مهمترین مطالب و عنوانهای روزنامههای حکومتی سهشنبه دوم مهر ماه به سفر روحانی به نیویورک و حواشی آن اختصاص یافته است. تشدید انزوای رژیم و برخی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی از جمله دیگر موضوعات روزنامههای حکومتی است.
در روزنامههای باند خامنهای مذاکره ناپذیری و وحشت نظام از پیامدهای آن دیده میشود:
عصر ایرانیان: انتقاد نمایندگان محلس از قولهای غیرقانونی دولتمردان به آمریکاییها: خطر تکرار برجام برجام در نیویورک
کیهان: هنوز از گوشه و کنار زمزمههایی مبنی بر تحریک و ترغیب تیم کشور مان برای دیدار با یکی از مقامات آمریکایی در سفر نیویورک به گوش میرسد.
کیهان: مقامات وزارتخارجه در اظهارات تأملبرانگیز از مذاکره جدید ایران با آمریکا سخن گفتهاند. این در حالی است که در شرایط فعلی مذاکره موضوعیت ندارد و غرب باید به تعهدات خود عمل کند. مطرح کردن موضوع مذاکره در حالی است که آمریکا در ماههای اخیر بر شدت اقدامات ضدایرانی خود با چاشنی تحقیر و توهین افزوده است... رویکرد دولت ترامپ و کارشکنیهای آن، به هیچ عنوان بوی استقبال از مذاکره نمیدهد؛ مگر در فضای توهین و تحقیر.
کیهان: ابراهیم کارخانهیی: عواقب و پیامدهای سیاسی مذاکره مجدد با آمریکا:... صحبت از مذاکره مجدد آنهم با هدف تحمیل خواستههای از قبل اعلام شده دشمن که کشور را در معرض توطئههای ویرانگر قرار خواهد داد، خطای بزرگی است. به مواردی از عواقب و پیامدهای سیاسی خطرناک مذاکره مجدد با آمریکا در چند بند اشاره میگردد:
- تصور تحقق فشار حداکثری آمریکا و ادامه آن تا نابودی آسایش ملت... به مواردی از عواقب و پیامدهای سیاسی خطرناک مذاکره مجدد با آمریکا در چند بند اشاره میگردد:
- تصور تحقق فشار حداکثری آمریکا و ادامه آن تا نابودی آسایش(نظام)
- انفعال و تسلیم در دستگاه سیاسی و دیپلماسی جمهوری اسلامی در برابر زورگویی و عهدشکنی دولت آمریکا.
-اعطای جایزه به عهدشکنی آمریکا و ایجاد تزلزل و استیصال در نظام
-افول جمهوری اسلامی
- ایجاد انسجام و همبستگی در بین نیروهای مخالف و معاند در داخل و خارج و گسست و از هم پاشیدگی در بین نیروهای انقلابی و وفادار به نظام
فرهیختگان: جریانی در داخل تبلیغکننده یک خط خبری خارجی خطرناک درباره این سفر شده و تلاش میکند بگوید احتمال توافق و سپس دیدار حسن روحانی با دونالد ترامپ جدی است... دوگانهای که آمریکا بهدنبال آن است برای ایران باخت - باخت است... ظریف مجدداً مانند همان اتفاقی که در برجام رخ داد و نتیجه خسارتباری برای کشور داشت، در حال وعده دادن به طرف غربی از جانب مجلس است. بعید نیست در پی این پیشنهاد او دوباره به فعالشدن رئیس کنونی مجلس و عبور ۲۰دقیقهای برجام از مجلس دل خوش کرده باشد... آمریکا... آنقدر پیچیدگی ایجاد و سنگاندازی کرده که اساساً لغو تحریمها دیگر دردی از ایران دوا نمیکند. برای مثال وقتی تحریمی لغو میشود برای اینکه فضای همکاری مساعد شود ایران باید چندین تعهد بدهد و چندین اقدام دیگر که هر کدام جنبی و حاشیهای هستند نیز انجام شود تا موانع برداشته شوند. FATF یکی از آنهاست.
در روزنامههای باند روحانی به نمایشی بودن طرح صلح روحانی اذعان شده است:
جهان صنعت: روحانی تا قبل از ابتکار جدید تهران قویاً اعلام کرده بود که اگر نفت ایران صادر نشود و به فروش نرسد، نفت سایر کشورها نیز نباید صادر شود و به فروش برسد. ضمن آن که ایران میتواند در پرتو قابلیتها و توان راهبردی خود تنگه هرمز را برای واشنگتن و متحدانش ناامن و ناآرام کند. بنابراین تحت چنین نگرشی، چنین ابتکاری در عمل خلاف واقعیتهای رفتاری تهران در معادلات خلیجفارس و مشخصاً تنگه هرمز است.
ستاره صبح: مشکلاتی که اکنون میان ایران و آمریکا برقرار است، با برگزاری یک یا چند دیدار مقامهای ارشد دو کشور قابل حل نیست. باید توجه داشت که جمهوری اسلامی همواره سیاست «نهگفتگو و نه سازش» را مطرح کرده که این راهکار نه توانسته و نه میتواند تنشهای فیمابین را برطرف کند. همچنین دولت سایه در کشور تمایلش را به مسائل جهادی پیوند زده و سبب شده تا امکان تعامل و گفتگو با دنیا از میان برود.
برخی از سایر بحرانهای رژیم در عنوانهای روزنامههای امروز دیده میشود
ابرار: ظریف: آماده مذاکره هستیم اما برای چیزی که دائمی باشد
ابرار: مکرون: شانس دیدار روحانی و ترامپ افزایش نیافته است
ابرار: رئیسی: مشکلات مشابه هپکو در سراسر کشور وجود دارد
اسکناس: حسین راغفر در صورت افزایش نرخ حاملهای انرژی پیشبینی کرد: فقرا فقیرتر، اغنیا غنی تر!
جوان: بیاعتنایی روزنامهها به رژه ۳۱شهریور
جهان صنعت: خودکشی با چاقوی استقراض
رسالت: برگریزان کارخانهها در خزان صنعت:۹۷کارخانه در سراسر کشور در دولت نخست روحانی تعطیل شدند، از جمله اخباری که در سال جاری در خصوص رکود و تعطیلی و نیمه تعطیلی کارخانهها تا به امروز گزارششده است؛ عبارتند از:
۱- ۸۰کارخانه و کارگاه شهرستان بروجرد در حال تعطیلی
۲- ۱۰۰کارخانه لوازم خانگقابتپذیری و شوک ارزی و واردات اجناس بیکیفیت ارزان قیمت، سرکار آمدن مدیران نالایقی میدانند که هدفشان راهاندازیی تعطیل شد
۳- بیش از ۷۰درصد کارخانههای قزوین تعطیل است
۴- بیکاری حدود هزار کارگر از نیمه دوم سال گذشته در صنعت کاشی
۵- خبر رئیس خانه صنعت از تعطیلی ۴۵درصدی واحدهای صنعتی کوچک
- اخراج کارگران برخی صنایع بهعلت رکود اقتصادی مانند واحدهای تولیدی کاله، پارس سرام، آی تی آی و...
بعضی اخبار هم حکایت از این دارد که ۶کارخانه بزرگ سیمان کشور اعم از سیمان اردبیل، تهران، ارومیه، مازندران، شرق و سیمان پیوند گلستان بهدلیل کمبود نقدینگی و هزینههای بالای تولید کورههای خود را خاموش کردهاند