۷ماه بعد از سیلهای ویرانگری که بیش از ۲۵استان ایران را درهمنوردید بار دیگر با بارش اولین باران پاییزی بخشهای وسیعی از استانهای گیلان و مازندران زیر پوشش سیل قرار گرفت. در اثر جاری شدن این سیل، علاوه بر کشته و مصدوم شدن چند تن از هموطنان، تعدادی از پلهای ارتباطی هر ۲استان، برق و گاز و راههای ارتباطی چندین روستا قطع شد و شهرهای رودسر، لنگرود، تنکابن، املش و صومعهسرا دچار آبگرفتگی شدید شدند بهطوریکه سیلاب تا نیمه دیوارهای خانهها بالا آمد.
خبرگزاری مجلس ارتجاع موسوم به خانه ملت ۲۱مهر ۹۸ در توصیف ابعاد ویرانکننده سیل در استان گیلان بهنقل از یک عضو مجلس ارتجاع مینویسد: «از شب گذشته تا امروز بسیاری از واحدهای تجاری، مسکونی، مزارع و باغهای شهرستانها دچار غرق آبی شده است. پل ارتباطی موسوم به پل کشاورز به طول ۴۹متر به عرض ۵متر بهطور کامل از بین رفته و ارتباط ۶روستا و جمعیت بالای ۴هزار نفر قطع شده است، رانش زمین در جادهها و رودخانهها، روستاهای حوزه انتخابیه را دچار خسارت کرده است، بنا به گزارش واصله از فرمانداریها و بخشداریها ۲شهرستان رودسر و املش، متأسفانه بسیاری از روستاها دچار خسارت شدهاند، در رودسر ۱۵نقطه ریزش کوه و رانش زمین گزارششده است. مردم ناچارند با قایق تردد کنند و کارخانجات برنج کوبی از بین رفتهاند. بارها متذکر شدهایم که احتمال دارد بعضی از رودخانههای منطقه ما طغیان کنند و نیاز به ساماندهی دارند اما بهدلیل ناهماهنگی دستگاهها همیشه این بحران را داریم».
اعتراف رسانههای حکومتی
در یک نمونه دیگر سایت حکومتی اعتماد آنلاین ۲۱مهر ۹۸ با عنوان ۵شهر مازندران دچار آبگرفتگی شدند ابعاد وسیع سیل در مازندران را اینچنین بازتاب داده است: «سیلاب و طغیان رودخانه در روستای مزگا بخش مرکزی نوشهر تقریباً قصه پر غصه دیرینه است که نه کسی را خواب میبرد نه درس عبرتی برای متجاوزین به حریم رودخانهها و مسیلها در این روستای گردشگری میشود. تجاوز به انهار کشاورزی در روستای مزگا در تصرف ویلاداران خود عاملی شده تا آبگرفتگی در معابر روستا همچنان در مزگا باقی بماند».
این در حالی است که هفته پیش از آن نیز سیل در مناطق جنوب کشورمان ویرانی و صدمات جانی و مالی بسیاری را بهبار آورد. این تخریب خصوصاً در مناطق جنوبی استانهای محروم و تحت ستم سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان بیش از سایر مناطق بود.
سایت حکومتی سلامت نیوز ۱۵مهر ۹۸ در مطلبی با عنوان «۵کشته بر اثر وقوع سیلاب» ضمن تأکید اینکه ٣٣شهر، روستا و مناطق عشایرنشین گرفتار سیل میباشند به نقل از رئیس بهاصطلاح سازمان امداد و نجات رژیم نوشت: «بر اثر آبگرفتگی و سیلاب تاکنون ۵نفر جان خود را از دست دادهاند. استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، فارس و هرمزگان و همچنین ١٧شهرستان خاش، سرباز، سیب و سوران، سراوان، فنوج، مهرستان، زیرکوه، داراب، شیراز، قیر و کارزین، فسا، خنج، لارستان، زریندشت، بندرعباس، جاسک و میناب متأثر از آبگرفتگی و سیلاب است».
فاجعه دوباره سیل در استانهای گیلان و مازندران در آغاز فصل پائیز زنجیرهای از سیلهای خانمانسوز دیگر را برای هموطنان محروم ما در چشمانداز قرار داده است چرا که حاکمیت تبهکار آخوندی که خود عامل اصلی غارت و تخریب طبیعت در ۴۰سال گذشته بوده است امروز ناتوان از ارائه هر گونه اقدام پیشگیرانه در رابطه با جلوگیری از وقوع سیلهای بعدی عملاً این بحران قابل کنترل را به یک بحران و چالش عظیم ملی برای مردم محروم میهن ما تبدیل کرده است بهصورتی که از هماکنون با هر بارندگی شاهد وقوع سیل در یک منطقه از کشور و تخریب راهها و جادهها و یا نابودی خانهها و از دست رفتن جان مردم میباشیم.
در همین رابطه خبرگزاری حکومتی ایسنا ۲۲مهر ۹۸ در مطلبی با عنوان «واکاوی حادثه سیل مازندران» مشتی از خروار بیلیاقتی مدیران غارتگر حکومتی را به نقل از یک کارشناس مدیریت بحران رژیم اینگونه پردهبرداری کرد: «استانداری مازندران هیچ برنامهای در حوزه پیشبینی و پیشگیری مدیریت بحران نداشته و همین امر علت اصلی وقوع مجدد سیل در غرب استان است. مازندران طی ۲سال گذشته بدترین خسارات را در مبحث سیل تجربه کرده و بلافاصله بعد از سیل درگیر مراحل بازسازی شده است، در حالیکه استانداری هیچ طرح و برنامهای در حوزه پیشبینی و پیشگیری مدیریت بحران ندارد. آیا در سال گذشته آبگرفتگی شهرها رخ نداد و آیا شهرداران در طول فصل تابستان نمیتوانستند برای کانالها و گذرگاههای آبگیر برنامهریزی کنند، نقاط گره سیلابی چرا شناسایی نشد»؟
در یک نمونه دیگر سایت حکومتی سلامت نیوز ۲مهر ۹۸ در مطلبی با تیتر «وضعیت مردم آققلا ۶ماه پس از سیل» با تأکید به اینکه حتی امکانات عادی زندگی برای بسیاری از مردم همچنان فراهم نشده و مردم هنوز چشم به راه کمکهای مردم هستند، وجه غارتگرانه حاکمیت فاسد آخوندی را اینچنین برملا نموده است: «با گذشت ۶ماه از سیل استان گلستان هنوز هم در بسیاری از مناطق روستایی و شهرستان آققلا مردم در حال ساخت خانههای تخریب شده خود هستند و در چادر زندگی میکنند».
حاکمیت دزد و غارتگر آخوندی که هیچ اقدام پیشگیرانه جهت جلوگیری از سیل و آبگرفتگیهای ناشی از آن برای مردم محروم در مناطق سیلزده نکرد، بعد از وقوع سیل نیز از ابتداییترین الزامات و امکانات برای کاهش درد و رنج مردم مصبیتزده در میهن اشغال شده ممانعت بهعمل میآورد. غارتگرانی که همه ساله سرمایهٔ هنگفتی از بودجه کشور را صرف راهاندازی نمایش بهاصطلاح راهیان کربلا میکند تا بهخیال باطل خود، با قدرتنمایی پوشالی و حفاظت از عمق استراتژیک نظام در کشورهایی نظیر سوریه، عراق، یمن و لبنان برای خود فرجه بقا بخرد.
شایان یادآوری است که بنا به اعتراف رسانههای حکومتی، رژیم قرونوسطایی آخوندی برای انجام نمایش دجالانه موسوم به راهیان کربلا بیش از ۵۵۰میلیارد تومان صرفاً برای ترمیم و بهسازی راهها در طول مسیر بهاصطلاح راهیان کربلا اختصاص داده است که البته این تنها بخشی از هزینههایی است که بهصورت علنی در رسانههای رژیم منعکس میشود و بخش اصلی آن یعنی هزینه امنیتی نمایش اربعین که توسط سپاه پاسداران و دیگر نهادهای ضدمردمیاش تأمین میشود در هیچ رسانهیی منعکس نشده است.