رژیم آخوندی از آنجا که خودش یک دروغ بزرگ است چون یک دیکتاتوری قرونوسطایی را که خلیفهٔ ارتجاع در رأس آن است را جمهوری نامیده، تمام وعدههایش هم دروغ و اغلب کاملاً معکوس از آب درآمده است. یکی از وعدههای رژیم بهقول خودش رسیدگی به مستضعفین و پا برهنهها بود. و خمینی خودش را امید مستضعفان جهان مینامید.
در عمل مردم به چشم دیدند و با گوشت و پوست لمس کردند که رژیم آخوندی مردم را محروم، محرومان را گرسنه و بیخانمان و کارتن خواب و گورخواب و سفرهها را کوچکتر کرد.
تشدید شکاف طبقاتی و گسترش جمعیت زیر خط فقر یک فقره از کارنامه نظام آخوندی است که آثار آنرا این روزها در زمینههای مختلف میبینیم. آموزش و پرورش یکی از این زمینه هاست. که رژیم حتی در قانون اساسیش قول مجانی بودن آنرا تا پایان دوران دبیرستان داده است.
جوان (۲۰مرداد) روزنامه وابسته به سپاه پاسداران اذعان کرد یکی از آثار غارت منابع مردم تحت عنوان خصوصیسازی آموزش و پرورش که «سالها قبل بنیان گذاشته شده بود، حالا بهگونهای به بار نشسته که از میان نفرات برتر کنکور امسال حتی یک نفر هم دانشآموز مدارس دولتی نیست. ۸۷درصد نفرات برتر کنکور سراسری امسال، در مدارس پولی درس خواندند. ۱۳درصد دیگر هم دانشآموز مدارس نمونه دولتی بودهاند». این روزنامهٔ حکومتی خودش نتیجه گرفته است که «این بدان معناست که حرکت در جهت خصوصیسازی وظیفهای حاکمیتی، موجب شده تا طبقات ضعیف جامعه که توان فرستادن فرزندانشان را به مدارس خصوصی و نمونه دولتی ندارند، بهواسطه کیفیت آموزشی پایین مدارس دولتی و فقدان عدالت آموزشی در کشور، از حضور در دانشگاههای خوب کشور و طی مدارج عالی باز بمانند تا نابرابریهای اجتماعی در حوزه فرهنگ و آموزش افزایش یابد».
محمدرضا واعظ مهدوی مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رژیم اذعان کرد «بیش از ۹درصد خانوادههای ایرانی برای تحصیل فرزندانشان باید وسایل زندگی را بفروشند زیرا از محل درآمدهای عادی خود نمیتوانند خرج تحصیل را بدهند».
روزنامه حکومتی سیاست روز در ۱۸مرداد اعتراف کرد: «میزان نابرابریهایی که در هزینههای آموزش بین خانوادههای دهک بالا و دهک پایین وجود داشته، حدود یک به ۵۳است؛ یعنی دهک ثروتمند ۵۳برابر دهک فقیر، برای آموزش فرزندش هزینه کرده است». این روزنامه سپس با اشاره به ساختار طبقاتی آموزش و پرورش در نظام آخوندی افزوده است: « نفرات برتر کنکور از مدارس خاص و غیردولتیها هستند و باز هم جای مدارس دولتی خالی است اما این آمار هشداری است نسبت به نظام طبقاتی آموزش کشور که حالا دانشگاهها و رشتههای برتر را هم از آن طبقات خاص جامعه می کند». سیاست روز از باند خامنهای تلاش میکند این فضاحت را از گردن کل نظام برداشته و به گردن دولت روحانی بیاویزد. این روزنامه مینویسد: «وقتی میگوییم تلاش برای ارزانتر تمام شدن ادارۀ آموزش و پرورش، این حرف، مدارس دولتی را هدف قرار داده است و نابرابری آموزشی را باز تولید میکند. قربانی این ماجرا، دانشآموزان طبقات پایینتر جامعه هستند، حالا باید مصداق عینی آن را با انتشار نتایج کنکور مشاهده کرد و امسال نیز همانند سالهای قبل با اعلام اسامی نفرات برتر کنکور ۹۸یکبار دیگر اثبات شد که تمام آنها، دانشآموزان مدارس خاص از سمپاد تا نمونه دولتی یا غیردولتی هستند و باز هم دست مدارس دولتی خالی است».
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس با درج تصویری که فاصله طبقاتی مدارس دولتی و پولی را نشان میدهد، اذعان میکند که در نظام آخوندی بهصورت سازمانیافته حداقل بودجه را به آموزش و پرورش اختصاص دادهاند.
این خبرگزاری به نقل از یک استادیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه نوشته است: «بهتازگی یونسکو به دولتها توصیه کرده است بین ۴تا ۶درصد تولید ناخالص داخلی و ۱۵تا ۲۰درصد بودجه عمومی را به آموزش عمومی اختصاص دهند اما وضعیت ایران بدین صورت است که ۱.۵تا ۲درصد تولید ناخالص داخلی و ۱۰درصد بودجه عمومی دولت به آموزش و پرورش اختصاص دارد».
این خبرگزاری همچنین اذعان کرده است در حالی که در کشورهای پردرآمد حدود ۱۸درصد هزینه آموزش دانشآموزان به عهدهٔ خانوار است، در نظام آخوندی صرفنظر از شهریههای کمرشکن مدارس دولتی و غیردولتی این سهم به ۳۳درصد میرسد.
به این ترتیب در اثر رویکرد چپاولگرانهٔ نظام آخوندی هر سال صدها هزار دانشآموز از چرخهٔ تحصیل خارج شده و به خیل کودکان کار و کودکان خیابانی میپیوندند تا نان بخور و نمیر خودشان و خانوادههایشان را از میان زبالهها یا از کف خیابان به دست بیاورند.