وحشت همگانی؛ مقابله مردم با نظام
در روزنامههای حکومتی شنبه پنجم مهرماه، وحشت از انزوای جهانی و منطقهیی رژیم در قالب گمانهزنی در مورد نتایج انتخابات آمریکا و پیامدهایش برای رژیم، انتخابات آتی عراق و مواضع عربستان در مورد رژیم دیده میشود. برجستهتر از انزوای خارجی نظام، اعتراف به انزوای داخلی و فاصله مردم از نظام ترجیع بند مشترک روزنامههای حکومتی است.
جهان صنعت با اشاره به پرده نشینی روحانی و رها کردن مردم در امواج کرونا و اختصاص واکسن آنفلوانزا به مجلس و ژن خوبهای نظام، نوشته است: «این رویه تبعات و آثار اجتماعی گستردهیی دارد. تحلیلگران سیاسی در این باره به جد هشدار داده و معتقدند که ادامه رویکرد موجود هیچ ثمری غیر از افزایش بیاعتمادیهای اجتماعی و تعمیق شکاف بین مردم و مسئولان نخواهد داشت».
آرمان بهنقل از تاجزاده معاون اسبق وزارت کشور رژیم نوشته است: «اعدام نوید افکاری بازتاب وسیعی در ایران و دنیا داشته است. دیگر اینطور نیست که اگر در کشور اتقاقی رخ داد فقط بازتاب داخلی داشته باشد. بنابراین هر تصمیمی باید با توجه به بازتاب آن در افکار عمومی در ایران و جهان اتخاذ شود... در حال حاضر رقیب ما در جامعه اصولگرایان نیستند، شهروندانی هستند که آنها به این دلیل که جمهوری اسلامی را اصلاحناپذیر میبینند، از اصلاحطلبان فاصله گرفتهاند».
آفتاب یزد از باند مغلوب زیر عنوان: «باور مردم درد میکند نه دست و پایشان» نوشته است: «کمی اگر حساستر و موشکافانهتر بنگریم خواهیم دید فقط سرمایههای مردم در بازار سرمایه اعم از طلا و مسکن و ارز و بورس در حال تبخیر شدن نیست بلکه «سرمایههای اجتماعی» نیز در حال از بین رفتن است».
ابتکار هم به بنبست باند مغلوب اذعان کرده و در مورد تقلاهای آخوند موسوی خوئینیها نوشته است: «در زمین بازیِ امروز، اصلاحات دچار چهار بحران جدی است. بحران موقعیت، بحران توجیه، بحران ایده حکمرانی و بحران مزیت، گریبان اصلاحطلبی را گرفته است. تا فکری بهحال این چهار بحران نکنیم اتفاقی رخ نمیدهد و روزگار روی خوشی به این جریان نشان نمیدهد.
باید نسخهای در این سطح ارائه شود وگرنه با این میزان از هشدار و توصیه خوئینیها کارش حل نمیشود».
بحرانهای داخلی آنروی سکهٔ انزوای جهانی
روزنامههای حکومتی از هر دو باند حاکم اعترافات چشمگیری در مورد ریشهٔ بحرانهای داخلی نظام دارند. وطن امروز با اشاره به گرانیهای اخیر بحران ارزی نظام نوشته است «با فرض اینکه محمولههای سویا و ذرت با قیمت ارز نیمایی وارد کشور شود، باید منتظر رشد ۴۰۰درصدی قیمت نهادههای مرغی و بهدنبال آن مرغ و تخممرغ باشیم».
ستاره صبح هم بهنقل از یک کارشناس اقتصادی رژیم نوشته است: «نپیوستن به افایتیاف و قرار گرفتن در لیست سیاه تحریمهای بانکی عامل بروز بحران بانکی و افزایش مشکلات در حوزه نقلو انتقال پول است». و از قول سلطانی عضو اتاق بازرگانی رژیم افزوده است: «بانکهای روسی دیگر تراکنشهای مربوط به کار با ایران، حتی به روبل روسیه را انجام نمیدهند. آنهایی که میگفتند تصمیمات FATF هیچ اثری روی ما ندارد کجا هستند؟».
در هم تنیده شدن بحرانهای نظام را میتوان در طنز یک روزنامه باند مغلوب دید.
جهان صنعت زیر عنوان «واکنش کرونا به سخنان واعظی» از جمله نوشته است:
«واعظی میگوید: تردید نکنید اگر رئیسجمهور ۱۴روز یا ۲۱روز بخواهد در منزلش بماند قطعاً به کشور و تصمیمگیریها لطمه وارد میشود.
منزل رئیسجمهور: اتفاقاً برعکس. تجربه نشان میدهد وقتی شبها درون منزل هستند و استراحت میکنند، مردم هم آرامش بیشتری دارند و اتفاقات و حوادث ناگوار کمتری رخ میدهد.
کرونا: خدا را شاهد میگیرم که تا بهحال حتی یکبار هم قصدی برای آلوده کردن روحانی نداشتهام. کمکاری و عدمتحرک ایشان را گردن من نیندازید. امضا میکنم که هر جا که ایشان بخواهد برود من آنجا نروم. آن وقت ببینیم چه تاثیری در عملکرد دولت خواهد داشت.
خون مقامات کشور: واعظی دروغ میگوید. ما از خون مردم رنگینتر هستیم. برای مثال به پوست صورت واعظی و ظریف نگاه کنید. همواره گل انداخته و تروتازه هستند.
مردم: احتمالاً طی چند روز آینده واعظی در واکنش به اظهارات بالا میگوید: اگر روحانی در بستر بیماری بود اوضاع خیلی از الآن بدتر بود. باید خدمت ایشان بگوییم: آب دهها وجب از سر ما گذشته است. با نبودن رئیسجمهور اگر تبدیل به صد وجب شود فرقی بهحال ما نمیکند. تخممرغ ۱۳۰۰تومانی با تخممرغ چهار (هزار) تومانی برای ما هیچ فرقی نمیکند. جفتش ما را از گرسنگی میکشد».