728 x 90

خانه‌های اهواز روی آب و فاضلاب

اهواز
اهواز

مردم خوزستان اضافه بر گرفتاری در دام ریزگردها و هوای ناپاک که بخش بیشتر سال را اسیر آن هستند، هر بار نیز که در منطقه باران شدید می‌بارد با مصیبت‌های ناشی از سیل زدگی و مخلوط شدن با فاضلابها دست به گریبان هستند.

در مناطق سیل‌زده اخیر در خوزستان خصوصاً در اهواز و شهرک‌های حاشیه‌ای آن وضعیت آب گرفتگی در حدی است که به اذعان علی ساری عضو مجلس ارتجاع از اهواز تنها «می‌توان با قایق در خیابان‌ها تردد کرد و۷شهر هم‌چنان درگیر آبگرفتگی هستند». (خبرگزاری فارس ۲۸آذر ۹۸)

هنگام بارش باران سطح فاضلاب خانگی بالا می‌رود و با سرازیر شدن در خیابان‌ها و محلات شهر ضمن این‌که محیط را آلوده می‌کند منشاء بیماریهای بسیار می‌شود.

به‌نوشته روزنامه‌ ایران وابسته به دولت روحانی معضل اصلی در شهر اهواز این است: «سالیان سال است که سیستم فاضلاب و دفع رواناب سطحی در شهر اهواز به‌صورت معضلی نمایان شده است. ماندن آب در خیابانهای شهر بعد از هر بارندگی مختصر و گرفتگی سیستم فاضلاب و بالا آمدن آن در بیشتر نقاط شهر مدت‌هاست به امری عادی در اهواز بدل شده است. مردم شهر نیز از حل این معضل توسط دولتها ناامید شده‌اند و مسئولان ذیربط نیز به جز حق فاضلاب که در قبوض آب هر ماه از مردم طلب می‌نمایند کار اساسی دیگری برای حل مشکل فاضلاب انجام نمی‌دهند».

به‌نوشته رسانه‌های حکومتی مسئولان رژیم در سطح کشور و استان هر یک مشکل را به دیگری پاس می‌دهند و دولت ضدمردمی دست روی دست گذاشته و هیچ کاری برای حل این معضل نمی‌کند.

همان‌طور که اشاره شد دولت اقدام جدی برای دفع آب‌های سطحی اهواز نمی‌کند و هر بار نیز که امکانات کمی برای این کار در نظر گرفته می‌شود چپاول می‌شود.

واقعیت این است که اعتباراتی که به این کار اختصاص داده می‌شود در سیستم غارت حکومتی کاملاٌ پرداخت و عملیاتی نمی‌شود. روزنامه حکومتی ایران به صراحت با این واقعیت اعتراف کرده است: «پول‌هایی که تاکنون می‌توانست برای حل مشکل دفع آب‌های سطحی به‌کار آیند بدین شرح می‌باشند: ۱- در سال ۱۳۸۴ بانک جهانی وامی به میزان ۱۴۹میلیون دلار برای اصلاح شبکه فاضلاب اهواز پرداخت نموده است.

۲- در سال ۱۳۹۴ در شورای عالی آب کشور با حضور دکتر جهانگیری معاون رئیس‌جمهوری با اعتباری برابر هشت هزار میلیارد تومان (که پیشنهاد استاندار وقت استان بود) برای مدیریت پساب‌ها و فاضلاب در استان خوزستان مصوب شد و قول تخصیص این مبلغ ۴ساله داده شد.

۳- مجدداً در سال ۱۳۹۶ هیأت دولت بر اختصاص اعتبار ۹هزار میلیارد تومانی بدین منظور موافقت کرد که ظاهراً در سال ۱۳۹۶ یک‌سوم آن پرداخت شده (و به‌گفته مسئولان، بیشتر این مبلغ در شهر آبادان هزینه شده است) ولی در سال‌های بعد خبری از اختصاص مابقی اعتبار نیست. روی هم رفته ورود این پول‌ها باید می‌توانست مشکل فاصلاب و دفع آب‌های سطحی اهواز و حتی سایر شهرهای استان را مرتفع نماید اما بواقع اکنون اهواز نه سیستم دفع آب‌های سطحی را دارد و نه سیستم قابل اطمینانی برای دفع فاضلاب خانگی. به هر صورت اکنون وقت پاسخگویی است که این اعتبارات چه شده‌اند؟».(ایران ۳۰آذر ۹۸)

نویسنده مقاله روزنامه‌ ایران خود را به نادانی می‌زند و سؤال می‌کند این اعتبارات چه شده‌اند؟ در صورتی که خود بهتر می‌داند که این اعتبارها توسط مقامات و مهره‌های حاکمیت بخشی به غارت در حساب‌های بانکی سرریز می‌شوند و بخشی هم سر از ارگانها سرکوب برای حفظ نظام فاسد آخوندی در می‌آورند.

به گفته آخوند موسوی‌فرد نماینده خامنه‌ای در اهواز: «بانک جهانی در اوایل دهه ۸۰اعتبار کلانی را برای رفع مشکل فاضلاب اهواز و برخی نقاط کشور اختصاص داد، اما متأسفانه این اعتبارات در شهرستان اهواز هزینه نشد».(خبرگزاری دانشجو ۳۰آذر ۹۸)

به گفته مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب اهواز وضعیت شبکه فاضلاب اهواز طوری است که اگر بالای ۱۰میلیمتر باران ببارد شبکه فاضلاب جوابگو نیست و مانند چند روز گذشته سیلاب و فاضلاب شهر را فرا می‌گیرد چرا که از مجموع ۲هزار و ۴۰۰کیلومتر شبکه فاضلاب اهواز، یک‌هزار و ۱۰۰کیلومتر آن فرسوده است و باید اصلاح و بازسازی شود و بخش دیگر قدیمی است. (خبرگزاری ایرنا ۲۶آذر ۹۸)

پس زدگی فاضلاب در بیش از ۱۰۰۰نقطه اهواز است و سلامت مردم در معرض تهدید آلودگی و بیماریهای ناشی از آن است.

روزنامه رسالت وضعیت محیط‌زیست در خوزستان را چنین توصیف می‌کند: «۳۰سال آزگار است که جنگ تمام‌شده، خوزستان نه آبی دارد و نه هوایی. از جنگ و زخم‌هایش که بگذریم، باید جوی‎های گندیده آب و نبرد فرسایشی ریه‌های ناسالم با توفان گرد و غبار را نفس کشید تا عمق فاجعه را بهتر درک کرد، باید به‌جای مردمانی بود که هر شب بر روی طلای سیاه می‌خوابند، بر روی گنج اما از آن بی‌بهره‌اند».

این رسانه وابسته به باند خامنه‌ای در زمینه وضعیت سیستم فاضلاب و تصفیه خانه در اهواز هم می‌نویسد: «کلان‌شهر اهواز یکی از معدود کلان‌شهرهایی است که اصولاً فاقد هر نوع سیستم فاضلاب و تصفیه‌خانه است و آبخیزداری شهری در اهواز بی‌معناست، یکی از ثروتمندترین شهرهای ایران عملاً در این حوزه به‌شدت باکم کاری غیرقابل قبولی روبه‌رو است».(رسالت ۳۰آذر ۹۸)

بنا بر گزارشات مردمی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است مردم محاصره در سیلاب و فاضلاب به پشت بام‌ها پناه برده، و شبهای سرد اهواز را در چادرهای پلاستیکی سرمی‌کنند، روزها نیز افراد خانواده سخت در تلاش هستند تا بلکه راهی برای دفع آب که پایین نمی‌رود، پیدا کنند.

بنا بر همین گزارشات بهداشت شهرها و روستاها به‌شدت افت کرده و ترکیبی از مانداب و فاضلاب هر جایی دیده می‌شود. کودکان در میان آب‌های آلوده وقت می‌گذرانند و کسی به فکر هشدارهای بهداشتی نیست.

هنوز بوی فاضلاب در فضا موج می‌زند! فاضلاب، غلیظ و سنگین، کف خانه خیلی‌ها نشسته است، اما از طرف دولت ضدمردمی اقدام جدی برای مقابله با این وضعیت صورت نگرفته است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b15d5fbc-b01e-4c99-9ec5-d6683f4d77ab"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات