در روزنامههای حکومتی یکشنبه ۲۳آبان، بیشترین مطالب به موضوع مذاکرات برجامی در ۸آذر اختصاص یافته است. در روزنامههای باند ولیفقیه، اظهارات ضدونقیض باقری کنی و امیر عبداللهیان انعکاس یافته که مدعی پیشرفت مذاکرات با طرفهای حسابهای غربی شدهاند. و روزنامههای باند مغلوب به مواضع مقامات کشورهای طرف مذاکره اشاره کردهاند که همه علیه نظام و بر عکس ادعاهای امیر عبداللهیان و معاونش است. بحران اقتصادی و کشمکش بر سر حذف ارز ۴۲۰۰تومانی از دیگر مطالب روزنامههای امروز حکومتی است. که در خلال آنها ماجرای مضحک ادعای آزادسازی ۳.۵ میلیارد دلار پول برای رژیم برملا شده است.
شکست چشمانداز مذاکرات وین
در روزنامههای باند مغلوب به اظهارات ضد و نقیض امیر عبداللهیان و مواضع سابقا ضدبرجامی وی اشاره شده و نسبت به پیامدهای بازی و کش دادن زمان به جای رفتن دنبال مذاکره واقعی هشدار دادهاند.
«سردر گمی در سیاست خارجی» عنوان مطلبی در جهان صنعت است که در مقدمه اشاره کرده سیاست خارجی نظام مسألهاش سردرگمی و فقدان یک استراتژی تنظیم شده است». در ادامه به مواضع ضدبرجامی باقری کنی و امیر عبداللهیان اشاره کرده و نوشته است: «هر کدام از مسئولان یک اظهارنظری میکنند و روز بعد هم آن را تغییر میدهند. این وضعیت برای ما مشکلساز شده و به همین خاطر هر روز یک سری مشکل تازه داریم و اجازه داده نمیشود که غرب یک تصمیم قطعی درباره (نظام) بگیرد. سفر دورهای باقری هم به همین نتیجه منجر شد. او بعد از هر ملاقاتی گفت که مذاکرات خوبی بوده و نتیجه رضایتبخش بوده اما در نهایت گفت که ما احتیاج به مذاکرات هستهیی نداریم و فقط آمریکا باید تحریمها را بردارد!». این مقاله که توسط علی بیگدلی کارشناس حکومتی از باند مغلوب نوشته شده در ادامه هشدار داده «شرایط، شرایطی نیست که (نظام) بخواهد سیاست چانهزنی را ادامه دهد و اعتقاد بر این است که هر چه سریعتر باید خود را برای ادامه مذاکرات آماده کند. مسأله مهمتری که الآن مانع ما شده، این است که ظرف کمتر از دو هفته آینده شورای حکام تشکیل میشود و با توجه به اظهارنظر ناامید کننده آقای گروسی که گفته بود (نظام) با وجود همه فشارها اجازه بازرسی از سایتها و دوربینها را نداده است؛ ممکن است خیلی به زیان ما تمام شود».
«تهیدستان زیر تیغ تورم» عنوان مطلبی در اعتماد است که با اشاره به افزایش جمعیت زیرخط فقر کشور در اثر سیاستهای نظام، به ظرفیت انفجاری جامعه اشاره کرده و تنها راه نجات تهیدستان از تورم را مذاکره و تعامل با غرب معرفی کرده است. این روزنامه حکومتی اذعان کرده است که این محرومان هستند که بهای سیاستهای توسعهطلبانه نظام را با گوشت و پوستشان میدهند نوشته است: «اگر وضعیت تهیدستان و حاشیهنشینان جامعه که روزبهروز بر تعداشان افزوده میشود محل توجه بود و در اولویت تصمیمها قرار میگرفتند، میشد حتی از طریق مواضع مسالمتآمیز در روابط خارجی فضای روانی پیرامون نرخ ارز را آرام کرد و از شتاب افزایش قیمت دلار جلوگیری بهعمل آورد».
«اصلی به نام مصالح و منافع ملی» عنوان سرمقاله مردمسالاری از باند مغلوب است که ضمن اشاره به شکست سیاستهای ضدمردمی نظام خطاب به باند حاکم نوشته: «اگر وضعیت تهیدستان و حاشیهنشینان جامعه که روزبهروز بر تعداشان افزوده میشود محل توجه بود و در اولویت تصمیمها قرار میگرفتند، میشد حتی از طریق مواضع مسالمتآمیز در روابط خارجی فضای روانی پیرامون نرخ ارز را آرام کرد و از شتاب افزایش قیمت دلار جلوگیری بهعمل آورد».
رسوایی بزک نظام ورشکسته با پولهای خیالی
روزنامههای باند خامنهای چند روزی است در بوق کردهاند که مبلغ سه و نیم میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده آزاد شده است. امروز برای دومین بار در روزنامههای باند مغلوب تشت رسوایی این ادعا را از بام انداختهاند.
«این دلارهای محرمانه» عنوان مقاله روزنامه اعتماد است که از جمله نوشته: «تقریباً در تمام مدتی که از بازگشت تحریمهای نفتی به کشور میگذرد، روزی نبوده که خبری از آزادسازی اموال بلوکه شده ایران منتشر نشود. در تمام این خبرها نیز بر «کاهش قیمت دلار» تأکید میشود چرا که برخی بر این باورند این منابع بهصورت اسکناس آزاد شده و در صورت رسیدنش به ایران، راهی بازارها شده و قیمت دلار بازاری را کاهش میدهد. «آزادسازی اموال مسدود شده» حربهای تازه برای کاهش قیمت دلار در بازار نیست. پیشتر نیز بارها و بارها خبرهایی از این دست منتشر شده بود که پس از مدتی نیز تکذیب میشدند. حتی با فرض آزادسازی این اموال، نرخ دلار که در روزهایی تا مرز ۳۲هزار تومان نیز رفته بود تا چه میزان کاهش مییابد؟ آیا افزایش ۸۵۶درصدی قیمت دلار در این سالها با آزادسازی این اموال مسدود شده، جبران میشود و دلار به همان نرخ سالهای ۹۵ و ۹۶ باز میگردد؟ هدف از انتشار چند باره این اخبار که دیگر تاثیری بر بازار ندارند، چیست؟».
«آزاد سازی پولهای بلوکه شده» هم عنوان مطلبی در ستاره صبح است که نوشته: «یک عضو رسانهیی تیم رئیسجمهور خبر داد که بیش از ۳.۵ میلیارد دلار پول مسدود شدهٔ ایران در کره جنوبی آزاد شده اما رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی و برخی از کارشناسان اقتصادی این ادعا را رد کردند. و گفتند: بازار به این اخبار اعتماد ندارد، زیرا سیاستگذاران و مراجع رسمی اعتبار خود رابین مردم و بازار از دست دادهاند».
روزنامههای باند مغلوب تقریباً یک صدا نسبت به طغیان اقشار محروم که دیگر نانی در سفرهشان نمانده هشدار داده و به به نظام گوشزد میکنند راه برونرفت از این بحران تسلیم و مذاکره است. از جمله دنیای اقتصاد نوشته: «باید بهخاطر داشت که در اقتصاد هیچ معجزهای وجود ندارد و مشکلات ساختاری که اقتصاد ایران طی بیش از پنج دهه به آن مبتلا شده و در سالهای اخیر بهواسطه تنشها و تضییقات بینالمللی، علائم و عوارض آن در معاش ملت نیز دچار شرایط حادی شده است با هیچ اقدام و کنش آنی، بهبودی معنادار پیدا نخواهد کرد».