مقامات و مهرههای رژیم آخوندی تلاش دارند تحریمها را بیاثر وانمود کنند، اما واقعیت این است که حلقه تحریمها بر گردن رژیم تنگتر میشود و بر این اساس مقامات حکومتی از ادعاهای قبلی خودشان مبنی بر آمادگی نظام عقبنشینی میکنند. زیرا حلقه تحریمها از چندسو بر گردن رژیم سفتتر میشوند.
سایت رادیو فرانسه در این رابطه نوشت: «تأمینکنندۀ جهانی خدمات پیام رسانی مالی معروف به "سوئیفت" دسترسی شماری از بانکهای ایران را به شبکه خود بهحال تعلیق درآورد. این تصمیم پیرو اجرای رسمی تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران اتخاذ شده است».
سایت اعتدال وابسته به باند روحانی ۱۵آبان ۹۷ نوشت: «سوئیفت اعلام کرده دسترسی برخی از بانکهای ایرانی به این سامانه پیامرسان بانکی را معلق کرده است».
بنا به این گزارشها، سوئیفت در بیانیه مختصری که منتشر کرده اشارهیی به نام این بانکها و یا بازگشت تحریمهای آمریکا علیه رژیم نکرده. سوئیفت اقدام خود در تعلیق همکاری با بانکهای ایرانی را اقدامی «تأسفآور» خوانده و گفته این تصمیم «در راستای حفظ ثبات و انسجام نظام مالی جهان» گرفته شده است.(خبرگزاری فارس ۱۶آبان ۹۷)
رسانههای حکومتی که منتظر واکنش اتحادیه اروپا بودند ناامیدانه نوشتهاند: «اقدام سوئیفت، در صورتی که با واکنش اتحادیه اروپا مواجه نشود نشاندهنده ناکارآمدی «قوانین مسدودساز» که این اتحادیه برای حفظ برجام آن را فعال کرده بهشمار میرود».(خبرگزاری فارس ۱۴آبان ۹۷)
این بیتوقعی رژیم از «قوانین مسدودساز» اتحادیه اروپا در حالی است که رویترز نوشته است: «قوانین مسدودساز» به شرکتهای اروپایی هشدار داده در صورت پایبندی به قوانین فراسرزمینی تحریمهای آمریکا مشمول جریمه خواهند شد.
همزمان شرکت «آمریکن اینترنشنال گروپ AIG رابطه تجاری خود با رژیم آخوندی را قطع کرد.
این شرکت، قرار بود به شرکتهای کشتیرانی رژیم پوشش بیمه بدهد.
اکنون با اجرایی شدن تحریمها، این شرکت هم اعلام کرد هیچ پوشش بیمه به کشتیهای رژیم ایران نخواهد داد.
در همین حال، رسانههای منطقهیی نیز گزارش دادند بانک مرکزی عراق با صدور بخشنامهیی تمامی بانکها و مؤسسات مالی این کشور را به پایبندی به تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران ملزم کرده است. در این بخشنامه از کلیه بانکها و مؤسسات مالی خواسته شده «برای در امان ماندن از پیامدهای نقض تحریمهای آمریکا علیه رژیم، به فهرست ممنوعیتها و محدودیتهای مرتبط با آن پایبند باشند».
رسانههای منطقه همچنین از زمینگیر شدن هواپیماهای رژیم خبر داده و از جمله نوشتند تحریم شرکتهای هواپیمایی ایران از سوی آمریکا بهدلیل مشارکت این شرکتها و هواپیماهایشان در جابهجایی پاسداران و وابستگان آنها، تسلیحات و تدارکات نظامی به کشورهایی که رژیم در آنها دخالت نظامی دارد، سبب شده که بسیاری از پروازهای مسافربری این شرکتها به تأخیر افتاده، لغو شده و یا با تأخیر انجام شود.
تحریم شرکتهای ایران ایر، ماهان، معراج، کاسپین و پویا در دور جدید تحریمها و ممنوعیت سوخترسانی و خدمات فنی و تعمیراتی به ناوگان هوایی این شرکتها سبب شده پرواز آنها به بسیاری از مقاصد بینالمللی لغو شود.
بهرغم ادعاهای سرکردگان نظام مبنی بر بیاثری تحریمها، اسحاق جهانگیری، معاوناول آخوند روحانی، در حالیکه شرایط نظام را «دشوار» توصیف میکرد به گوشهیی از واقعیت اذعان کرد و گفت: «اگر بگویم تحریمها بیاثرند دروغ گفتهام. تحریمهای آمریکا آثار منفی بر اقتصاد کشور میگذارد». وی بهرغم اینکه خودش و روحانی قبلاً مدعی شده بودند دولت برای شرایط سخت برنامه دارد گفت: «دولت به تنهایی نمیتواند مسئولیت ادارۀ اقتصادی کشور را برعهده بگیرد».(خبرگزاری تسنیم ۱۵آبان ۹۷)