های باند رقیب سر یک بحران جدید در درون رژیم باز شد. آن هم بحران جنگ قدرت بر سر تصاحب کرسی‌های مجلس ارتجاع در نمایش انتخابات پیش رو. در بستر تحولات منطقه که خیز جاروی نظام را برداشته است، باندهای حاکم برای بقای خود خیز حذف باند رقیب را برداشته‌اند.

آخوند ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت مجلس آخوندی، روز ۲۰آبان جنگ قدرت پشت ادعاهای مبارزه با فساد را رو کرد و در وحشت از بیرون زدن آتش قیام از شکاف در رأس نظام گفت: «صحبت‌های روحانی، لحن، فرافکنی و وحدت‌شکنی بنی‌صدر را زنده می‌کرد، البته یک تفاوت داشت و آن این‌که پایه صحبت‌های بنی‌صدر (مجاهدین) بودند که تا بنی‌صدر گفت چماق‌داران را از دانشگاه بیرون کنید آنها دستور حمله را اجرا کردند، اما روحانی سعی کرد مردم را به جان هم بیاندازد، مخصوصاً وقتی روحانی گفت شعار اقتصادی مال عده قلیلی است که خواست آمریکا از حنجره‌شان بیرون می‌آید و نگذارید! نگذارید یعنی چه؟ یعنی حمله کنید! او دیروز می‌خواست حادثه ۱۴اسفند را ایجاد کند». آخوند ذوالنوری با بیان این‌که «وظیفه من به زیر کشیدن روحانی است»، عمق بحران جنگ قدرت در رأس حاکمیت را به نمایش گذاشت.

سلمان خدادادی، عضو مجلس ارتجاع، هم روز ۲۰آبان سخنان خمینی دجال در مورد طغیان مردم علیه نظام در میان دعواهای باندی را یادآوری کرد و گفت: «خطر بزرگ این است که امروز احتمال می‌رود که آن خطر برای ما باشد، که یک وقت ملت از حکومت برگردد».

یحیی کمال‌پور، عضو دیگر مجلس ارتجاع، با زیر سؤال بردن روحانی از خیز باندش برای حذف روحانی خبر داد و از جمله گفت: «سخنان یأس‌آلود بالاترین مقام رسمی کشور که متعاقب قانون اساسی شخصیت دوم محسوب می‌گردد برازنده و پسندیده نیست... آقای رئیس‌جمهور! شنیده بودیم هر کس به شما رأی ندهد در کابینه شما جای ندارد، اما باور نداشتیم اگر مردمی به شما رأی ندهند، در محاسبات شما به حساب نمی‌آیند».

همزمان آخوند موسوی تبریزی هم در حالی‌که بقای نظام را «مصالح ملی» می‌نامید نسبت به بروز شکاف در حاکمت و تهدید قیام اشاره کرد و از جمله گفت: «متأسفانه ما همواره نفع شخصی، گروهی و جناحی خودمان را مقدم بر نفع و مصالح جامعه می‌دانیم. متأسفانه هیچ‌گاه این فداکاری را نداشته‌ایم تا منافع و مصالح جامعه را در نظر بگیریم». وی ضمن اذعان به تعمیق روزافزون شکاف در حاکمیت گفت: «هر چه زمان گذشت چنین مسأله و معضلی نه تنها کم نشده بلکه افزوده نیز شده است. زمانی که نظرها و منافع شخصی سرلوحه کار قرار می‌گیرد همه چیز خراب می‌شود». آخوند موسوی تبریزی در ادامه هشدار داد: «به‌طور مسلم این اختلاف‌انگیزی‌ها به‌نفع منافع و مصالح ملی نیست».

آخوند علی شیرازی، از باند خامنه‌ای، هم اظهارات روحانی در مورد مبارزه با فساد را جنگ انتخاباتی دانست و از جمله به روحانی گفت: «مغالطه نکنید». وی در ادامه گفت: «ظاهراً این حرفهای مغالطه‌آمیز از سر رقابت است که شما در تیرماه ۱۳۹۶ میگویید: «دوران رقابت سیاسی و انتخابات گذشت، وحدت را حفظ کنیم... گویا امروز هم در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، زبان رقابت گشوده‌اید».(فارس نیوز ۲۰آبان ۹۸)

اذعان به ماهیت باندی بودن حرفهای روحانی برای سهم قدرت و غارت در مجلس آتی ارتجاع، از مهره‌های هم‌سو با باند روحانی هم شنیده می‌شود.

محمدقلی یوسفی، اقتصاددان هم‌سو با باند روحانی، به ماهیت این جنگ قدرت طی ۴۰سال حاکمیت ارتجاع اذعان کرده و از جمله می‌گوید: «تجربه نشان داده که مسئولان دولتی در طول ۴۰سال گذشته امتحان خود را پس داده‌اند و کشور را به سمت بحران هدایت کرده‌اند. از سوی دیگر جناح‌های سیاسی نیز از فساد رهایی نیافته‌اند و هر یک سهم ویژه‌ای در شکل‌گیری کانون‌های اصلی فساد برعهده داشته‌اند. بر این اساس حرکت بر بستر توسعه نه با وجود تصمیم‌گیران کنونی کشور که با وجود افرادی ممکن می‌شود که در دامان این فسادها گرفتار نشده‌اند».(جهان صنعت ۲۰آبان ۹۸)

همدلی، روزنامهٔ هم‌سو با باند روحانی هم روز ۲۰آبان به نمایشی بودن ادعاهای روحانی در مورد مبارزه با فساد اذعان کرده و نوشت: «آنچه که سخنان او را برجسته و حامل معنایی مبهم کرده است،‌ این‌که چرا رئیس دولت یازدهم حرف‌هایی را که دیروز بیان کرد، ‌پیش‌تر نگفت و مضاف این‌که او چه چیزی را باید بگوید که نمی‌گوید». این روزنامه حکومتی در ادامه افزود: «روحانی به‌صورت صریح و شفاف با مردم سخن نگفت و گلوگاهها یا منشاء فسادها را رونمایی نکرد». و در ادامه نتیجه گرفت: «همه حرف‌ها را در لفافه می‌گوید،‌ در حالی که سخنان در لفافه به‌درد هیچ‌کس نمی‌خورد و اساساً گره‌گشا نخواهد بود».

روزنامهٔ حکومتی آرمان هم به ماهیت جنگ باندی اظهارات روحانی اذعان کرد و نوشت: «واقعیت امر آن است که برخی می‌خواهند منشأ فساد را دولت روحانی نشان دهند و اعلام کنند ریشه فساد در دولت است. در نتیجه صحبت رئیس‌جمهور در خصوص لزوم رسیدگی به فسادهای میلیارددلاری را می‌توان پاسخی به این افراد دانست. در این ماجرا رگه‌هایی از برخورد سیاسی نیز وجود دارد. برخی ادعا می‌کنند که گوشه‌ای از مسائل به رقابتهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶ بازمی‌گردد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b1542639-a75f-4da2-b6e5-9616da3432e1"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات