روز جمعه خلیفهٔ ارتجاع آب پاکی را روی دست متقاضیان مذاکره ریخت و پزشکیان و معاون راهبردی را تعیینتکلیف کرد. وی بهمنظور شیرفهم کردن آنها که برای حل «مشکلات» و لایت بحرانزده در پی مذاکره هستند، گفت: «مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد این را ما باید درست بفهمیم اینجور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود نه نخیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود... با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد، مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست».
خامنهای سپس با پاس دادن حل و فصل «مشکلات معیشتی مردم» به پزشکیان مذاکرهجو و دولت محترم (!) گفت: «ما البته مشکلاتی داریم در داخل، کسی منکر وجود مشکلات نیست در معیشت مردم مشکلات فراوانی همه تقریباً اغلب قشرهای مردم ابتلائاتی دارند مشکلاتی دارند لکن این مشکلات اون چیزی که این مشکلات را برطرف میکند عامل داخلی است».
وی عامل داخلی را در «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» خلاصه کرد و افزود: «مسئولان مشغولند بحمدالله کارهایی دارند میکنند و بنده بسیار امیدوار هستم که بتوانند همین دولت محترم بتواند مشکلات معیشتی مردم را لااقل کم کند و سختیها را برطرف کند».
اما «کارهایی که دارند میکنند» کارهایی از قبیل افزایش فشار مالیات و گرانی مایحتاج مردم و بالابردن قیمت حاملهای انرژی است. در اینباره وزیر کشور دولت روحانی که خود تجربه قیام آبان ۹۸را با دستهای آغشته به خون خود پشت سرگذاشته، در همان روز سخنرانی خامنهای هشدار داد:
«اگر دولت میخواهد چنین کاری را انجام بدهد حتماً از تجربیات سال۹۸ بهنحو احسن باید الگوگیری و استفاده کند الآن موضوع سوخت فقط یک مسأله اقتصادی نیست، الآن تبدیل شده به یک مسأله سیاسی، تبدیل شده به یک مسألهٔ اجتماعی با حوادث۹۸ برای دشمنان یک مسأله امنیتی هم است. الآن شرایط قابل مقایسه با سال۹۸ نیست، آن زمان نه قیمت ارزمان این بود، نه تورم این بود، نه تهدیدات دشمن آن زمان اینقدر بود، نه حادثه ۴۰۱ را پشت سر گذرانده بودیم. پس اگر از من بپرسند که بستر و بیس و اساس اجرا نسبت الآن به سال۹۸ چیه، من میگویم الآن خیلی خیلی شرایط نگرانکنندهتر است و انباشت نارضایتی خیلی زیاد است» (رحمانی فضلی، ۱۹بهمن ۱۴۰۳).
«انباشت نارضایتی» اشاره به شرایط انفجاری در جامعهیی است که بهدلیل لاینحل بودن مشکلات معیشتی و اولیه مردم، به انباری از باروت تبدیل شده است. در این شرایط از هر جرقه حریق و آتشفشان برمیخیزد.
پزشکیان روز ۱۷بهمن ادعا کرد که رژیم به درآمد نفت وابسته نیست و میتواند مشکلات را با صرفهجویی مردم حل کند که معنایی جز فشار بیش از پیش بر مردمی که ۸۰درصدشان به زیر خط فقر سقوط کردهاند، ندارد.
همین چهار روز پیش (سهشنبه ۱۶بهمن) بود که کسبه مواد غذایی و بازاریان تهران در اعتراض به جهش قیمت دلار، گرانی و مالیاتهای ظالمانه مغازههای خود را بستند و دست به اعتصاب زدند.
متعاقباً کانونهای شورشی با درود به بازاریان و کسبه و اقشار بهجان آمده در تهران و بانگ رسای «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر دیکتاتور»، با ۲۷رشته عملیات به شرح زیر به مراکز سرکوب و غارت رژیم جلادان تهاجم کردند.
- انفجار در ۲ پایگاه بسیج پاسداران از سپاه حفاظت تهران بزرگ
- انفجار در بنیاد فساد و غارت آخوندها در تهران
- انفجار در شهرداری غارتگر حکومتی منطقه ۱۲ مشهد
- انفجار نماد جلاد قاسم سلیمانی در کرمان
- پرتاب کوکتل و به آتش کشیدن حوزه بسیج سپاه در الیگودرز
- به آتش کشیدن ۶ پایگاه بسیج سپاه پاسداران در تهران، مشهد، کرمان، سراوان و نیکشهر
- به آتش کشیدن کمیته غارتگر امداد خمینی ملعون در اصفهان
- به آتش کشیدن نماد رئیسی جلاد در مشهد
- به آتش کشیدن بنرهای خمینی و خامنهای در مشهد و لردگان
- به آتش کشیدن بیلبرد و بنر جلاد سلیمانی در ارومیه و جیرفت
- به آتش کشیدن بنر رازینی و مقیسه در مشهد
- به آتش کشیدن تابلوهای ستاد جاسوسی وزارت اطلاعات در تهران، اصفهان، سراوان و خاش
- به آتش کشیدن بنر سلیمانی و نیابتیها بر روی پل بلوار خیام در مشهد
- به آتش کشیدن بنر تبلیغی نیابتیهای رژیم در مشهد
- به آتش کشیدن بنر موشکی رژیم با تصویر منحوس خمینی در مشهد
- به آتش کشیدن بنر مداحان حکومتی در مشهد