728 x 90

از غرب رانده و از شرق مانده

برجام
برجام

این روزها حلقهٔ انزوای جهانی بر گرد رژیم بیش‌از‌پیش تنگ شده است. این حلقه هم از سمت غرب و هم از سمت شرق دارد تنگتر می‌شود.

در حالی که کارگزاران دولت روحانی از جمله ظریف معتقدند اینس‌تکس آمریکا را در انزوا قرار داده و بین اروپا و آمریکا به سود رژیم شکاف ایجاد شده، مهدی مطهرنیا یک کارشناس حکومتی در روز۱۱تیر گفت: «شرایطی که اکنون در مناسبات برجامی می‌گذرد، حکایت از نوعی بازی پیچیده طرفین، به‌خصوص آمریکا و اروپا دارد». این کارشناس حکومتی افزود: «تلاشهای قاره سبز برای راه‌اندازی اینس‌تکس که ساز و کاری محدود و در چارچوب تحریم‌های ایالات متحده آمریکا قرار دارد، بیشتر برای کشاندن ایران به یک بن‌بست سیاسی و دیپلماتیک است». این کارشناس حکومتی اقدامات هماهنگ اروپا با آمریکا را قرار دادن رژیم در « وضعیت کیش و مات دیپلماتیک» دانسته و می‌افزاید:« یعنی اگر ایران اینس‌تکس مدنظر اروپا را بپذیرد در نهایت از رسیدن به اهداف و منافع خود در برجام باز خواهد ماند، اگر هم این سازوکار را نپذیرد و گام دوم خود را در کاهش تعهدات هسته‌یی و افزایش سطح غنی‌سازی عملیاتی کند، بسترهای ابتدایی برای هم‌سو شدن اروپا و آمریکا علیه ایران شکل خواهد گرفت که در نهایت می‌تواند آن اجماع جهانی مدنظر دونالد ترامپ را شکل دهد».

سمت دیگر حلقه تنگ شونده انزوای رژیم در شرق در دست سه کشور بزرگ روسیه، چین و هند قرار دارد.

در مورد هند که اخیراً سفرهای مقامات حکومتی به این کشور برای تلاش در ایجاد رخنه برای دور زدن تحریم‌ها انجام شد و با دود و دم اعلام کردند توانسته‌اند با ایجاد منطقه آزاد چابهار توسط هند، حلقهٔ تحریم‌ها را بشکنند، سایت حکومتی دیپلماسی ایرانی (۱۱تیر) خبر داد: «مشارکت هند در بندر چابهار ایران به‌رغم این‌که از تحریمها مستثنی است، متوقف شده و تأمین کنندگان تجهیزات زیرساختها نگران درگیر شدن در این پروژه هستند. به علاوه، ایران اخیراً پیشنهاد مرتبط ساختن بندر چابهار با پروژه‌های کمربند و جاده چین در پاکستان را مطرح کرده که با منافع استراتژیک هند در تضاد است».

این سایت حکومتی همچنین افزود: «هند در طی یک سال گذشته واردات نفت از ایران را حدود ۴۸درصد کاهش داد و آن را با واردات از ایالات متحده، امارات متحده عربی و عربستان سعودی جبران کرد و انتظار می‌رود که این روند هم‌چنان ادامه بیابد».

این سایت حکومتی افزوده است هند در جریان یک سری تصمیمات سیاسی و تحولات درصدد تعمیق روابط خود با عربستان سعودی، امارات متحدهٔ عربی و کاهش روابط با رژیم ایران برآمده است

در مورد رابطه رژیم با چین و روسیه هم هر چند آشنا مشاور آخوند روحانی مدعی است که «در مواجهه با زورگویی آمریکا، کشورهای ایران، چین و روسیه بیشتر از همیشه به یکدیگر نزدیک شده‌اند»، اخبار رسانه‌های حکومتی حاکی از فاصله گرفتن این کشورها از رژیم است.

بنا‌ به گزارش رسانه‌های حکومتی وزیر امور خارجه روسیه خواستار تمکین رژیم به قوانین تحریم شد و نسبت به عبور از حد تعیین شده ذخیرهٔ اورانیوم با عبارت «دعوت به خویشتنداری» هشدار داد.

از سوی دیگر در روزهای اخیر همزمان با سفر زنگنه وزیر نفت رژیم به وین برای اجلاس اوپک، رسانه‌های حکومتی از سوز و گدازهای رژیم نسبت به روسیه به‌خاطر سیاست‌های نفتی‌اش علیه رژیم و هم‌سو با عربستان، پر شده‌اند

این رسانه‌ها با تیترهای درشت از جمله نوشتند: «کنایه زنگنه به توافق اخیر پوتین و بن سلمان: فقط یکجانبه‌گرایی ترامپ نیست که دنیا را تهدید می‌کند؛ برخی یکجانبه‌گرایی‌های دیگر هم وجود دارد». فغان رژیم به‌خاطر این بوده که روسیه نه تنها از تحریم فروش نفت رژیم استقبال کرده بلکه خود با افزایش تولید، بازارهای نفت رژیم را هم ربوده است.

در مورد چین هم رسانه‌های حکومتی در روزهای اخیر از همسویی کامل این کشور با قوانین تحریم‌ها علیه رژیم خبر داده و از جمله در روز ۱۰تیرماه به‌ نقل از یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ارتجاع نوشتند چین از تحویل قطعات یدکی خودرو به ایران خودداری می‌کند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/feac2281-45e5-4977-ba16-82a114ff5f42"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات