728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – پنجشنبه ۲۰تیر۹۸

گزیده روزنامه‌های  حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

اغلب روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه ۲۰تیر ۹۸، مهم‌ترین عنوان خود را به تهدید انگلستان توسط آخوند روحانی اختصاص داده‌اند. خبرهای مربوط به ملاقات‌های فرستادهٔ ویژه رئیس‌جمهور فرانسه هم در صفحات اول روزنامه‌ها موضوع مشترک است. توقیف کشتی رژیم و تشکیل جلسهٔ شورای حکام از دیگر مسائل روزنامه‌های روز پنجشنبه است.

 

روزنامه‌های حکومتی در روز بیستم تیرماه، خبری از شکست اقدام تروریستی رژیم برای ربودن یک کشتی انگلیسی در تنگهٔ هرمز نداده‌اند، اما اغلب تهدید روحانی خطاب به انگلستان را تیتر صفحه اول کرده‌اند:

اطلاعات: روحانی: انگلیسی‌ها تبعاًت ایجاد ناامنی در دریا را خواهند دید

جوان: روحانی: انگلیس تبعاًت کار احمقانه‌اش را می بیند

رویش ملت: روحانی: انگلیس تبعاًت توقیف نفتکش ایرانی را بعداً می فهمد

شرق: روحانی: به انگلیسیها گوشزد می‌کنم که آغازگر ناامنی هستید

 

برخی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی و خبرهای مربوط به فساد و رانت در صفحات اول روزنامه‌های دیده می‌شود:

صدای اصلاحات: رشتهٔ همه مشکلات کشور در بیکاری و نداشتن شغل است

صدای اصلاحات: ۴۰درصد بیکاران تحصیلکرده هستند

صبح اقتصاد: پرداخت ۱۰میلیارد تومان رشوه به رئیس دفتر رئیس اسبق مجلس

رسالت: خصوصی‌سازی برای خواص

جام جم: بلاتکلیفی حقوق کارمندان در چهارمین ماه سال

 

روزنامه‌های حکومتی تلاش کرده‌اند خبر مربوط به جلسهٔ شورای حکام علیه نقض برجام توسط رژیم را کوچک‌نمایی کنند. برخی هم به گوشه‌یی از خبرهای آن اشاره کرده و ابراز نگرانی کرده‌اند:

ایران: شورای حکام آژانس؛ اهرم جدید آمریکا علیه ایران: (آمریکا) قصد دارد از طریق دیپلماسی پنهان با کشورهای عضو شورای حکام و طرح اتهامات جدید در زمینه فعالیت‌های هسته‌یی نظام، پرونده هسته‌یی نظام را پس از تصویب قطعنامه شورای حکام به شورای امنیت ببرد تا مجدداً ذیل فصل هفتم منشور، جامعه بین‌الملل را علیه نظام همراه کند.

جهان صنعت: واشنگتن در شورای حکام ایران را به باج‌خواهی متهم کرد. جکی والکوت نماینده آمریکا در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این اجلاس در سخنانی بی‌اساس، طی بیانیه‌یی عنوان کرد که تخطی تهران از مفاد برجام و فراتر رفتن از سقف تولید اورانیوم غنی‌شده تلاشی برای باج‌خواهی است. در بیانیه آمریکا در نشست اضطراری شورای حکام ادعا شده است: «دلیلی برای گسترش برنامه هسته‌یی رژیم ایران وجود ندارد و اقدام‌های اخیر این رژیم را تنها می‌توان تلاش آشکار برای اخاذی از جامعه جهانی دانست.»این مقام آمریکایی در ادامه مدعی شد: «از رژیم ایران می‌خواهیم که قدمهای اخیرش را لغو کند و هر گونه برنامه برای افزایش فعالیت‌هایش در آینده را کنار بگذارد».

 

در روزنامه‌های حکومتی اظهارات ضدو نقیض در مورد حفظ برجام، مأموریت فرستادهٔ رئیس‌جمهور فرانسه و مذاکره با میانجی دیده می‌شود که تصویری کلی از بن‌بست نظام در تله اتمی ارائه می‌دهند:

جوان: با مردم شوخی می‌کنید؟! و با فرانسه وقت تلف می‌کنید؟! میانجیگری فرانسه میان آمریکا و نظام؟! اگر آمریکا میان نظام و فرانسه میانجیگری کند، منطقی‌تر و پذیرفتنی‌تر است! فرانسه آ‌ن‌طور که خود ظریف می‌گوید ۱۱تعهد برجامی دارد که هیچ‌یک را عمل نمی‌کند و اینس‌تکس بازی آنها طبق آنچه آمریکایی‌ها پریروز لو دادند، نقشه و برنامه خود آمریکاست.

حالا شما با پلیس بد مذاکرات و با «امانوئل بون» فرستاده دون‌پایه رئیس‌جمهور فرانسه، چه صنمی‌دارید و چه برنامه‌یی و چه امیدی؟! به‌نظر می‌رسد خروج رسمی آمریکا از برجام و خروج عملی اروپا از برجام بر گیجگاه ما کوبیده است که به جای رفتار منطقی و عقلانی، سرگرم بازی و عکس‌های یادگاری شده‌ایم. ما امروز به واقعیت‌گرایی بیش از هر چیز در مواجهه با نعش برجام احتیاج داریم و مسأله اول این واقعیت‌گرایی، از دست‌ندادن زمان است.

رسالت:محمد دهقانی، عضو کمیسیون حقوقی مجلس: جریانی هم از سال‌های طولانی بر این باور هستند که باید در مقابل خواسته‌های آمریکا کوتاه آمد و کشور ما باید مطابق سیاست‌های آمریکا و اروپا باشد این تحلیل آنها باعث شد که آمریکایی‌ها خسارت فراوانی در کشور ایجاد کنند. جریانی هم در کشور از این موضوع سوء‌استفاده و اموال مردم را غارت کردند.

رسالت: فریدون عباسی: گام‌های نظام نشان‌دهنده آن است که دنبال فرجی از عالم غیب است

کیهان: دیپلمات اروپایی تصریح کرده است که آمریکا و فرانسه برای وقت‌کشی علیه ایران تقسیم کار کرده‌اند. چندی پیش امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در اظهارنظری گستاخانه گفته بود: من هیچ‌گاه در برابر نظام ساده‌لوح و زودباور نبودم. اختلاف‌نظر ما با آمریکا بر سر شیوه رفتاری ماست.

در حال حاضر هدف آمریکا و شرکای اروپایی‌اش، نه احقاق حقوق برجامی نظام بلکه خرید زمان برای اجرای نقشه‌های ضدنظام است.

دولت روحانی باید روند منفعلانه «کاهش میلیمتری تعهدات» را تغییر داده و وقت‌کشی طرف مقابل را ناکام بگذارد.

آرمان:‌ حسین شیخ الاسلام: اگر تروئیکای اروپایی در پی‌آنند که در فعالیت‌های دیپلماتیک‌شان موفق شوند باید بر روی فصل‌مشترک نظام و ترامپ و نه روی اختلافات کار کنند.

فصل مشترک میان نظام- واشنگتن آن است که هر دو طرف راه‌اندازی جنگ را نمی‌خواهند.

بنابراین اروپایی‌ها باید روی این مسأله کار کنند و آن را تبدیل به توافق عدم تجاوز کنند. چنین اقدامی شدنی است، لذا نه تنها برای ترامپ و اروپایی‌ها بلکه برای نظام نیز خوب است.

آرمان: محمد حسین ملائک: باید از سفر مکرون به تهران استقبال کرد. همچنین باید تلاش کرد تا مکرون با دست پر از تهران برود. امیدوار هستیم که این سفر انجام شود.

همدلی: ارتباط اگر ‌چه مأموریت امانوئل بن مشاور ارشد دیپلماتیک مکرون بابت مناقشه برجام تعبیه و تنظیم شده است، اما نیم نگاهی هم به مناقشه تهران- واشنگتن دارد، با این هدف که شاید زمینه برای یک مذاکره فراهم شود... اگر اروپا بخواهد به صرف منافع واشنگتن و سایر شرکای اروپایی برجام با مقامات تهران چانه‌زنی کند، طبیعی است که این وضعیت به‌معنای پایان برجام و شکست دسته‌جمعی در به انجام رساندن این توافق خواهد بود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e49dd5d6-9468-4d5f-be3b-2e43c8e5cf83"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات