728 x 90

تشدید انزوای جهانی رژیم - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

صفحه اول اغلب روزنامه‌های حکومتی ۲۶تیر نمایش بن‌بست سرکوب در نظام آخوندی است.

خیل روزنامه‌های حکومتی ناگزیر به اذعان به نفرت مردمی از حکم اعدام قضاییه آخوندی برای سه جوان قیام آبان ۹۸ شده‌اند. برخی از روزنامه‌ها به نظام هشدار داده‌اند که در صورت ارتکاب به اعدام این سه جوان با خشم مردمی مواجه خواهد شد.

اعتماد به قلم آخوند مصطفی درایتی نوشته است: «نباید بگذاریم اعتراضهای طبیعی به‌سرعت جنبه امنیتی پیدا کند. شاید برخی تصور کنند در این شرایط هر چه شدت عمل بیشتری نشان دهند، سدی برای جلوگیری از تداوم اعتراض درست خواهند کرد اما در عمل همیشه شدت عمل جلوی اعتراض را نگرفته بلکه شدت آن را بیشتر و پرهزینه‌تر کرده است».

اعتماد در مطلب دیگری به قلم جواد عبدی از گرونگیران بریده سفارت آمریکا، نوشته است: «با اعدام هیچ چیزی حل نمی‌شود که بدتر هم می‌شود».

اذعان به اوجگیری جنگ گرگها در درون نظام در اثر ناکارآمدی و بن‌بست رژیم در عرصه‌های مختلف موضوع مشترک اغلب روزنامه‌های باند مغلوب است.

آفتاب یزد به قلم مصطفی هاشمی طبا معاون رئیس‌جمهور در دوران رفسنجانی نوشته است: «اگر اختلاف بین قوا ادامه‌دار باشد، قطعاً کشور ما مجبور به تسلیم در برابر دشمن خواهد شد، هر چند که در همان فضا نیز بعید نیست همین جریان افراطی با استناد به یک روایت تلاش کند که تسلیم شدن در برابر دشمن را یک توافق در قامت صلح امام حسن (ع) با معاویه قلمداد کند».

آفتاب یزد در مطلب دیگری نوشته است: «مردم خرید نکنند»، «مردم دعا کنند»، «مردم سکه و طلا نخرند»، «مردم ارز نخرند» و ... این‌ها جملاتی هستند که در شرایط بحرانی مدام از سوی مسئولان تکرار می‌شود و با بیان چنین جملاتی به‌نحوی از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنند. این طور که پیداست مسئولان سعی دارند مشکلات اقتصادی مردم را با «نخرید» و «نکنید» حل کنند و بلایای طبیعی را هم با «دعا کنید» برطرف سازند، در این میان به‌نظر می‌رسد تنها مسئولیت مسئولان که بابت آن حقوق دریافت می‌کنند این است که به مردم تذکر بدهند که چه زمانی دعا کنند، چه زمانی نخرند و چه زمانی چه کاری را انجام ندهند».

ابتکار هم نوشته است: «اعلام حدود ۱۵۰هزار میلیارد تومان کسری بودجه دولت در حالی اتفاق افتاد که در زمان تصویب بودجه۹۹ مسئولان ذی‫ربط تأکید داشتند ارقام تضمین شده بوده و محقق خواهد شد.

اکنون فقط نفت نیست که وصول و محقق نمی‌شود بلکه حتی درآمدهای تضمین شده در خلال کرونا و تحریم توأمان هم زیر سؤال رفته است. حالا قریب به ۴ماه از سال جاری در حال سپری شدن است و آنچه از چندی پیش اعلام شد نشان داد که کسری بودجه سنگینی در انتظار دولت است که البته ارقام متفاوتی تا ۱۵۰هزار میلیارد و بیشتر تخمین زده شده است».

تشدید انزوای جهانی رژیم موضوع مطالب متنوعی در روزنامه‌های حکومتی پنجشنبه ۲۶تیر است.

رسالت از باند خامنه‌ای نوشته است: «طبق برآوردها در میان کشورهایی که اموال بلوکه‌شده ایران در آنها تجمیع شده است، کره‌جنوبی بیشترین منابع مالی ایران را در اختیار دارد. تلاش‌ها برای آزادسازی این پول بیش از یک سال و نیم پیش آغاز شده و هم‌چنان هم ادامه دارد. و هنوز کره‌ای‌ها برای همکاری با ما و آزادسازی منابع اقدامی نکرده‌اند».

آرمان هم به‌نقل از علی بیگدلی کارشناس رژیم نوشته است: «ما در وضعیت مناسبی با آمریکا به سر نمی‌بریم هم به‌دلیل این‌که نتوانستیم در شورای حکام رأی موافق را به‌دست بیاوریم و هنوز علیه ما خط و نشانهایی می‌کشد تا قطعنامه ۲۲۳۱ را متوقف و محدودیت زمانی تحریم تسلیحاتی را تمدید کند.

با اتحادیه اروپا مشکل داریم و به‌گفته سخنگوی وزارت‌خارجه، ارسال سه نامه به آقای جوزف بورل بی‌جواب مانده و پاسخ از سوی اتحادیه اروپا به برآورده شدن انتظاراتی که از ما دارد، برمی‌گردد تا بتواند اینس‌تکس را اجرایی کند. وزیر امور خارجه آلمان به ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ از انجام سه کار به‌عنوان پیش‌شرط اجرایی شدن اینس‌تکس سخن گفت که رعایت حقوق‌بشر در داخل و عدم دخالت در کشورهای همسایه و کنترل موشکها از جمله آنهاست. در حقیقت طرف‌های اروپایی هم انتظاراتی دارند و ما نمی‌توانیم با اتحادیه اروپا وارد یک فضای دوستانه و رفع تشنج شویم».

اذعان به گوشه‌هایی از واقعیت بی‌عملی نظام و شیوع کرونا در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود.

رسالت نوشته است: «واقعیت آن است که مدیران و تصمیم‌گیران وضعیت را طوری تحت کنترل درنیاوردند که به‌نسبت روزهای نخست و به آن میزان تلفات ندهیم و اکنون خروجیِ حاصل از تصمیمات اتخاذشده، شکستن رکوردهایی است که تا همین چندوقت پیش به آنها افتخار می‌کردیم، بعد هم با توجیه عدم توانایی در تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی و تعجیل در روند بازگشایی‌ها، وضعیت نسبتاً نامطلوبی را تجربه کردیم در حالی‌که می‌شد با کاهش تعداد کارمندان حاضر در محل کار، تشدید نظارتها و اعمال ضوابط سخت‌گیرانه اقدامات مقابله‌ای بهتر عمل کرد.

اکنون وضعیت آن‌قدر بغرنج است که رئیس سازمان نظام پزشکی در نامه‌یی به رئیس‌جمهور از افزایش مبتلایان کرونا و هم‌چنین جان‌باختگان و بیماران بدحال خبر داده و خواستار بازنگری جدی در روش‌های مواجهه با این بیماری شده است. محمدرضا ظفرقندی، نوشته: تعداد بیماران افزایش‌یافته و ظرفیت پذیرش تخت‌های آی.سی.یو برای بیماران بدحال کاهش‌یافته است.

او هم‌چنین اعلام کرده یک میلیارد دلار اختصاص‌یافته از صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا هنوز «تأمین و تحویل بخش سلامت نشده است». تعداد مبتلایان و جان‌باختگان کرونا از اواخر خرداد و اوایل تیر نسبت به اردیبهشت‌ماه، به دو یا سه برابر افزایش‌یافته است».

روزنامه شهروند هم در مورد تلفات کرونایی کادر پرستاری نوشته است: «به‌گفته محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی اگر نیروهای خدمات و اداری بیمارستان هم در این آمارها حساب شوند، تعداد ‏مبتلایان به ١٠هزار نفر هم می‌رسد. حالا همین نیروها در پنجمین ماه از شیوع کرونا در کشور دچار ‏خستگی و فرسودگی شده‌اند که بر اساس اعلام رئیس سازمان نظام پزشکی، باید به این موضوع رسیدگی ‏شود. به‌گفته او در بخش سرطان بیمارستان خمینی (ملعون) چهار نفر از استادان، چهار نفر از دستیاران ‏و شش نفر از پرستاران به کرونا مبتلا شده‌اند که همین موضوع می‌تواند فعالیت‌های بخش را تحت‌تأثیر ‏قرار دهد و حتی منجر به تعطیلی این بخش شود».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d4d280f8-1541-4fd2-b139-29f850756282"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات