روزنامههای حکومتی امروز شنبه ۲۱مهر مهمترین عنوانهای خود را به ادامهٔ صفآرایی باندی در رد یا قبول CFT اختصاص دادهاند. تکرار حرفهای دو روز قبل خامنهای به سران سه قوه تیتر مشترک اغلب روزنامههای حکومتی است که البته در اغلب روزنامهها تبدیل به تیتر ۴و ۵و شده برخی هم اصلاً به خبری در صفحات داخلی بسنده کردهاند.
حمله به دولت روحانی و خراب کردن ناکارآمدی نظام بر سر آن، مضمون مشترک روزنامههای دلواپس خامنهای است.
و هشدار نسبت به وضعیت انفجاری که موضوع ثابت روزنامههای حکومتی شده، در روزنامههای امروز هم دیده میشود.
کیهان خامنهای با اشاره به این که:«خزانهداری آمریکا ایران را متهم به حمایت مالی از تروریسم کرد» تیتر اصلیاش این است: «آقای ظریف اف.ای.تی.اف بهانه را از آمریکا نگرفت».
کیهان دو تیتر دیگر هم در صفحه اول دارد. «لیست موافقین سند خفتبار سی اف تی برملا شد» و تیتر« اف.ای.تی.اف ابزار آمریکا برای سختتر کردن تحریمها».
رسالت بهنقل از آخوند صدیقی نوشت: «برخی میگویند بدون برجام آب هم نمیتوانیم بخوریم حرف ذلیلانهیی است.
وطن امروز هم در مورد لوایح ۴گانه اینطور نوشته:« آیا زیبنده است هر کجا که در حوزه اجرایی و اقتصادی به مشکل برخوردیم، با این بهانه که «بهانه را از دست دشمن بگیریم» جوری عمل کنیم کأنه ما بابت سردار سلیمانی و شهید همدانی و لاله سرجدا و قهرمان موشکی و صنعت هستهیی و صنعت موشکی و شعارهایی که میدهیم، شرمنده استکبار جهانی هستیم و بدهکار کاخ سفید؟!».
روزنامههای همسو با باند روحانی هم حرفهای همیشگی در دفاع از لوایح اف.ای.تی.اف را تکرار کردهاند:
آرمان: بهنقل از فلاحتپیشه رئیس کمیسیون امنیت نوشته:« اجرای CFT روزنههایی در حوزه اقتصادی ایجاد میکند».
و اعتماد هم نوشته«FATF میتواند علیه آمریکا به کار رود».
روزنامههای باند روحانی اما تهدیدها و فشارهای باند رقیب را بیپاسخ نگذاشتهاند.
ابتکار در سرمقالهاش به عمق شکاف درونی اذعان کرده و هشدار داده:« قصه را حتی تا حدی شور کردهاند و تا حدی به افراط کشیده شده که رسماًً در صحت نامه رهبری به ریاست مجلس تشکیک میکنند!
کار آنان از نقد و اعتراض گذشته است؛ توهین و تهدید را هم در پیش گرفتهاند. رسماًً از قتل و قساوت سخن میگویند و در بازار سیاست، تکفیر و تهدید میفروشند.
کسی البته از تهدید اینان نمیترسد اما حق داریم نگران سلامت و بهداشت حوزه عمومی باشیم. هیچ چیزی مانند این حرکات خشونت را به عرصه رسمی و حوزه عمومی نمیکشاند. خشونت، دشمن سیاست است. برای حراست از منافع کشور و تأمین رفاه مردم هیچ پارادایمی جز سیاست در اختیار نداریم. این ستیزهجویی و آداب ندانی و بیرسمی، سیاست را به مخاطره میاندازد. تشدید خشونت و تخریب سیاست، کشور را به پرتگاه میکشاند؛ و این مایه نگرانی است».
ایران ارگان دولت روحانی هم به بنبست نظام در دعوای بر سر لوایح FATF اذعان کرده و نوشته است« اگر شورای نگهبان آن را تصویب کند، تمام این ادعاها چه دوباره مطرح شود و چه نشود، علیه آن شورا نیز مطرح خواهد بود. ولی مشکل مهمتر وقتی است که این مصوبه از سوی شورای نگهبان رد شود. روشن است که در این مرحله نیز نظر شورای نگهبان از سوی موافقان FATF با چالش اعتبار مواجه خواهد شد و بهطور طبیعی این رد را ناشی از ایراد اتهامات و فشارهای مخالفان معرفی میکنند...». ایران سپس نتیجه گرفته است« این وضعیت نمونهیی از یک رفتار سیاسی در ایران است که موضوعی که میتوانست یا میباید در چارچوب گفتگوهای درونحکومتی به بحث گذاشته و درباره آن تصمیم گرفته شود، در نهایت به یک چالش بزرگ سیاسی تبدیل میشود که هر شکل از تصمیم آن به ضرر است. ما واقعاً نابغه هستیم. نابغه در تبدیل فرصتها به تهدیدها».
حمله به دولت روحانی در عرصههای مختلف در روزنامههای باند خامنهای دیده میشود:
رسالت: سبحانینیا نماینده اسبق: دولت توجهی به مطالبات مردم ندارد
وطن امروز هم با عنوان «ای وای بر اسیری...» ضمن سوزوگداز از ادامه بازداشت دیپلمات تروریست رژیم به دولت روحانی حمله کرده و از جمله نوشته است« حدود ۳ماه از بازداشت غیرقانونی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی در آلمان به اتهام واهی تلاش برای بمبگذاری در همایش (سازمان مجاهدین خلق) در فرانسه میگذرد اما وزارت امور خارجه هنوز نتوانسته آنچنان که باید و شاید، حقوق اولیه و بدیهی این دیپلمات ایرانی را از کشورهای اروپایی بستاند... این دیپلمات ایرانی از حق بدیهی ملاقات با دیگران در مدت بازداشت نیز محروم بوده است!». این روزنامه در ادامه نوشته است« تصمیم دولت اتریش برای سلب مصونیت دیپلماتیک از یک دیپلمات ایرانی، گذشته از آن که اتفاقی نادر و استثنایی در دنیای دیپلوماسی به حساب میآید، برخلاف صریح حقوق دیپلماتیک نیز بود».
ابراز نگرانی از اوضاع انفجاری جامعه در اثر وضعیت اقتصادی نیز در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود.
حمایت نوشته است:« رضایت مردم از شرایط اقتصادی، یکی از فاکتورهای بسیار مهم در تأمین امنیت در درون مرزها و خارج از آن بهشمار میآید. اکنون که دشمنان بسیار تقلا میکنند... از آب گلآلود ماهی بگیرند، جای ذرهیی تردید نیست که...مسدود کردن راههای تأثیرگذاری تحریمها، از اولویتها و ضرورتهای جدی انقلاب اسلامی بهشمار میآید».
و جهان صنعت هم نوشته است« اگر دولتمردان تا کنون اقدامی جدی نکردند و این وضعیت ادامه یابد، تعداد فقرا افزایش یافته و فاصله طبقاتی مردم همچنان زیادتر خواهد شد و این اتفاق در نهایت باعث میشود مردم از حکومت ناامید شوند و ممکن است اتفاقات دیماه سال گذشته به مراتب جدیتر از آن دوره تکرار شود».
آرمان در گفتگو با یک مهره باند خامنهای به شکست تقلاهای روحانی برای نمایش وحدت اذعان کرده و از جمله نوشته است: حسن بیادی در پاسخ به این سؤال که « خبری منتشر شد مبنی بر اینکه قرار است اصولگراها با رئیسجمهور دیدار کنند این دیدار را چگونه ارزیابی میکنید؟» گفت« بهنظر نمیرسد که این ملاقات صورت پذیرد و در صورت تحقق هم بهعلت تشریفاتی بودن نتیجهیی را در برنخواهد داشت، همچنان که جلسات قبل نیز اینگونه بوده است».