گره خوردن بحرانهای نظام به یکدیگر، چنان کلاف سردرگمی در نظام ایجاد کرده که نهادهای مختلف حاکمیت تنها کاری که از دستشان بر میآید دربردن خود و متهم کردن دیگری است. جلسه مجلس ارتجاع در روز اول آبان محل بازتاب برخی از بحرانهای گریبانگیر رژیم بهطور خاص در عرصه اجتماعی اقتصادی بود. درست در شرایطی که ظریف در جلسه غیرعلنی مجلس ضمن اینکه هیچ تضمینی برای حل مشکلات اقتصادی نداد، گفت تنها امکان احتمالی حل مشکلات اقتصادی اجتماعی تصویب FATF است، موجی از این بحرانها در بیان اعضای مجلس آخوندی و رسانههای حکومتی تنها نمودی از بحران بیراهحلی نظام شد.
گرانی سرسامآور و تأثیر آن بر شرایط انفجاری جامعه و خشم مردم از وعدههای پوشالی رژیم موضوع اظهارات برخی از اعضای مجلس ارتجاع بود:
محمدرضا صباغیان، عضو مجلس ارتجاع، در این رابطه گفت: «واقعا مردم مشکل دارند بعضی از اجناس تا ۴برابر ۵برابر افزایش یافته واقعاً تحملش طاقتفرسا شده حالا من نمیدانم مسئولان و ما کمتر لمس میکنیم ولی واقعاً برای مردم کمرشکن شده دولت هم فقط میگه بسته حمایتی، این واقعاً بسته حمایتی هم تبدیل به جوک شده برای مردم آخه کی میخواهید به این مشکلات رسیدگی بشه چند ماه است مردم تحت فشارند اذیت میشوند».(سایت مجلس رژیم موسوم به خانه ملت ۱آبان ۹۷)
علیمحمد شاعری، عضو دیگر مجلس، به کلاف سردرگم بوروکراسی آخوندزده رژیم اذعان کرد و گفت: «برای حل مشکلات کشاورزان با وزیر کشاورزی صحبت میکنیم میاندازد به گردن شورای اقتصاد یا وزارت صمت. آنها هم میگویند فلانی وزیر است نه ما».(همان منبع)
نادر قاضیپور، عضو دیگر مجلس ارتجاع، در دعوای باندی گوشهیی از فساد نهادینه بین مجلس ارتجاع و دولت را رو کرد و گفت: «وزیر بهداشت پول دارد نمیگذارد سؤالات را در صحن مجلس مطرح کنند. ما در مورد مواد غذایی یک سال است سؤال دادهایم کمیسیون سؤال را نگذاشته در حالی که طبق قانون کمیسیون ۱۵روز وقت دارد».(همان منبع)
منصور مرادی، عضو دیگر مجلس ارتجاع از مریوان، اذعان کرد فرمان کشتن کولبران توسط روحانی و وزیر کشورش صادر شده است. وی نسبت به پیامد این جنایت به نظام هشدار داد و گفت: «به رئیسجمهور محترم و وزیر کشور از همین تریبون تذکر میدهم که دستور توقف کشتن کولبران را هر چه سریعتر اعلام کنید در چنین شرایط اقتصادی و با وجود بیکاری در مناطق کردنشین تداوم کشتار کولبران محروم و مظلوم با هیچ معیار و موازین انسانی و اسلامی قابل توجیه نیست و موجب تعمیق شکاف بین ملت و نظام است».(رادیو فرهنگ ۱آبان ۹۷)
این عضو مجلس بدون اسم بردن از سپاه که عامل به آتش کشیدن جنگلهای زاگرس است میزان و تعدد آتشسوزیهای عمدی در جنگلهای زاگرس را نشان دیگری از اعمال خشونت علیه کولبران دانست.
آنچه که این عضو مجلس ارتجاع «تعمیق شکاف بین ملت و نظام» نامید را جواد کاظمنسب، عضو دیگر مجلس آخوندی، صریحتر بیان کرد و با بیان دجالگرانه و سوزوگداز از جذب جوانان به قطب انقلاب سوزوگداز کرد و گفت: «حوزه انتخابیه و استان و مردم من از چالشها و مصائبی رنج میبرد که در صورت بیتوجهی و عدم رفع آنها میتوان زمینهساز سوءاستفاده دشمنان، اغفال و سربازگیری از جوانان گردد».(همان منبع)
این هشدارها در شرایطی است که روزنامه حکومتی ایران ارگان دولت روحانی اذعان کرد: «روند تحولات شاخصهای اقتصادی بیانگر تشدید مشکلات کشور و وارد شدن اقتصاد به وضعیت پرخطر و نااطمینان است ولی در میان تصمیمسازان کشور نیز تفاهمی برای تغییر این وضعیت نامطلوب شکل نمیگیرد. افزایش تنشهای داخلی در شرایط تداوم فشارهای بینالمللی امید به آینده را کمرنگ کرده است».
واقعیت این است که این اعترافات ناگزیر و متهم کردن باند مقابل و دربردن باند خود، قبل از هر چیز بیانگر وحشت مهرههای رژیم از شرایط انفجاری جامعه و چشمانداز سقوط نظام ولایت است بهخصوص که انزوای جهانی رژیم و تحریمهای بیسابقهای که در راه است به این شرایط بحرانی ضریب میزند.