روزنامههای حکومتی در روز دوشنبه بیست و هفتم خرداد مهمترین عنوانهای خود را به نمایش حکومتی گام دوم خروج از برجام و کشمکشهای باندی بر سر قبول یا رد لوایح FATF اختصاص دادهاند. در کنار آن تکذیبهای وحشتآلود از دست داشتن رژیم در انفجار نفت کشها در دریای عمان مطالب زیادی را به خود اختصاص داده است. حملات باندی در عرصههای مختلف موضوع روزنامههای هر دو باند حاکم است.
بحرانهای اقتصادی اجتماعی از صفحات اول تا مطالب هشداری روزنامهها دیده میشود:
آفتاب اقتصادی: لبنیات از سفره مردم پرکشید
ابرار: برق و آب،هنوز در برخی روستاهای سیلزده شادگان قطع است
اسکناس: قطعهساز پول ندارد، خودرو ساز قطعه
افکار: رشد اقتصادی سال گذشته با نفت منفی ۹/۴درصد، بدون نفت منفی ۴/۲درصد شد
افکار: کاهش بار مراجعات درمانی مردم بهدلیل مسایل اقتصادی
آرمان: کمالالدین پیرمؤذن: فساد، تبعیض و افزایش فاصله طبقاتی بنیان انقلاب و نظام را با خطر مواجه کرده است... من خودم در هیات مدیره صندوق بازنشستگی کشوری بودم و دیدم که چگونه آقازادهها در شرکتهای مختلف زیرمجموعه از ویژهخواریهای نجومی برخوردار بودند. هر چقدر فاصله دولت و حاکمیت با مردم بیشتر شود آن چیزی که آسیب بیشتری خواد دید منافع نظام و کشور است.
روزنامههای حکومتی تلاش کردهاند رفتن یک مهرهٔ حکومتی از تلویزیون رژیم به کانادا را جنبه فردی داده و از گردن نظام آخوندی باز کنند اما به ابعاد این فضاحت ناگزیر اعتراف کردهاند:
کیهان: رامبد جوان، هزینه زایمان و گرفتن تابعیت کانادایی برای فرزندش را از شعارهای وطندوستانه تأمین کرد؛ این یعنی دهنکجی به پرچم، هویت و شناسنامه ایرانی! جوان، نشان داد که همه شعارهایش در «خندوانه» فقط یک شغل و بیزینس بوده؛... به همین دلیل هم مسافرت جوان و همسرش به کانادا، یک مسأله شخصی و خصوصی نیست، بلکه یک دهنکجی آشکار به پرچم، شناسنامه و هویت ایرانی و توهین به مردمی است که پای فیلمها و برنامه وی مینشستهاند. باید منتظر ماند و دید که صدا و سیما زمینه اهانت بیشتر به مردم این مرز و بوم را فراهم خواهد کرد؟!
آرمان: پیرامون اقدام یک مجری تلویزیونی برای تولد فرزندش در کانادا حساسیت زیادی از سوی جامعه نشان داده شد.
نکته اصلی این نیست که او چگونه هزینه هنگفت سفر و اقامت چندماهه خود و خانواده در ینگه دنیا را بهدست آورده است در حالی که همین حالا کثیری از مردم برای هزینههای تولد فرزندشان حتی در یک بیمارستان دولتی در جنوب شهر کاسه چه کنم؟ چه کنم؟ بهدست میگیرند.
اذعان به بنبست سرکوب و ضرورت عقبنشینی از سیاستهای سرکوبگرانه در شرایط انزوای جهانی و فشار اقتصادی موضوع برخی از روزنامههای همسو با روحانی است
ستاره صبح: با یک مسأله اجتماعی مانند بدحجابی نمیتوان برخورد فیزیکی یا قضایی کرد....برخورد بد با موضوعاتی همچون بدحجابی باعث میشود ابزاری به دست مخالفان بدهیم
همدلی: بهطور حتم کسی منکر تاثیر تحریم بر معیشت مردم نیست،
لذا شکلگیری انسجام نسبی در مواضع بینالمللی، امروز باید شرایط داخلی را مهیای تقویت وحدت و انسجام کرد، دوقطبی کردن جامعه، رودر رو قرار دادن مردم به بهانههای مختلف، سختگیریهای بیمورد در مسائل اجتماعی از جمله حجاب، موسیقی و...، رفتارهای مغرضانه و انحصارطلبانه در حوزه رسانه و تشکلهای سیاسی و کوبیدن بر طبل اختلاف همچون آتشی بر خرمن انسجام فعلی در داخل است.
در میان دود و دم باند روحانی در مورد بردن لایحه به نفع زنان به مجلس ارتجاع یک روزنامهٔ همسو با خودش اعترافاتی دارد:
همدلی: در این زمینه میتوان به کشور عربستان اشاره کرد که همزمان با به سرکار آمدن«محمد بن سلمان»، ولیعهد جوان این کشور، زنان عربستان طی یکی دو ماه به اندازه کل تاریخ کشورشان از حق و حقوق شهروندی برخوردار شدند.
در زمینه قانون تأمین امنیت زنان، حتی کشور افغانستان با تمام مشکلات کنونی و پیشرویاش از کشور ما جلوتر است.
FATF موضوع کشمکش روزنامههای هر دو باند حاکم است:
جمهوری اسلامی: سخنگوی دولت در نشست خبری: تصویب لوایح اف.ای.تیاف را به نفع مردم میدانیم. دوستان ما در دنیا به ما تأکید میکنند که اگر هر چه بیشتر به سمت بهانه دادن کمتر و شفافیت در امور مالی حرکت کنیم، بیشتر به نفع ما است.
آرمان: احمد مازنی: با توجه به اینکه فرصت ۴ماهه FATF در حال پایان یافتن است، بهنظر میرسد که میشود این قبیل موارد را به رفراندوم گذاشته و از نظر مردم استفاده کرد، چرا که بالاخره مردم مصلحت خود را بهتر از همه تشخیص میدهند.
وطن امروز: حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت ضمن تأکید بر اینکه مقامات دولتی تاکنون هیچ دلیلی در راستای مزایای تصویب لوایح پالرمو وCFT بیان نکردهاند، تأکید کرد بیانیه توهینآمیز اروپا پیرامون شروع به کار سامانه موسوم به اینستکس، اعضای مجمع را عصبانی و آنها را به عدم تصویب لوایح مذکور ترغیب کرده است.