در حالی که در روز سوم بهمن ۹۸رژیم ناگزیر از اعلام تعطیلی مدارس در قم و تهران شد و سپس شورای شهر تهران و حوزهٔ قم را هم بهدلیل تهدید کرونا تعطیل اعلام کرد، کماکان رویکرد مقامات حکومتی به کوچکنمایی ابعاد این فاجعه است. مقامات حکومتی از اولین روزهایی که شبکههای اجتماعی و مردمی از ورود ویروس به ایران گزارش دادند دروغگویی پیشه کرده و هر واقعیتی را تکذیب کردند.
تلویزیون رژیم ۸بهمن ۹۸گفت: «وزیر بهداشت یک بار دیگر تأکید کرد تاکنون هیچگونه مورد مثبت و حتی مشکوک به ویروس کرونا در کشور مشاهده نشده. نمکی در مورد ادعاهای مطرح شده در فضای مجازی هم گفت آزمایش ویرووس کرونای دو گردشگر خارجی در یزد هم منفی اعلام شده.»
مقامات حکومتی در واکنش به موج افشاگریها در شبکههای اجتماعی از وجود علائم این بیماری، در یک ضدو نقیض گویی ضمن تکذیب شیوع ویروس کرونا پذیرفتند که فقط به مرزهای کشور نزدیک شده است.
تلویزیون شبکه یک رژیم روز ۹بهمن۹۸گفت: «وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفته تاکنون هیچکس در ایران به ویروس کرونا مبتلا نشده. با وجود این کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت در توئیتی نوشت ویروس کرونا به مرزهای کشور نزدیک شده».
سرانجام در روز ۳۰بهمن۹۸رژیم برای اولین بار دو مورد مبتلا به کرونا را آن هم پس از مرگشان در قم اعلام میکند: «امروز مشخص شده که دو مورد از نمونههای آزمایشگاهی از نظر کرونا ویروس در آزمایشات اولیه مثبت بود و متأسفانه هر دو هم فوت کردند». (تلویزیون شبکه ۲رژیم ۳۰بهمن۹۸)
واقعیت چیست؟ آیا این اولین مورد است؟
مصطفی مهرآئین یک کارشناس حکومتی در روز سوم اسفند۹۸گفت: «این ویروس در چین به مدت سه ماه توسط دولتش پنهان میشده یعنی بیش از پنج ماه این ویروس به ایران ورود کرده چون ما بیشترین مراوده تجاری و توریستی را با کشور چین داریم. به همین دلیل هنوز ایرلاین ماهان در تردد با چین است و آقایان میگویند برای کمکهای بشردوستانه است؟ الآن سه روزه که رسما اعلام کردند کرونا ویروس به ایران آمده و در عرض همین مدت کوتاه ماسک نایاب شده است آن وقت ما به چین کمک بشردوستانه میکنیم؟». (روزنامه حکومتی جهان صنعت۳اسفند ۹۸)
البته درغگویی رژیم تنها در لاپوشانی شیوع کرونا نیست. وزارت بهداشت رژیم در حالیکه کرونا در کشور در حال گسترش و امکانات بسیاد محدود است، گفت: «اوضاع مبتلایان احتمالی به کرونا تحت کنترله. وزارت بهداشت میگه از نظر دارو و امکانات کمبودی وجود نداره و جای نگرانی نیست«. (تلویزیون شبکه۲رژیم ۳۰بهمن ۹۸)
مصطفی اقلیما کسی که از او در رژیم با عنوان پدر مددکاری ایران نام میبرند در مقالهای تحت عنوان «پاسکاری مسئولان» که روز سوم اسفند در جهان صنعت درج شده است، در مورد دروغپردازیهای رژیم در مورد آمادگی مراکز درمانی گفت: «هیچ میدانید تنها ۵۰تا کیت آزمایش این ویروس را داریم؟ باید از قبل برای خرید آن اقدام میکردیم اما هیچ مسوولی دلش برای مردم نمیسوزد». این کارشناس حکومتی افزود: «یک بیمارستان مجهز برای رسیدگی به مبتلایان نداریم. بیماران را از سراسر کشور جمعآوری میکنند میآورند تهران تا معالجه شوند. پزشکان بیمارستانها از برخورد با مبتلایان وحشت دارند چون نمیدانند باید چه کار کنند. از دیشب تا حالا فقط دو پزشک فوت کردند، چرا؟ چون تجهیزات ایزوله نداریم». این کارشناس حکومتی تأکید کرد: «در زمان شیوع ویروس ما پروازهایمان را به هیچ کشوری کنسل نکردیم چهبسا به چین بیشتر هم کردیم اما در این سه روز پروازهای تمام کشورها به ایران و بالعکس کنسل شده است. ما با خیال راحت از چین توریست و دانشجو میآوردیم. این تنها بیمسوولیتی و بیکفایتی مسئولان را نشان میدهد و متأسفانه هیچ ارگانی آنها را بازخواست نمیکند. اگر این افراد در کشور دیگری مسئول بودند با این اشتباهات صددرصد اعدام میشدند.».
در همین رابطه مصطفی مهرآئین کارشناس دیگر رژیم با اعتراف به نداشتن امکانات در برابر این وضعیت بحرانی گفت:« در حال حاضر بیشترین مبتلا از پرسنل بیمارستانها بوده چون لباس و وسایل بهداشتی ندارند. ستاد بحران یک کشور باید برای ۲۰سال وسایل بهداشتی مناسب ذخیره داشته باشد ولی دولت در ایران هیچ به فکر مردم نیست». (روزنامه حکومتی جهان صنعت ۳اسفند۹۸)
کارشناسان حکومتی با اعتراف بهاینکه رژیم همه چیز را امنیتی میبیند، اذعان کردند که در نظام ولایت اوجب واجبات حفظ نظام است ولو تمام مردم یا در تنور جنگ ضدمیهنی یا در سیل و زلزله و یک بیماری خطرناک قربانی شوند. بنابراین اگر امکاناتی در کشور هست که هست، تماماً در همین مسیر (حفظ نظام) هزینه میشود. هزینههای میلیاردی که خرج عملیات تروریستی سوریه و یمن و عراق و لبنان و یا برای نمایشهایی ا ز قبیل راهپیمایی آنچنانی در پوش اربعین میشود، دیگر امکاناتی را باقی نمیگذارد که مردم محروم ایرانزمین را در برابر خطراتی از قبیل شیوع ویروس کرونا حمایت و حفاظت کند.