728 x 90

بودجه کرونایی و دست کردن در جیب مردم

بودجه کرونایی
بودجه کرونایی

رسانه‌های حکومتی خبر دادند روز چهارشنبه ۲۴اسفند جلسهٔ کمیسیون تلفیق مجلس رژیم برای رفع ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه ۹۹ تشکیل خواهد شد. رسانه‌های حکومتی از جزییات ایرادات شورای نگهبان چیزی ننوشته‌اند و مهم‌ترین نکته‌ای که روی آن دست گذاشته‌اند چگونگی برگزاری جلسهٔ این کمیسیون در فضای تهدید کرونا است.

این رسانه‌ها به‌عنوان جدیدترین تحول در بودجه ۹۹ گزارش داده‌اند اخذ مالیات ۷۰۰میلیارد تومانی از املاک لوکس به ردیفهای بودجه افزوده شده است. خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، تسنیم ۲۴اسفند۹۷، افزوده است: «کمیسیون تلفیق در حالی این مالیات جدید را برای املاک مسکونی لوکس وضع کرده است که هنوز هیچ خبری از وضعیت نهایی لایحه وزارت اقتصاد در خصوص مالیات بر عایدی سرمایه املاک در دست نیست».

به‌رغم این‌که بهروز نعمتی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس ارتجاع، تأکید کرده: «قطعاً بودجه سال آینده در روزهای آینده تصویب و برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود و نگرانی در این زمینه وجود ندارد».(همان منبع) اما اساسی‌ترین مسأله بودجه ۹۹، که کمبود بودجه است مسکوت گذاشته شده است.

 

این در حالی است که پیش از این مهدی طغیانی عضو مجلس ارتجاع از کسری ۱۵۰هزار میلیارد تومانی بودجه ۹۹ و بی‌راه‌حلی دولت و مجلس آخوندی خبر داده بود. وی گفته بود: «اگر برای جبران آن اقدامی انجام نشود مشکلات بزرگ‌تر سراغ ایران می‌رود».(سایت حکومتی انقلاب نیوز ۲۲اسفند ۹۸)

این عضو اقتصاددان مجلس آخوندی با اشاره به این‌که دولت تنها به‌دنبال راه‌کار از طریق سیاست خارجی است، به وجه دیگری از بن‌بست نظام در شل کردن طناب تحریم‌ها بر گلوی رژیم اشاره کرده و تصریح کرد: اگر تنها به سیاست خارجی فکر کنیم مشکلات اقتصاد حل نمی‌شود، اما باید سیستم اقتصادی را با این فرض سازماندهی کنیم که تحریم‌ها ادامه‌دار بوده و گشایش‌های بین‌المللی راه‌کاری مناسب برای حل بحران سال آینده اقتصاد ایران نیست».(همان منبع)

این کارشناس حکومتی به وجه دیگری از خفگی اقتصادی که گریبان بودجه ۹۹ را گرفته اشاره و تأکید کرد: «بعید است در سال آینده کسری بودجه‌ای که مدنظر کارشناسان است با فروش نفت حل شود». راه‌کار این کارشناس حکومتی چیزی جز دست کردن در جیب مردم نیست وی گفت: «دولت باید به سمت درآمدهای پایدار مالیاتی حرکت کند».(همان منبع)

لطف الله سیاهکلی، عضو دیگر مجلس آخوندی با اشاره کلی به کمبودهای بودجه و عدم امکان تأمین آنها، به بازی سرهم‌بندی بودجه از سوی رژیم اذعان کرده و گفت: «دولت بودجه را نصفه و نیمه به مجلس داد، مجلس هم که تعطیل است، دستور رهبری هم آمد خب چه بگویم در مورد بودجه ۹۹!». وی هر گونه بحث حول بودجه را غیرمفید و باعث تضعیف روحیه مردم خواند و گفت: «مردم درگیر بیماری کرونا هستند، این بحث بودجه۹۹ زیاد جواب نمی‌دهد. باید به مردم امید داد. این صحبت‌ها یاس‌آور است»!(سایت حکومتی نسیم آنلاین ۲۲اسفند ۹۸)

به این ترتیب با بسته شدن امکان تأمین سایر منابع بودجه که عمدهٔ آن بر دوش فروش نفت و برخی اقلام صادراتی دولت بود، رژیم آخوندی چاره‌ای جز دست کردن بیشتر در جیب مردم برای تأمین بودجه‌ای که کارشناسانش آنرا خیالی خوانده‌اند، ندارد. و خواه و ناخواه بودجه ۹۹ هم تبدیل به بحرانی می‌شود که بیش از هر چیز خصلت امنیتی برای نظام پیدا می‌کند. چرا که قادر به پاسخگویی به هیچ‌یک از مطالبات اقشار ضعیف و طبقات متوسط نیست. روزنامه حکومتی ابتکار از باند روحانی نوشت: «در‏صورت تصویب بودجه‌‏ای ناکارآمد، تبعات سنگین اقتصادی و اجتماعی شدیدی پیش روی کشور قرار دارد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/bba97a57-bc60-46ee-af95-f37580ca5e7d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات