728 x 90

پیامدهای سیل

پیامدهای سیل
پیامدهای سیل

سیلی که از اولین ساعت‌های سال ۹۸ در ایران درگرفت در چند منطقه شدت بیشتری داشت و خسارت‌های بیشتری هم به‌بار آورد. همان‌گونه که در گلستان و شیراز خسارت‌ سیل غیرقابل تصور بود، در لرستان و به‌ویژ‌ه در شهرستان پلدختر نیز خسارت‌های سیل به‌شدت تکان‌دهنده بود.

این سیل گرچه هنوز به‌شدت جاری است و دهها شهر و صدها روستا را درنوردیده و خسارت‌های جانی و مالی بیشماری به‌بار آورده و کماکان خسارت وارد می‌کند اما طلایه‌های پیامدهای سیاسی اجتماعی آن از هم‌اکنون در حال فراروییدن است. اولین پیآمد آن افزایش عمق دره بی‌اعتمادی مردم به مسئولان غارتگر نظام است که پیوسته افزایش می‌یابد. علت بی‌اعتمادی البته عملکرد ۴۰ساله آخوندها و حرف‌ها و کردار امروزشان است. یک نمونه آن فاجعه‌ای است که در پلدختر لرستان به‌وجود آمد و واقعه‌ای است کماکان جاری!

 

استاندار لرستان چه گفت؟

در ارتباط با شرایط فاجعه‌بار پل‌دختر که تمام ارتباطات آن با دنیای خارج قطع شده، روز سه‌شنبه ۱۳فروردین ۹۸ خادمی، استاندار لرستان، ضمن اعتراف به خرابیهای گسترده در این استان و به‌خصوص شهر پلدختر ادعا کرد که «برای دسترسی به روش‌های مختلف اقدام کردیم که از حدود ساعت ۲ شب توانستیم از راه زمینی به آنجا از مسیر جدیدی دسترسی پیدا کنیم تا در نهایت تعدادی نیروهای امدادی به آن‌جا وارد شدند».

وی تعداد این نیروها را ذکر نکرد و افزود: «امروز(یعنی روز سه‌شنبه ۱۳فروردین) از اوایل صبح به‌محض روشن شدن هوا با بالگردی از منطقه بازدید کردیم... حجم خرابی‌ها بسیار بالاست و هنوز اطلاعات دقیقی از روستاهای بین مسیر نداریم؛ چرا که به هیچ‌وجه امکان دسترسی زمینی وجود ندارد چرا که جاده اصلی پلدختر‌-‌خرم‌آباد به‌طور کامل از بین رفته و امکانی برای برقراری ارتباط نیست، اما به‌طور میانگین همه روستاهایی که در این مسیر قرار دارند و در نزدیکی رودخانه قرار دارند به‌طور کامل زیر آب رفته بودند».

استاندار لرستان با اشاره به این‌که اکثر خانه‌ها تخلیه شده‌اند مدعی شد که تعدادی بالگرد هلال احمر و ارتش در خرم‌آباد در حال انجام عملیات هستند. اما از فعالیتی برای نجات مردم پلدختر چیزی نگفت و تنها افزود: «قرار است تعدادی بالگرد وارد شود که امیدواریم هر چه سریع‌تر وارد استان شوند زیرا تعداد نقاطی که باید به آنها خدمات‌رسانی شود بسیار زیاد است». وی با بیان این‌که ارتباطات تلفنی و مخابراتی هنوز کامل نیست، افزود: «در تلاشیم که از طریق آزاداره پل زال، ارتباط با پلدختر را برقرار کنیم».

از گفته‌های استاندار لرستان روشن می‌شود که حتی در روز ۱۳فروردین هم کماکان اطلاعات درستی از پلدختر یعنی یکی از بحرانی‌ترین مناطق تحت‌ مسئولیتش ندارد و حداکثر کاری که کرده با هلیکوپتر یک «بازدیدی» از بالای منطقه کرده است! بیش از این احتمال ورود چند نفر امدادگر است که شب قبل توانسته‌اند وارد پلدختر شوند اما از کمکی که آن نیروهای امدادی می‌توانند انجام دهند نیز چیزی نگفت طبعاً اگر نیروی قابل ‌توجهی وارد شهر کرده بود، قضیه را بلافاصله خودش و وزیر کشور و رئیس دولتش در «بوق»‌های تبلیغاتی صدا و سیما تا شب تکرار می‌کردند.

 

آنچه که رئیس سازمان مدیریت بحران گفت

از سوی دیگر اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران رژیم، گفت: «در حال حاضر بعد از استان لرستان مشکلات عمده‌ای که ممکن است وجود داشته باشد برای استان خوزستان است».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، اسماعیل نجار با بیان این‌که نیروهای مسلح، دستگاههای امدادی و اجرایی توانستند از ساعت ۳ بامداد امروز وارد پلدختر شوند، افزود: «همچنین از استانهای معین به‌ویژه استان اصفهان، مرکزی و استانهای دیگر امکانات و تجهیزات وارد استان لرستان شده است».

نجار اشاره کرد که وزیر کشور شب گذشته با بخشنامه‌ای از همه استانها درخواست کرد که نیاز استان لرستان و خوزستان را تأمین کنند، اما فقط یکی از استانداران اعلام آمادگی کرده است.

نجار با اشاره به مشکلات عمده‌ای که در انتظار استان خوزستان است، گفت: «ورودی آب به سد کرخه شب گذشته حدود ۸هزار و ۸۸۰متر‌مکعب بر ثانیه رسیده و خروجی با توجه به دبی رودخانه‌های کرخه و دز در ارتباط با کارون مقدار مشخصی است. در حال حاضر به اندازه خروجی، عبور هم در حال انجام است، اما با توجه به اطلاعات موجود، امکان این‌که خروجی افزایش یابد وجود دارد».

رئیس سازمان مدیریت بحران رژیم افزود: «برخی روستاهای استان خوزستان، ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشند. حتی برخی شهرها مانند شهر هویزه، سوسنگرد، حمیدیه و بستان احتمال آبگرفتگی وجود دارد».

نگاهی به گفته‌های این مسئول حکومتی روشن می‌کند که او نیز به‌جز ورود یک تیم امدادی(همان‌که استاندار لرستان هم به آن اشاره کرده بود) حرف جدی دیگری برای گفتن ندارد!

ورود به مسائل فنی‌ای مانند میزان آب ورودی به سد کرخه و میزان خروجی آن و «دبی» رودخانه‌های کرخه و دز و ارتباطشان با رود کارون نیز تنها برای پرکردن جای خالی حرف‌های جدی درباره کمک واقعی به سیل‌زدگان است و ارزش چندانی برای شنوندگان به‌ویژه آنان که عزیزانی در پلدختر دارند، ندارد!

 

اصل خبر بی‌حاشیه و بی‌تفسیر

در جریان سیل اخیر، شهرستان پلدختر از روز‌های ۱۰ و ۱۱فروردین وارد حالت بحرانی شد. این وضعیت در روز ۱۲فروردین به اوج خود رسید. آب تا سقف منازل را در چند منطقه شهر گرفت و مردم ناگزیر به بام ساختمانهایش پناه بردند! ارتباطات تلفنی و اینترنتی قطع شد و مردم بدون هیچ کمک و بدون آب و نان و گرمایش و دارو بی‌پناه در میان سیل باقی‌ماندند! برخی به کوه‌ها و ارتفاعات مجاور شهر پناه بردند و از آنجا نظاره‌گر ویران شدن یکی‌یکی خانه‌های خود شدند.

 

نمایی از شدت وخامت اوضاع

از سوی دیگر سلیمانی، استاندار ایلام، روز ۱۲فروردین ۹۸ گفت: «در کنار پلدختر یک بخشی داره به اسم بخش ماژین بخش ماژین شامل شهر ماژین ۱۹روستای اطراف شهر به اضافه ۷کانون عشایری با جمعیت بیش از ۷هزار نفر و بیش از ۲هزار خانوار اینها راه ارتباطی‌شون به‌طور کامل از دیروز قطع شد یعنی بیش از ۲۴ساعت ما هیچگونه امکاناتی نتوانستیم به اینها برسانیم».

خبرگزاریهای بین‌المللی گزارش کردند که در پلدختر مردم برای حفظ جان خود روی پشت‌بام‌ها رفتند... و در همین حال از ورود بالگرد و برپایی بیمارستان صحرایی هم خبر دادند. اما استاندار و مقامات کشوری گویا هنوز خودشان هم خبر ندارند که پلدختر بالاخره در دسترس قرار گرفته است! بی‌سبب نیست که امواج بی‌اعتمادی مردم نسبت به مسئولان رژیم دم‌به‌دم افزایش می‌یابد.

 

بی‌اعتمادی مردم به نظام و سرکردگانش

رسانه‌های خبری همچنین روز ۱۲فروردین گزارش کردند: «رئیس فراکسیون امید از "کاهش اعتماد مردم به حاکمیت" ابراز نگرانی کرد. یک عضو دیگر این فراکسیون نیز از "آسیب جدی" به اعتماد مردم خبر داد. به‌گفته یک مدرس حوزه علمیه نیز مردم نسبت به "کلیت نظام حالت خاصی" پیدا کرده‌اند».

حالت خاص! همانی است که امام‌جمعه شیراز پس از سیل آن شهر و در اولین مواجهه با اهالی شیراز تجربه کرد. او صریحاً به خبرنگاران و مسئولان استان گفت: «به میان مردم رفتم اما آن‌قدر فحش خوردم که اعصابم خرد است»!

اکنون روشن شده که تعادل‌قوای حاکم بین مردم و مسئولان دیکتاتوری به‌سرعت در حال تغییر به نفع مردم است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7976166d-1478-4612-8e23-7786eac76a60"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات