مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر رژیم، اذعان میکند ۲۷استان کشور متأثر از سیل و آبگرفتگی هستند و جان تعدادی از هموطنان در سوادکوه، مهولات، کلاله و مینودشت، آققلا، خراسان شمالی و هرمزگان در اثر این حوادث از دست رفته و به بیش از ۵۰۰۰هکتار اراضی کشاورزی در مازندران آسیب رسیده است.(سایت انتخاب ۱فروردین ۹۷)
بیشتر منابع خبری رژیم روی ابعاد سیل و ادعای کمکرسانی به سیلزدگان تمرکز دارند، در حالی که شبکههای اجتماعی خبرهای زیادی از درخواست کمک هموطنان محصور در سیل دارند، در شرایطی که در حاکمیت آخوندی کسی به فکر آنان نیست و این مردم هستند که به سیلزدگان کمک میکنند.
در زمینه کمک نکردن نهادهای رژیم به مردم یک هموطن سیلزده میگوید: «مسولین که میگویند کمک میکنند کجا هستند؟ کجا است قایقهایشان، مردم دارند فقط با تراکتور جابهجا میشوند».
سیل قابل پیشبینی
مردم سیلزده به درستی روی برخی از علل خسارتآفرین شدن باران دست میگذارند. یک هموطن سیلزده در رابطه با سیل استان گلستان میگوید: «این سیل قبلاً پیشبینی شده است، ما در جلسات همه جا میگوییم آقا این لایروبی دهانه گرگان را سریع انجام بشود. الآن برویم دهانه گرگان را ببینیم از چهارسو به آن طرف آبی وجود ندارد علت چیست؟ لایروبی نشده. قبلاً باید تمهیدات لازم انجام میشد. به مقامات آنقدر تذکر داده میشود ولی گوش نمیکنند».
تلاش مذبوحانه برای پردهپوشی واقعیت
برخی مهرههای حکومتی که حتی با باند روحانی هم همسو هستند، در وحشت از انفجار خشم مردم در اثر بیعملی رژیم، بر دربردن تمامیت رژیم از زیر بار تقصیر این وضعیت تلاش میکنند علت این حجم وسیع از ویرانی در اثر سیل را به ناکارآمدی این یا آن مقام حکومتی محدود کنند.
نبی هزارجریبی، عضو مجلس ارتجاع از گرگان، گفت: «رحمانی فضلی را بهدلیل ضعف مدیریت بحران، به مجلس میکشانم».(روزنامه همشهری ۳فروردین ۹۸)
فاطمه ذوالقدر، عضو مجلس ارتجاع و همسو با باند روحانی، «غیبت استاندار گلستان و عدم پوشش خبری بحران سیل از سوی صدا و سیما»ی رژیم را از عوامل مؤثر دانست و گفت: «رحمانی فضلی باید پاسخگوی ضعف عملکرد باشد». این عضو مجلس ارتجاع افزود: «مراجع قضایی رسیدگی به اهمال احتمالی مسئولان را در دستورکار قرار دهند».(سایت انتخاب ۲فروردین ۹۸)
اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران رژیم تقصیر را به گردن مسئولان محیطزیست استانها انداخت و گفت: «مهمترین علت سیلهای اخیر لایروبی نشدن رودخانهها به بهانه خشکسالی بوده است».(خبرگزاری مهر ۲فروردین ۹۷)
سیاست چپاولگرانه
علت تبدیل شدن یک باران تند به سیلی غیرقابل مهار چیزی جز سیاستهای چپاولگرانه رژیم نیست. از یکسو با تغییر مسیر رودخانهها آب را به سمت نقاط مسکونی بردهاند و از سوی دیگر با ایجاد سدهایی که علت آن چیزی جز پر کردن جیب سپاه پاسداران پیمانکار اصلی سدسازی نیست، ساختار زمینهای پاییندست رودخانه را تغییر دادهاند.
سایت حکومتی اقتصاد آنلاین به نقل از پاوان، کانال خبری وزارت نیرو، نوشته است، این کانال در جدیدترین اخبار خود با انتشار تصاویری از تجاوز به حریم رودخانههای خوزستان، برداشت خاک از سیلبندها و مسدود شدن نهرها در اطراف هورالعظیم را مهمترین علت وقوع سیل در پاییندست ذکر کرده است.
سایت وزارت نیروی رژیم در ادامه با بیان این نکته که "بیشترین خسارتهای مالی و آبگرفتگی هفتههای اخیر در خوزستان بهدلیل رعایت نکردن حریم و بستر رودخانهها و کشتهای غیرمجاز در حاشیه رودخانهها و تالابها است" نقش سدها را در این اتفاق کاملا نادیده گرفته است». سایت حکومتی اقتصاد آنلاین بر نقش وزارت نیرو در سیلخیز کردن خوزستان تأکید کرده و نوشته است وزارت نیرو با این بهانه مسئولیت خود را در این اتفاقات باز هم نادیده میگیرد».(اقتصادآنلاین ۲فروردین ۹۸)
افزایش وقوع سیل درگلستان
سیاستهای ضدمردمی رژیم را میتوان از افزایش آمار سیلها دریافت. استان گلستان در دههٔ ۳۰ شاهد ۱۴مورد وقوع سیل بوده و در حالی که در ۲سال اخیر بیش از ۱۹۰سیل در این استان ثبت شده است.
جنگلتراشی و غارت طبیعت در استانهای شمالی علت اصلی سیلخیز شدن این استانهاست که خبرگزاری مهر آخوندی به آن اذعان کرده و از جمله نوشته است: «مسئولان میگویند همه چیز آرام و تحت کنترل است اما واقعیت چیز دیگری است چرا که بکرترین نواحی ساحلی، جنگلی و کوهستانی استان از زیر تیغ ساخت و سازهای غیرمجاز و طمع سودجویان جان سالم به در نبرده است، براستی پشت این ساخت و سازها و تغییرهای غیرمجاز کاربری به کجا گرم است؟
مردم میگویند: «نورچشمیها، سلبریتیها، آقازادهها و ویژهخوارها در تغییر کاربری غیرمجاز و ساخت و سازها حتی در بکرترین نواحی استان نقش دارند اما مسئولان همه این مسائل را رد میکنند انگار که هیچ اتفاقی نیفتاده است. آمارهای غیررسمی نصف شدن جنگلهای شمال، از بین رفتن سطح وسیعی از اراضی قابل کشت و مزارع و دستاندازی به مراتع و جنگلها، گواه آن است که همه چیز آرام نیست بلکه اراضی و عرصههای شمال رو به تمام شدن است».
غارتگری افراد صاحبنفوذ و دانهدرشت
خبرگزاری مهر آخوندی به نقل از وجیهالله موسوی، مدیرکل منابع طبیعی مازندران، نوشته است: «به تأکید کارشناسان، دستداشتن افراد صاحبنفوذ، دانهدرشت و بعضاً سیاسی در تغییر غیرمجاز کاربری اراضی از مهمترین چالشهایی است که مزارع بکر و حاصلخیز استان را تهدید میکند و در دورترین مناطق مازندران میتوان رویش قارچگونه ویلاهایی را به نظاره نشست که مالک امروز آن یا وکیل دیروز خانه ملت است و یا صاحبمنصبان پرنفوذ امروز». این خبرگزاری در ادامه افزوده است: «بررسیهای میدانی نشان میدهد که در دل ییلاقات بکر و کوهستانی، لاریجان، کجور، مناطق شرقی و مرکزی استان ویلاهایی بدخیم سبز شدهاند و حصارهای بتنی، دیوار حائلی بین آن و مناطق روستایی ایجاد کرده است که اگر نام مالک آن پرسیده شود، بومیها میگویند متعلق به فلان شخص سیاسی است».(خبرگزاری مهر – ۲فروردین ۹۸)