روز اول خرداد ۹۷ مجلس ارتجاع هنگام بحث درباره بررسی لایحه مرتبط با FATF یا به عبارت دقیقتر «لایحه الحاق به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریزم» دچار تشنج شد.
این تشنج ناشی از شوکی بود که اعلام استراتژی جدید آمریکا بر رژیم وارد کرد که روز دوشنبه توسط مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اعلام شد.
مجلس آخوندی بر اساس برنامهٔ خود میبایست روز ۳۱اردیبهشت درباره این لایحه بحث و تصمیمگیری میکرد، اما وقتی اول خرداد این لایحه مجدداً مطرح شد، تعدادی از نمایندگان باند خامنهای داد و فریاد کردند که این یک لایحه استعماری و بدتر از قراردادهای گلستان و ترکمانچای است و باید مسکوت گذاشته شود.
با وجود مخالفت دولت با مسکوت گذاشتن آن، این لایحه در اثر مخالفت نمایندگان باند خامنهای با این لایحه، به بهانه بررسی و مطالعه بیشتر به مدت ۲هفته مسکوت ماند.
جنجال نمایندگان باند خامنهای در مورد این لایحه در شرایطی است که بهگفته علی لاریجانی، رئیس مجلس، علی خامنهای در این زمینه نظری ندارد و اجرا یا عدم اجرای این لایحه را به مجلس و دولت واگذاشته است.
جنجال نمایندگان باند خامنهای به حدی بود که وقتی نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت رژیم، میخواست گزارش کمیسیون در رابطه با این لایحه را قرائت کند نمایندگان باند خامنهای مانع شدند و فریاد میزدند «گزارش استعماری نباید در مجلس قرائت شود».
هراس نمایندگان باند خامنهای از تصویب چنین لایحهیی این است که چون گروههای وابسته به رژیم در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دارند، پیوستن آن به «کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم»، باعث افزایش فشار به آن میشود.
نمایندگان مخالف تصویب لایحه با در دست داشتن پلاکاردهایی لایحه را قراردادی استعماری، برجام دیگری، قرارداد ترکمنچای و «گلستانچای دوم» و لکه ننگ و... دانستند و دستآخر هم مانع تصویب لایحه شدند.
در ورای جنگوجدال باندهای درونی بر سر تصویب این لایحه در مجلس ارتجاع و در بیرون آن، واقعیت این است که پذیرش آف.ای.تی.اف و پیوستن به آن بهمثابه برجام بانکی است.
یعنی منجمد شدن تبادلات بانکی نهادهای سرکوب و صدور تروریسم نظیر سپاه پاسداران ضدخلقی، نیروی تروریستی قدس سپاه پاسداران، نهادهای فرهنگی صدو ارتجاع و نهادهایی که در لیستهای تروریستی جامعه بینالمللی و آمریکا قرار دارند.
این امر بهمثابه محدود کردن سپاه و سایر ارگانهای ذیربط صدور ارتجاع در زمینه پولشویی است و بهمثابه این است که باید فاتحه بسیاری از اقدامات آنها خوانده شود و فعالیتهای آنها نیز مهار شود.
از سوی دیگر این اقدام بهمثابه این است که حکومت آخوندی دست از حمایت از گروههای تروریستی در منطقه بردارد که بهمثابه برجام دیگری در زمینه سیاستهای منطقهیی است.
زیرا در صورتی که لایحه تصویب شود، راه برای کمک مالی به گروههایی نظیر حزبالشیطان و سایر گروههای تروریستی وابسته در منطقه تماماً بسته میشود و خاکریزهای دفاعی فرو میریزد.
خصوصا که کشورهای منطقه نیز عمده این گروهها را تروریستی میدانند، و آنها نیز خواستار این هستند که برای مقابله با تأمین مالی این گروهها، حکومت آخوندی با آنها همکاری کند. عدمهمکاری، بهمعنای حمایت از گروههای تروریستی است که عواقب خطرناک این کار گریبان آن را خواهد گرفت.
نگرانی واقعی باند خامنهای از بابت فروریختن خاکریزهای برونمرزی و زهرخورشدن در زمینه سیاستهای منطقهیی است.
در زمینه خطر تعریف FATF از تروریسم برای حاکمیت آخوندی کیهان خامنهای ۱۲تیر ۹۵ مینویسد: «شواهد موجود حکایت از آن دارند که FATF در تعریف خود از «تروریسم» کمترین تغییری نداده است و همچنان اعلام میکند حمایت یک کشور از گروههایی که سازمان ملل آنها را در لیست گروههای تروریست قرار داده است میتواند روابط تجاری و سرمایهگذاری با آن کشور را دارای ریسک بالا و تهدیدی علیه نظام مالی جهان معرفی کند... بالاخره، با توجه به آنچه گذشت بهوضوح میتوان نتیجه گرفت که اگر -نستجیربالله- دولت محترم در توافق با FATF نگاه و تعریف آنان را از تروریسم پذیرفته باشد که انشاءالله چنین مباد و نباشد، خروجی آن، خلعسلاح کردن ایران اسلامی از قدرت نظامی بازدارنده است».
همچنان که در بسیاری از امور داخلی و خارجی حکومت آخوندی در حالت آچمز وبنبست است، در زمینه تصویب یا عدمتصویب این لایحه نیز در بنبست است.
به این مفهوم که اگر آن را تصویب نکند و دست از حمایت مالی از تروریستها برندارد بر اساس گفته رسانهها و مهرههایی از آن، به لیست سیاه برمیگردد و طبعاً انبوهی تبعات اقتصادی در شرایط خفگی موجود را هم برای آن دربرخواهد داشت.
چنانچه این لایحه تصویب شود و نظام آخوندی دست از حمایت مالی از تروریستها بردارد، یک پایه اصلی موجودیت آن یعنی صدور تروریسم و بنیادگرایی ضرب خواهد خورد و این امر برای آن بسیار خطرناک است آنچنانکه بارها سران و مهرههای آن به این امر اعتراف کرده و از آن هم وحشت دارند.
تصویب لوایح اف.ای.تی.اف برای رژیم مسألهیی در راستای تنازل بیپایان و نوشیدن جامزهرهای پیاپی است.