728 x 90

دردهای مردم بی‌پناه در مناطق سیل‌زده

سیل زدگان
سیل زدگان

بیش از ۲ماه از سیل ویرانگری که بیش از ۲۵استان میهن اسیر را در هم نوردید گذشته است. سیلیکه علاوه بر خسارات هنگفت به کشاورزان محروم و زحمتکش، به‌دلیل تخریب زیر بناهای شهری و روستایی و شکستن آب‌بندها، میلیون‌ها تن از هموطنان ستم‌دیده این مناطق را در اندوه و ماتم فرو برده است.

سایت حکومتی جهان نیوز ۲۵اردیبهشت ۹۸ابعاد عظیم و ویرانگر این سیل که تماماً محصول سیاست‌های ضدملی و ضدایرانی در ۴دهه حاکمیت آخوندها است را این‌چنین پرده‌برداری کرده است:

«سیل سهمگین اوایل سال جاری، ۲۵استان و حدود ۵۰۰شهرستان و ۴هزار و ۴۰۰روستای کشور را درگیر و خسارات مالی و زیرساختی فراوانی در حدود ۳۵هزار میلیارد تومان به کشور تحمیل کرد... طبق آخرین برآوردها، ۱۶۹هزار و ۳۷۷واحد مسکونی شهری و روستایی خسارت‌دیده از سیل اخیر در کل کشور ارزیابی شده است که ۶۸ هزار و ۳۱۵ واحد آن به‌صورت صددرصد تخریب شده و نیازمند احداث مجدد هستند».

اما به‌رغم آمارهای منتشر شده حکومتی که حکایت از تخریب و ویرانی دهها هزار خانه، خسارات سنگین به بخشهای تولیدی، تأسیسات کشاورزی، مدارس و نابودی مزارع و دامها و...دارد، حاکمیت دزد و غارتگر آخوندی هم‌چنان از ابتدایی‌ترین الزامات و امکانات برای کاهش درد و رنج مردم مصبیت‌زده این استانها ممانعت به‌عمل می‌آورد.

شرایط زندگی برای بازماندگان سیل ویرانگر بعد از گذشت ۲ماه از وقوع حادثه تا آنجا اسفبار و دردناک شده است که مهره‌های حکومتی ناگزیر مجبور به اعتراف می‌شوند:

 

اعتراف به ویرانگری در رسانه‌های حکومتی 

خبرگزاری حکومتی ایلنا ۳۱اردیبهشت ۹۸: «ریاست محترم جمهور! تا کی وعده‌های بی‌عمل تا کی بی‌تفاوتی؟ تا کی بی‌تدبیری؟ مگر قرار نبود خسارتهای مردم سیل‌زده در اسرع وقت جبران شود پس چه شد؟ مگر قرار نبود مردم به خانه هایشان برگردند؟ پس چه شد؟ آیا خبر دارید که مردم بعضی از روستاهای سیل‌زده در گرمای سوزناک تابستان هنوز در چادر و زیر درختان زندگی می‌کنند؟ آیا خبر دارید که به‌رغم فروکش آمدن سیلاب هنوز سیل بندهای شکسته شده بسته و ترمیم نشده است؟ و هنوز خانه‌های مردم و زمینهای کشاورزی تا دو متر زیر آب هستند....مردم روستاهای حوزه انتخابیه بنده در هوای گرم بیش از ۵۰درجه و روزه‌دار هنوز در زیر چادر و روی سیل بندها و زیر درختان جنگلها و در معرض جانوران و حشرات به سختی زندگی می‌کنند و در اوج بلاتکلیفی کامل به‌سر می‌برند».

در یک نمونه دیگر خبرگزاری حکومتی ایسنا ۲۷اردیبهشت ۹۸در توضیح شرایط اسفبار بار سیل‌زدگان منطقه آق قلا از استان گلستان می‌نویسد:

«مردم هنوز به مواد غذایی و آب شرب لازم نیازمند هستند. مردم منطقه اکثراً از قشر کارگر بوده و چند ماهی است که کار ندارند. در حال‌ حاضر تکلیف آنها چیست؟ مریضی‌ها در حال‌ شیوع است و عده‌یی تب کرده و علت آن مشخص نیست. پشه‌ها نیز در منطقه هستند و باید با سم پاشی به این موضوع رسیدگی شود.از سوی دیگر هشت هزار واحد غیرقابل سکونت اعلام شده است که باید به آنها چادر اختصاص یابد، در حالی که خیلی از خانوارها چادر دریافت نکرده‌اند».

 

زنان و کودکان در سیل 

در این میان اما دردناکتر از همه اوضاع اسفناک زنان و کودکان بازمانده از این فاجعه ملی است که در میان ویرانه‌ها، بدون هیچ پشتیبان و سرپناهی، زندگی سخت و مشقت‌بارشان را در گرمای بالای ۴۰درجه طی می‌کنند و بدون کمترین امکانات زیستی و درمانی به‌حال خود رها شده‌اند.

سایت حکومتی سلامت نیوز ۷اردیبهشت ۹۸در ارتباط با شرایط اسفبار زنان و کودکان سیل‌زده خوزستان می‌نویسد:

«زنان و کودکان در مگران سه، مثل زنان در دیگر نقاط سیل‌زده کشور آسیب‌پذیرتر از مردان هستند. می‌گویند بیشترشان مبتلا به عفونت‌های زنان و ادرار شده‌اند بس که توالتها آلوده است. آنها نمی‌دانند برای حمام و شست‌و‌شو چکار کنند».

زنان و کودکان تنها و بی‌پناه...

زنان و کودکان تنها و بی‌پناه...

 

سایت حکومتی سلام نو ۱۴فروردین ۹۸درباره شرایط به‌غایت دردناک کودکان مناطق سیل‌زده در استان لرستان این‌چنین اعتراف می‌کند: «بسیاری از کودکان به‌دلیل استفاده از آب آلوده دچار اسهال خونی شده‌اند و مدام به مراکز درمانی خرم‌آباد اعزام می‌شوند».

 

خودکشی در سیل 

وجود چنین شرایط دردناکی باعث شده است که رسانه‌های حکومتی به افزایش میزان خودکشی نیز در مناطق سیل‌زده اعتراف کنند:

خبرگزاری حکومتی ایرنا ۲۴اردیبهشت در مطلبی با عنوان «زنگ خطر خودکشی و از هم پاشیدگی خانواده ها» می‌نویسد:

«این سیل احتمال خودکشی، بحران در روابط بین فردی و از هم پاشیدگی خانواده‌ها اضطراب به‌ویژه در کودکان را می‌تواند برای سیل‌زدگان به‌دنبال داشته باشد».

 

ضایعات نامرئی 

تخریب و ویرانی تأسیسات راههای کشور، خسارات بی‌سابقه به تأسیسات کشاورزی، شکستن سدها و آب بندها، تعطیلی مدارس و کلاسهای درس، گوشه دیگری از خسارات هنگفت این سیل ویران‌کننده است که در انبوه مشکلات و نارسایی‌ها دیده نمی‌شود و به‌علت شرایط انفجاری این مناطق به‌صورت بسیار رقیق شده در برخی از رسانه‌های حکومتی درز پیدا کرده است.

به برخی از این خسارات که در رسانه‌های حکومتی به آن اعتراف شده به‌صورت تیتر وار اشاره می‌کنیم:

 

افزایش موج بیکاری 

خبرکزاری ایرنا ۲۴اردیبهشت ۹۸: استان لرستان قبل از سیل نیز از آمار بیکاری بالایی رنج می‌برد، اما سیل اندک زمینه‌های اشتغال در این استان را نیز از بین برد، به‌نحوی که اکنون موج بیکاری آن چنان افزایش یافته که رسانه‌ها از مهاجرت مردم لرستان به استانهای همجوار یا حاشیه شهرهای بزرگ خبر می‌دهند.

-خبرگزاری ایلنا ۱۶فروردین ۹۸ آسیب‌دیدگی حدود ۲۰۰ واحد تولیدی در شهرک صنعتی آق قلا و تخریب واحدهای تولیدی در گلستان باعث بیکاری ۳ تا ۵ هزار نفر از کارگران این استان شد. این در حالی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت از آسیب هزار و ۵۰۰ واحد صنفی شهرستان آق‌قلای استان گلستان و همچنین ۳۰۰ واحد صنفی شهرهای مازندران خبر داده بود»

-خبرگزاری ایرنا ۱۷اردیبهشت ۹۸: «پلدختر که بیشترین سهم آسیبهای سیل را داشته حدود ۷۰درصد واحدهای صنفی خود را در این واقعه از دست داده و در مجموع سیل موجب بیکاری ۱۸هزار لرستانی شد.»

 

بهداشت و سلامت محیط و مردم 

سایت حکومتی اقتصاد آنلاین ۲۸اردیبهشت ۹۸:

«در مناطق حاشیه اهواز تعدادی بیمار به پزشکان ما مراجعه کردند که دچار بیماری پوست و مو شده بودند. روی سر تعدادی از آنها قارچ‌های زرد‌رنگی بود که باعث شده بود موی‌ آنها بریزد و بخش‌هایی از سرشان کچل شده بود. آنها می‌گفتند بعد از این‌که داخل آب رفتند، دچار این بیماری شده‌اند. این در حالی است که با گرم‌شدن هوا احتمال شیوع برخی از بیماریها هم افزایش پیدا می‌کند».
خبرگزاری حکومتی مهر 10اردیبهشت 98:

«بعد از وقوع سیل ما شاهد وجود آب‌های آلوده و همچنین رشد حیوانات موذی و جانوران گزنده و به‌دنبال آن بروز بیماریهای عفونی در این مناطق هستیم به‌طوری که تخمین زده می‌شود بین ۶تا ۷ماه این قبیل عوارض در مناطق سیل‌زده باقی می‌ماند».

 

شرایط دردناک کشاورزان و دامداران 

تمامی مزارع گلستان و خوزستان و بسیاری از زمینهای کشاورزی در مازنداران و لرستان را آب شسته وبا خود برده است. رسانه‌های حکومتی گوشه بسیار کوچکی از این خسارات را این‌چنین منعکس کرده‌اند:

خبرگزاری حکومتی ایرنا ۳۱اردیبهشت ۹۸:

«در سیل استان لرستان« بیش از پنج هزار هکتار یعنی حدود ۱۰درصد از باغهای استان به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم و «حدود یک‌هزار و ۸۰۰هکتار انجیر سیاه»، و «بزرگ‌ترین انارستان» کشور در اثر سیل به‌شدت آسیب دید. «۵۰هزار ماهی در سیلاب اخیر از بین رفت و ۴۲۱مزرعه پرورش ماهی دچار خسارت شده و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم یکهزار نفر از کارکنان این بخش، تحت تأثیر قرار گرفته است. خسارتهای سیل به کشاورزی استان به‌زودی جبران نمی‌شود و بسیاری از محصولات از جمله تولیدات باغی امسال اقصادی نخواهند بود».

- خبرگزاری حکومتی ایرنا ۲۵اردیبهشت ۹۸:

«بر اساس آخرین بررسیها کشاورزی و دامداری مازندران بیشترین میزان آسیب را متحمل شد. سیل بیش از ۶هزار میلیارد ریال به این بخش خسارت وارد کرد و از این میزان ۲هزار و ۳۳۱رأس دام به ارزش ۱۷۴میلیارد ریال تلف شدند».

سایت حکومتی اقتصاد انلاین۲۸اردیبهشت ۹۸:

«یکی از مشکلات اصلی مردم سیل‌زده خوزستان تأمین خسارت‌ به مزارع آنها است. بیش از ۲۰۰هزار هکتار از مزارع دچار آب‌گرفتگی شده است که علاوه بر این‌که محصولی ندارند، بابت هزینه‌های جانبی و وام‌های بانکی مقروض هم هستند».

 

معیشت مردم 

رسانه‌های حکومتی ضمن اعتراف به این‌که هزینه معیشتی افراد در مناطق سیل‌زده به سه برابر افزایش پیدا کرده است اضافه می‌کنند:

خبرگزاری ایسنا ۲۴اردیبهشت ۹۸:

«دغدغه اصلی مردم مناطق سیل‌زده، معیشت و بیکاری است. نبود منبع درآمد، خانه‌های ویران، کشاورزی از بین رفته و دهها و دهها دل‌مشغولی دیگر امروز به مهمترین دغدغه مردم پلدختر تبدیل شده است».

خبرگزاری حکومتی ایرنا ۱۸اردیبهشت ۹۸:

«بیکاری، فقر و مهاجرت از اثرات سیل مخرب لرستان هستند که چنان‌چه در مقابله با این آسیبها خوب عمل نشود، بحرانی جدی‌تر از سیل به‌ویژه در مناطق جنوب لرستان خواهیم داشت. زمینه اشتغال از بین رفته است و مردم نیز قدرت خرید خود را از دست داده‌اند».

 

موقعیت کودکان در مدارس 

خبرگزاری حکومتی ایرنا ۲۹اردیبهشت ۹۸:

«در حال حاضر کودکان خوزستانی به جای حضور در مدارس، در جنگلها و اردوگاه‌ها به‌سر می‌برند. مدتی پس از وقوع سیل، مدارس دایر شد؛ اما بسیاری از مدارس شرایط برگزاری کلاس‌ها را نداشتند. تعدادی از مدارس یا تعطیل هستند یا نصفه‌ونیمه دایر هستند. برخی از کلاس‌ها داخل چادر‌های برزنتی برگزار می‌شد؛ ولی در این هوای گرم بچه‌ها نمی‌توانند درس بخوانند».

دانش‌آموزان و مدرسه در سیل...

دانش‌آموزان و مدرسه در سیل...

تسنیم ارگان نیروی تروریستی قدس:

«۱۹مدرسه پلدختر با ۱۱۲کلاس درس در سیلاب اخیر تخریب شده است و ۳۳۶۰دانش‌آموز در مهرماه امسال مدرسه ندارند».

مضحک این است که به‌رغم تمامی این رذالتها، رژیم دجال آخوندی با دود و دم و تبلیغات فراوان تلاش داشته و دارد که خود را حامی سیل‌زدگان نشان دهد. اما افشاگریهای مردمی در شبکه‌های مجازی و باز گو کردن درد و رنج بیکران مردم محروم در مناطق سیل‌زده تا آنجا باطل السحر رژیم پلید آخوندی شده است که رسانه‌های همین رژیم را مجبور ساخته تا به گوشه‌یی از کمبودها و مشکلات روزمره مردم محروم مناطق سیل‌زده اعتراف کنند و برخی ناگزیر با پوشش دادن تصویری مرگ تدریجی مردم در مناطق سیل‌زده را منعکس سازند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/90fa5834-2c6e-4d9b-836b-63c48bc6978e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات