728 x 90

کمبود پزشک و بیکاری ۴۰هزار پزشک!

کمبود پزشک و بیکاری ۴۰هزار پزشک!
کمبود پزشک و بیکاری ۴۰هزار پزشک!

رئیس سازمان نظام پزشکی ضمن اشاره به مهاجرت پزشکان به خارج کشور گفت: «حدود ۸۵هزار پزشک عمومی شماره نظام پزشکی دارند، اما از این میان تنها حدود ۴۰هزار نفر پروانه کار و طبابت گرفته‌اند «بنابراین قاعدتاً تعدادی از این پزشکان یا به حرفه‌های دیگر روی آورده‌اند و یا از کشور خارج». (سایت حکومتی جماران ـ‌۸مرداد ۹۸)

بر اساس این آمار در حاکمیت آخوندی نیمی از پزشکان عمومی کشور بیکار مانده‌اند که به‌گفته رئیس سازمان نظام پزشکی به حرفه‌های دیگر روی آورده یا از کشور خارج شده‌اند.

پیش از این نیز بهروز بینادی عضو مجلس ارتجاع در مورد بیکاری پزشکان گفت: «هم‌اکنون ۴۰هزار پزشک عمومی بیکار یا شاغل در حرف دیگر وجود دارند».

نماینده مجلس رژیم با اشاره به این‌که بسیاری از اورژانس‌های بیمارستانی به پزشک عمومی نیاز دارند اظهار داشت: «اغلب اوقات، یک یا دو پزشک عمومی کشیک به سختی به بیماران رسیدگی می‌کنند». (خبرگزاری مجلس ۱۳دی ۹۶)

بیکاری پزشکان یا عدم اشتغال آنها به حرفه پزشکی در شرایطی است که کمبود پزشک معضل عمومی تمامی استانهای کشور است و صرفاً مربوط به مناطق دور افتاده و محروم کشورنیست.

در زمینه کمبود پزشک عمومی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار می‌دارد: «کمبود پزشک عمومی معضل مهمی در کشور است، که بخشی از این مشکل از اشتباه در سیستم جذب پزشکان عمومی ناشی می‌شود. از سویی بسیاری از پزشکان عمومی مهاجرت می‌کنند، تعداد زیادی برای تخصص اقدام و برخی به مشاغل دیگر مشغول می‌شوند و این امر در کمبود پزشکان عمومی تاثیر‌گذار است ». (خبرگزاری مهر ۵دی ۹۷)

در حال حاضر نبود پزشک به‌ویژه پزشک متخصص در بسیاری از شهرستانها به یک مشکل برای مردم تبدیل شده است.

در اردبیل کمبود چشم پزشک یکی از مشکلات اصلی مردم در زمینه درمان است، در این شهرستان در زمینه بیماری اطفال، قلب و بیماریهای صعب‌العلاج هم کمبود جدی پزشک وجود دارد به‌گونه‌یی که در بسیاری مواقع نوبت گرفتن از پزشکان متخصص اردبیل برای مواقعی که مشکل بیمار حاد و جدی است، بسیار مشکل است.

در شهرستانهای استان اردبیل وضعیت نامناسبت‌تر از مرکز استان است به گونه‌یی که بیماران شهرستانها ناگزیرند به مراکز استانهای همجوار یا به تهران بروند که هزینه گزاف درمان برای آنها و خانوادهایشان مشکلات زیادی ایجاد می‌کند.

در مراکز درمانی تأمین اجتماعی استان کهگیلویه و بویر احمد نیز کمبود پزشک معضل جدی برای مردم این استان است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی این استان ضمن اشاره کمبود جدی پزشک در مراکز درمانی استان گفت «در حوزه درمان به‌طور جد نیاز به پزشکان متخصص بیشتری است». به‌گونه‌یی که «برخی از تجهیزات به روز بیمارستان یاسوج به‌دلیل نبود متخصص بدون استفاده مانده است». (خبرگزاری صدا وسیما ۱مرداد ۹۸)

 

کمبود پزشک ـ معضل عمومی کشور

در شهرستانهای جنوبی استان کرمان که بخش اعظمی از استان را در برمی‌گیرد کمبود پزشک خصوصاً پزشک متخصص مشکل مردم منطقه است، طوری که در رودبار با ۱۲۰هزار نفر فقط یک متخصص داخلی، در قلعه گنج با ۸۵هزار نفر جمعیت تنها دو پزشک وجود دارد...

استان همدان هم در رشته‌هایی مانند زنان، اورتوپدی، ارولوژی با کمبود پزشک متخصص مواجه است.

عضو مجلس ارتجاع از شهرضا در استان اصفهان نیز خواستار این است که «معضل کمبود پزشک متخصص در شهرضا برطرف می‌شود».(خبرگزاری تسنیم ۳۱خرداد ۹۸)

در استان سیستان و بلوچستان این معضل شدت بیشتری دارد.

به گفته یکی نمایندگان مجلس ارتجاع از زاهدان «نزدیک ۱۵شهرستان استان سیستان و بلوچستان از جمله نیکشهر، چابهار، سراوان، کنارک و سرباز و... از نداشتن نیروی پزشک متخصص، به مشکلات فراوانی برخورده‌اند. روستاهای استان نیز در وضعیت به‌مراتب نامناسب‌تری قرار دارند». (سایت اعتماد آنلاین ۲۶تیر ۹۸)

سایت حکومتی جوان در مطلبی با عنوان «پای درمان در لرستان لنگ است» به کمبود پزشک متخصص و مراکز درمانی در استان لرستان اشاره می‌کند.

این سایت حکومتی در توصیف وضعیت درمان در لرستان می‌نویسد: «نه پزشک متخصص در لرستان هست و نه درمانگاهی برای مراجعه وجود دارد. وضعیت خدمات درمانی در این نقطه از کشور با عدیده‌ای از مشکلات روبه‌روست که برای یک درمان ساده، بیماران باید دست به مهاجرت بزنند... چند سالی نام یک پزشک متخصص سر زبانها می‌افتد و به یکباره خبر از رفتن پزشک و سردرگمی بیماران آغاز می‌شود. از این رو در نبود پزشک جایگزینی مردم استان لرستان برای درمان بیماری خود گاهی ناچار به سفر به استانهای همسایه، چون کرمانشاه، اصفهان و حتی تهران می‌شوند».(سایت جوان آنلاین ۱۸شهریور ۹۷)

در استان مرکزی نیز کمبود پزشک متخصص مهمترین چالش درمان در این استان است. در سمنان نیز مراکز درمانی از کمبود پزشک رنج می‌برند.

ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در این رابطه با بحران جدی کمبود پزشک می‌گوید: «ما در حوزه پزشک عمومی و پرستار کمبودهایی داریم... به‌گفته این مقام وزارت بهداشت در ایران «نسبت ۴.۸متخصص به ازای هر ۱۰هزار نفر جمعیت است که در کشورهای مشابه و برخوردار دو تا پنج برابر و حتی بیش از پنج برابر متخصص به ازای جمعیت کشور وجود دارد».

وی در زمینه کمبود پزشک متخصص مغز و اعصاب می‌گوید به‌عنوان مثال با تعداد ۹۴۵جراح اعصاب در کشور ۸۱.۵میلیونی و وسعت ۱۶۴۸۰۰۰کیلومتر مربعی تأمین جراح اعصاب در مناطق مختلف کشور بسیار مشکل است.(سایت سلامت نیوز ۲۶آذر ۹۷)

 

 کمبود پزشک و پزشکان بیکار و مهاجر! 

کمبود پزشک در کشور در شرایطی است که پزشکان یا بیکار هستند، یا رانندگی و مسافر کشی می‌کنند و یا در مشاغل دیگر کار می‌کنند و البته بخشی از پزشکان که شرایط و امکانات خروج از کشور را دارند به خارج کشور مهاجرت می‌کنند.

مشکل اصلی پزشکانی که به شغلهای دیگر روی آورده و یا مهاجرت می‌کنند این است که آنها از درآمدهایی که از راه طبابت به دست می‌آورند ناراضی هستند.

دلیل عمده نبودن پزشک و یا کمبود پزشک در مناطق محروم نیز نبودن امکانات مناسب برای کار و فقدان امکانات مناسب برای زندگی‌ آنها است.

در دهه‌های پیش پزشکان ایران جزو اقشار مرفه کشور بودند، اما در حاکمیت چپاولگر و فقر گستر آخوندی، بسیاری از پزشکان در اثر فقر ناگزیر به کارهای دیگر روی آورده‌اند.

در این رابطه رئیس انجمن متخصصان داخلی در مصاحبه با خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس) ۲۱فروردین ۹۸می‌گوید بسیاری از پزشکان برای دریافت پروانه مراجعه نکرده و از دایره درمان خارج شده‌اند: «اگرپزشکی درآمد داشت این تعداد شغل خود را ترک نمی‌کردند و به شغل دیگری روی نمی‌آورند. میانگین درآمد پزشکان عمومی بین ۳تا ۴میلیون است که در نهایت آنچه باقی می‌ماند ۲تا ۳میلیون تومان است. مگر اعلام نمی‌کنند که درآمد زیر ۳تا ۴میلیون خط فقر محسوب می‌شود؛ بنابراین اکثر پزشکان ما زیر خط فقر هستند».

درآمد پزشکان ایرانی آن‌چنان پایین است که حتی از پزشکان بنگلادشی، هندی، عراقی و... هم پایین‌تر است.

در این رابطه ایرج فاضل می‌گوید درآمدهای پزشکان این کشورها دست‌کم سه برابر پزشکان ایرانی است.

با مشاهده شرایط پزشکان در کشور وضعیت اکثریت مردمی که در زیر خط فقر هستند بیشتر روشن می‌شود.

مردمی که بسیاری از آنها امکان مراجعه به پزشک و بیمارستان ندارند و از سر فقر و لاعلاجی به «خود درمانی روی آورده‌اند» و البته خوب می‌دانند درد اصلی کجاست و راه درمان معضلات روزافزون اقتصادی و تنگناهای اجتماعی هم از کجا و چگونه آغاز می‌شود. مردمی که در جریان اعتراضات اجتماعی خواستار جراحی بزرگ عفونت نظام ولایت در میهن هستند.

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fd4a6e6e-a5de-4d2a-bb70-5cac6208e0c8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات