728 x 90

تحریم‌ها و زیگزاگ روحانی

سخن روز
سخن روز

تبلیغات رژیم و حرفهای سردمداران حکومت در بارهٔ تحریمها و تأثیرات آن به‌شدت ضد و نقیض است.

یک حرفشان این است که این تحریمها هیچ اثری ندارد و نه تنها اثری ندارد، بلکه خیلی خوب هم هست و باعث شکوفایی اقتصاد هم می‌شود! این در حرفهای ضد و نقیض روحانی در روز شنبه ۱۹آبان هم بود. یک حرفشان هم، آن‌چنان که ظریف گفت این است که این جنایت علیه بشریت است!

یعنی بنا‌ به روایت جواد ظریف تحریمها باید موجب قحطی و از بین رفتن شمار زیادی از مردم بشود تا بتوان گفت جنایت علیه بشریت! واقعیت این است که رژیم دچار سردرگمی است.

 

بخشی از حرف‌های روحانی

نگاهی به نکات اصلی حرفهای روحانی در روز ۱۹آبان پس از دیدار رؤسای سه‌قوه رژیم سردرگمی رژیم در برابر تحریمها را بیشتر نشان می‌دهد:

۱. این‌که گفته می‌شود آمریکا به‌دنبال فشار آوردن بر مردم نیست و به‌دنبال فشار بر نظام و حکومت است کاملا ناصحیح و نادرست است و خودشان در عمل این واقعیت را آشکار کردند.

۲. ما دیدیم تحریم‌هایی که ۱۳آبان اعمال شد هیچ تأثیری بر روند اقتصادی کشور نداشت، چون آمریکایی‌ها هر چه تیر در ترکش داشتند، قبلاً علیه ملت ایران رها کرد و چیز جدیدی برای ارائه نداشت.

۳. کاملا از شیوه کار و نحوه اعلامشان مشخص بود که برای اثرگذاری روانی علیه ملت ایران است و هدف دیگری ندارند.

۴. می‌خواستند بگویند موضوع مواد غذایی و مسأله دارو و تجهیزات پزشکی استثنا است، در صورتی که این حرف آنها هم نادرست است. وقتی سیستم بانکی را تحریم می‌کنند، همه چیز را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

۵. ما در زمینه کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم هیچ مشکلی نداریم و انبارهای ما از همیشه بیشتر آمادگی دارد تا ماه‌های طولانی کالاهای اساسی مردم را تأمین کرد. برای تولید و واردات کالاهای اساسی و دارو و سایر نیازمندی‌ها مشکلی نداریم.

روحانی ادامه داد: ما امروز درباره این نقشه راه صحبت کردیم و در مورد روابط نزدیک با همسایگان روابط اقتصادی با کشورهای دوست از شرق و غرب صحبت کردیم و مورد بحث قرار دادیم و همچنین مشکلاتی که پیش پای تولید قرار دارد.

 

برآیند حرف‌های روحانی چیست؟

همان‌طور که در برخی از این جملات دیده می‌شود، گاه در یک جمله حتی دو حرف به کلی ضد و نقیض می‌گوید.

این حرفها به‌خصوص از این جهت اهمیت دارد که در جلسهٔ سران سه‌قوه مطرح می‌شود چرا که نشان می‌دهد این آشفتگی و سردرگمی فقط در روحانی نیست و به کل رژیم و به ولی‌فقیه برمی‌گردد.

کما این‌که در مورد CFT و FATF هم دچار یک چنین ضد و نقیض گویی و سردرگمی هستند. از یک طرف باند خامنه‌ای بر واهی بودن امید به اروپا و سازوکار آن تأکید می‌کنند و مداوماً آن را در رسانه‌هایشان می‌گویند و می‌نویسند، اما از طرف دیگر خامنه‌ای کمال خرازی از مشاوران نزدیکش را به اروپا فرستاده تا ملتمسانه از آنها بخواهد به هر نحو شده برجام را حفظ کنند.

خرازی در اتریش با وحشت‌زدگی هشدار می‌دهد: «مرگ کامل برجام و خروج ایران از آن پیامد‌های بسیار خطرناکی را در بر خواهد داشت؛ لذا همکاری اروپا با ایران و تحقق حقوق ایران بر اساس برجام امری حیاتی است».

 

بهانه را از دست آمریکا گرفتن؟

روحانی در قسمت پایانی صحبتش از گرفتن بهانه از دست آمریکا حرف زد و گفت:

«آمریکایی‌ها می‌خواهند ادعا کنند که ایران حامی تروریسم است. به دروغ، می‌خواهند ادعا بکنند ایران حامی مالی تروریسم هست. این حرف به دروغ و همان‌طور که ملت ایران همواره در خط مقدم مبارزه با تروریسم بوده و همیشه در خط مبارزه جلوگیری از تأمین مالی برای گروهک‌های تروریستی بوده‌ امروز هم مصمم‌تر در قوانین و مقررات خودش بر آن تأکید می‌کند و انشاالله این بهانه‌های واهی را هم از دست دشمنان ما خواهد گرفت انشاالله».

از این حرفها به‌خوبی پیداست که تصویب CFT و پیوستن به FATF خواست خود خامنه‌ای است اما به‌خاطر ضعف و بیچارگی مفرط قادر نیست همین را هم صراحتاً بیان کند.

اما جدای از این اظهارات متناقض، واقعیت این است که آمریکا هر روز بیش از روز پیش، بر فشارهای خود می‌افزاید و حلقه تحریمها بر گردن رژیم را هر روز تنگ‌تر می‌کند.

 

واقعیت نهفته در آن‌سوی حرف‌های آخوندها

در همین رابطه جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، روز جمعه گفت تحریم‌های بیشتری علیه (رژیم) ایران محتمل است.

بولتون گفت ۲دور از تحریمهای یکجانبه آمریکا که توسط رئیس‌جمهور اعلام شدند، تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد ایران و رفتار آن در خارج داشته است.

بولتون که در حال حاضر در پاریس به‌سر می‌برد، به خبرنگاران گفت شما شاهد تحریم‌های بیشتری به مرور زمان خواهید بود اعمال شدیدتر تحریم‌ها را می‌بینید.

در مورد این‌که تحریمهای ماههای آینده چه مواردی را هدف قرار خواهند داد وی پاسخ داد کارهای دیگری هست که ما می‌توانیم در زمینه تروریسم و ضدتروریسم انجام دهیم.

بولتون گفت ما ادامه و تشدید نارضایتی سیاسی در داخل ایران را دیده‌ایم. این مخالفت‌ها هم‌چنان بارز می‌شوند. به‌لحاظ اقتصادی ارز ایران دارد به کف و صفر می‌رسد، تورم ۴برابر شده است و روشن است که کشور وارد رکود اقتصادی می‌شود.

 

چشم‌انداز‌های تیره نفتی

چشم‌انداز تیره اقتصادی بر اثر تحریمهای نفتی هم واقعیت دیگری است که کارشناسان حکومتی نیز ناگزیر به آن اذعان می‌کنند. در همین رابطه علی خرم از مهره‌های سابق وزارت‌خارجه از باند روحانی گفت: «همین الآن ما با فروش دو و نیم میلیون بشکه نفت مشکلات زیادی داریم، شما فرض کنید با ۱/۱میلیون بشکه چه اتفاقاتی رخ می‌دهد. البته موضوع اصلی میزان فساد و رانت در کشور است. اگر ایران این حجم گسترده از فساد را نداشت قطعاً با ۸۰۰هزار بشکه هم به مشکل برنمی‌خوردیم. اما با توجه به اوضاع فعلی اگر همین روند فروش نفتمان ادامه پیدا کند، حتی اگر به صفر هم نرسد، دردسر‌های بسیاری به همراه خواهد داشت».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/0f65643e-efa3-4627-9e36-0a9011e60613"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات