728 x 90

سومین روز خیزشها؛ پیوستن دانشگاهها

سخن روز
سخن روز

شراره‌های خشم مردم از بازار و خیابانهای مرکزی تهران به دانشگاهها و خیابانهای سایر شهرهای میهن گسترش یافت.

بازاریان و کسبه تهران برای سومین روز متوالی مغازه‌ها را تعطیل کردند و در بازارهای زرگرها، سرای ملی، شادآباد، سیداسماعیل، بین‌الحرمین، صوراسرافیل، امین حضور، جعفری، بازار آهن و پاساژ پارسیان علیه دیکتاتور برخاستند.

همزمان، دانشجویان دانشگاههای تهران، ملی، صنعتی شریف، علامه، امیرکبیر، خواجه نصیر، علم و صنعت، و دانشگاههای اصفهان و یزد و شمار دیگری از دانشکده‌ها و مراکز آموزشی به‌پا خاستند.

شماری از تجمعات دانشجویی و شعارهای دانشجویان به شرح زیر است:

  • دانشگاه خواجه نصیر: «تا آخوند کفن نشود این وطن، وطن نشود» «اصلاح‌طلب، اصول‌گرا دیگه تمومه ماجرا».
  • دانشگاه صنعتی شریف: «مرگ بر اصل ولایت فقیه» و «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم»
  • دانشکده فیزیک دانشگاه امیرکبیر: «دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد»
  • دانشگاه علامه: «نه سلطنت نه رهبری، برابری، برادری»
  • دانشگاه یزد: «ایرانی داد بزن حقتو فریاد بزن»
  • دانشگاه خواجه نصیر، (پردیس رضایی): دانشجو داد بزن حقتو فریاد بزن»
  • دانشگاه ملی: «این همه سال جنایت مرگ بر این ولایت»، «مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر». دانشجویان دانشگاه ملی با مزدوران بسیجی درگیر شدند و فریاد می‌زدند: «بی‌شرف، بی‌شرف، بی‌شرف»
  • دانشگاه تهران: «فقر و فساد و بیداد، مرگ بر استبداد»، «مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر» و «آزادی، آزادی، آزادی». در دانشگاه تهران نیز دانشجویان درگیر شدند و مزدوران بسیج را وادار به فرار کردند

گسترش تظاهرات به دانشگاهها و طنین شعارهای ضدحکومتی مانند «مرگ بر اصل ولایت فقیه»، «این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت» »، «ما از تبار خونیم، تا آخرش می‌مونیم» و... ، برای رژیم درمانده و بحرانزده در شرایط انفجاری جامعه بسیار نگران‌کننده بود.

تظاهرات دانشجویان در شب نیز ادامه داشت. در تهران شماری از دانشجویان و جوانان در حوالی میدان انقلاب، مقابل دانشگاه تهران به هم پیوستند و شعار می‌دادند: «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر».

در این روز رژیم در وحشت از گسترش قیام، نیروهای سرکوب و یگان ویژه را با تجهیزات کامل به خیابان‌ها آورد و با باتون و شلیک تفنگهای ساچمه‌ای و گاز اشک‌آور به جان مردم افتاد. اما دامنهٔ تظاهرات از تهران و اصفهان و شیراز تا زنجان و ممسنی گسترش یافت و دانشجویان در کنار مردم به‌ستوه آمده با فریاد علیه استبداد دینی تمامیت نظام ولایت فقیه را به چالش کشیدند.

دربارهٔ ترفندهای رژیم و مدد خواهی شیخ از شاه برای تفرقه و انحراف خیزش و قیام، که هموطنان شاهد نمونه‌های متعدد آن در قیامها و اعتراضات مردمی بوده‌اند، ستاد اجتماعی مجاهدین روز ۹دی اعلام کرد: «ادعای شعار دادن دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه امیرکبیر به طرفداری از بچه شاه و دیکتاتوری سلطنتی کذب محض است. دانشجویان شعارهای مرگ بر اصل ولایت فقیه و مرگ بر دیکتاتور می‌دادند. کلیپ پخش شده از دانشگاه شریف که گویا دانشجویان خواهان بازگشت دیکتاتوری منفور سلطنتی هستند، جعلی و صداگذاری شده است.

کلیپ پخش شده از دانشگاه صنعتی اصفهان که گویا دانشجویان در کنار ملایان مرتجع حاکم شعار مرگ بر چپی و مجاهد می‌دهند هم ساختگی و صداگذاری شده است. دانشجویان آگاه و انقلابی هرگز شعار ساواک سلطنتی را تکرار نمی‌کنند. این ننگ ارزانی ساواک و شاه و شکنجه‌گرانش باد.

کلیپ پخش شده از پاساژ نور تهران مربوط به روز دوشنبه ۸ دیماه نیز که همین شعار ساواک و شاهپرستان منفور و مزدور را رله می‌کند، به کلی تقلبی و جعل است و مطلقاً صحت ندارد.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/4b272780-f8a8-407e-897d-d184f1596e32"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات