بنبست سرکوب ضرورت عقبنشینی
در روزنامههای حکومتی آخرین روز تیرماه، جدیترین بحرانهای داخلی و بینالمللی نظام دیده میشود. عقبنشینی ناگزیر دژخیمان قضاییه آخوندی از حکم اعدام سه جوان، باند مغلوب را واداشته تا در وحشت از انفجار اجتماعی، گوشزد کنند ضروری است نظام عقبنشینی بیشتری بکند.
ستاره صبح نوشته است: «از نگاه رئیسی، آیا حق اعتراض، همه سیاستهای جاری و عملکرد هر یک از نهادهای حاکم را شامل میشود و یا فقط مختص سیاستهای اقتصادی و قوه مجریه است؟ در حقیقت، بدون پاسخ شفاف به این نوع پرسشها، سخن از بهرسمیت شناختن اعتراض مردم، فقط بر دامنه ابهامات میافزاید».
این روزنامهٔ حکومتی در ادامه نوشته است: «باید قوانین مدون و روشن و بدون ابهامی را در این زمینه به تصویب برسانند. چرا که طبق قوانین موجود، ریش و قیچی در این زمینه به دست ضابطان قضایی و قضات دادگاههای انقلاب است تا طبق میل و علاقه و تفسیر شخصی خود، اقدام مشخصی را اعتراض یا اغتشاش تشخیص دهند! بهطوریکه مثلاً هر عمل اغتشاشانگیز «خودیها» را اعتراض و هر اعتراضِ مسالمتآمیز «غیرخودیها» را اغتشاش بنامند و بر اساس آن تصمیم بگیرند!».
روزنامهٔ اعتماد هم با بیان اینکه: «بیاعتمادی به نظام قضایی در ذهن طیف گستردهیی از مردم رخنه کرده است. این بیاعتمادی ریشه در رویهها و اقدامات چندین دهه گذشته دارد» اعتماد در ادامه گوشزد کرده است: «فقدان چنین تفاهمی میان دستگاه عدلیه، مردم و نخبگان زمینهساز توفانهای توئیتری و منازعات مجازی را فراهم کرده و به اعتبار ملی کشور در سطح جهانی لطمه جدی وارد خواهد ساخت».
بحرانهای انفجاری در بنبست بیراهحلی
عقبنشینی فضاحتبار مقامات حکومتی از آمار ۲۵میلیون مبتلای کرونا، که روحانی اعلام کرد، موضوع مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم است. در کنار آن روزنامههای هر دو باند با حاشای خط «ایمنی گلهیی» توسط روحانی، اذعان به شکست این خط کردهاند.
رسالت در صفحه اولش تیتر زده «ایمنی جمعی نسخهٔ شکستخورده». همین حرف در روزنامههای باند مقابل هم دیده میشود.
روزنامهٔ حکومتی قدس اظهارات رئیسی معاون وزارت بهداشت را در تکذیب آمار گفته شده توسط روحانی انعکاس داده و نوشته است: «اگر بر این اساس قرار باشد بگوییم تعداد مبتلایان در کشور مان ۲۵میلیون نفر است پس باید بگوییم میزان ابتلای جهانی به کرونا حدود یک میلیارد نفر است.مبنای عدد اعلام شده ۲۵میلیون نفر مبتلا در ایران ربطی به تست pcr ندارد».
آفتاب یزد با اشاره به بحرانهای اقتصادی و بازی دولت با قیمت ارز برای پر کردن کیسه و جبران کسری بودجه به تهدید انفجار خشم مردم اشاره کرده و نوشته است: «مسئولان هم انگار با مردم بیگانه هستند و شرایط آنها را درک نمیکنند. در حال حاضر مطالبهگریها بیشتر میشود و وقتی در درازمدت این مطالبهگریها بیپاسخ بماند و در کنار هم قرار بگیرد آنوقت دولت متوجه موضوع خواهد شد. مردم ما به صبوری معروف هستند اما ممکن است که یکدفعه صبرشان لبریز شود».
و بالاخره روزنامهٔ حکومتی ابتکار هم به بیراهحلی باندهای حاکم اعتراف کرده و نوشته است: «آیا در میان نخبگان، مسئولان و سیاستمداران کسی هست که با ارائه یک راهکار جامع و عملی بتواند امیدی ایجاد کند؟ آنچه که میبینیم تنها نقطه نظرات تکراری و کلیای است که هیچ چشماندازی را برای اقتصادی و جامعه ایران ترسیم نمیکند. جناح تازهنفس اصولگرا هم هیچ راهکار جایگزینی برای عبور از شرایط فعلی ندارد».