روزنامههای حکومتی روز چهارشنبه هفدهم مهر، صفحات اول خود را با خبرهای دیدار خامنهای از نمایشگاه فنآوری رژیم و اظهارات حسن روحانی با سرکردگان وزارت بدنام اطلاعات پر کردهاند. در کنار آن خبرهای مربوط به تدارکات حکومتی برای برپایی نمایش دجالگرانه راهپیمایی اربعین دیده میشود. رابطه با کشورهای منطقه، فساد و موضوع زنان از دیگر مطالب روزنامههای حکومتی در روز چهارشنبه هستند:
در روزنامههای حکومتی در مورد رابطه با عربستان اظهارات ضدو نقیضی دیده میشود. برخی بر تداوم اقدامات تروریستی و باجخواهی تأکید کردهاند:
کیهان: حالا تمام تلاشهای خود را گذاشتهاند تا بین ایران و عربستان مذاکره و دیداری صورت گیرد. چرا؟! بدون هیچ مقدمهای باید گفت اولاً چون مقاومت جواب داده و دیپلماسی فشار حداکثری و برجامی شکستخورده و نتیجه عکس داده است!... میخواهند بدون برداشتن تحریمها، از طریق عربستان اهداف و شروط خود را محقق کنند. ارسال پالسهایی برای مذاکره از سوی سعودیها همزمان با تکرار اتهاماتشان علیه ایران و شرط گذاشتن خندهدار! آنها نشان میدهد رویکرد جدید سعودیها همان تاکتیک فریبکارانه ترامپ برای برونرفت از بحرانها و چالشهای پیشروی آنهاست
جوان: ظریف در واکنش به درخواست محمدبنسلمان ولیعهد عربستان سعودی از عراق و پاکستان برای میانجیگری با ایران، گفت: وزارت امور خارجه همواره آماده همکاری با همسایگان خود برای امنیت منطقه است
مردمسالاری: مواضع متفاوت سعودیها البته از سوی جمهوری بیپاسخ نمانده است. طی هفته گذشته رئیس مجلس و وزیر نفت از چهرههایی بودند که درباره تنش زدایی و گف وگو با عربستان اظهارنظر و از آن استقبال کردند... گشایش باب دیپلماسی و نیز آمد و شدهای مستقیم میان تهران و ریاض از اهمیتی غیرقابل انکار برخوردار است... برخی تحلیلگران و صاحبنظران سیاست خارجی میگویند جمهوری اسلامی میتواند در این شرایط ابتکارعمل را در دست گرفته و سران عربستان را به سوی تعامل بیشتر جلب کند.
روزنامه ارگان دولت اظهارات آخوند روحانی در دیدار با سرکردگان وزارت بدنام اطلاعات مبنی بر ایجاد امنیت را زیر سؤال برده است:
ایران: اساساً یکی از اصلیترین ریشههای ایجاد وضعیتهای ضدامنیتی و بروز رفتارهای مخل امنیت در جوامع، تشکیل یا تعمیق شکافهای مختلف در سطح جامعه است. بهطور مثال دزدیهای خرد حاصل شکاف طبقاتی اقتصادی است و دزدیهای کلان و فسادهای بزرگ حاصل شکاف و فاصله اقشار مختلف شهروندان در دسترسی به موقعیتها یا اطلاعات خاص. یا از منظری دیگر ریشه بسیاری از اقدامات ضدامنیتی شکافهای قومی، مذهبی و یا سیاسی حاصل از عدم رعایت اصل عدالت است. تحقق مفهوم واقعی شهروند با تمام حقوقی که بهعنوان یک انسان برای فرد در جوامع وجود دارد، اصلیترین زمینه زدودن زمینههای شکاف و بیعدالتی و در نهایت رفتارهای ضدامنیتی است.
موضوع حضور زنان در ورزشگاه آزادی که از سوی فیفا به رژیم تحمیل شده شکاف باندهای حاکم را تشدید کرده است:
آرمان: چند روزی است که مخالفان حضور زنان در ورزشگاه با انتشار فراخوان تجمع و غیره سعی در جلوگیری از حضور زنان دارند. دیروز هم دهها نفر با تجمع مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی به ورود زنان به ورزشگاه مخالفت کردند.
مخالفان زن و مرد که در میان آنها چند روحانی نیز دیده میشد با در دست داشتن دستنوشتههایی شعارهایی علیه فیفا سرداده و ورود زنان و دختران به ورزشگاه را خلاف مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کردند.
همدلی: حالا که ظاهراً سدهای قانونی و حقوقی برای حضور زنان در ورزشگاهها شکسته شده، سدهای نگرشی و فرهنگی و تنگنظریها و تعصبات خود را نشان داده است.
عدهیی باز علم مخالفت برافراشتهاند و با چاپ تراکتهایی، به مخالفت با این امر برخاستند، بهنحوی که تجمعهایی کمتعدادی نیز در مخالفت با حضور زنان در ورزشگاهها برگزار شد و حتی صدای مخالفت خود را به گوش بهارستانیها نیز رساندند... مخالفت پلیس با حضور زنان در ورزشگاهها به بهانه نامناسب بودن فضا این سؤال را در ذهن ایجاد میکند که چرا پلیس مملکت بعد از چهل سال در برقراری امنیت ورزشگاه برای زنان ناتوان است و از خود عجز نشان میدهد؟ چند سال دیگر باید طول بکشد که پلیس بتواند فضای ورزشگاهها را کنترل و امنیت برقرار کند؟
ایران: واقعاً حضور زنان در ورزشگاه، مسأله اصلی آنها نیست اما از بس یک جریان سیاسی خاص در آن دمیده است، عدهیی را سر لج آورده و میخواهند قضیه را به رو کم کنی سیاسی تبدیل نمایند.
همان جریان سیاسی که میخواهد لج طرف مقابل را در بیاورد با تهمت و توهین، آتش دعوا را شعلهور میکند و مسألهای که بهراحتی قابل حل است، به گره کور تبدیل میکند.
هنر، این نیست که موضوعات ساده اجتماعی را سیاسی کنیم، بعدش به آن رنگ جناحی بپاشیم، سپس به دعوا و بلبشو تبدیل کنیم و سرانجام از آن قصه امنیتی بسازیم. آنگاه برای حل کردن آن مجبور شویم پای آمریکا و دشمنان داخلی و خارجی را وسط بکشیم.
فساد در نظام موضوع مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم است:
فرهیختگان: وس یا همان خدمات ارزش افزوده(Value Added Service). موضوعی که وزیر ارتباطات اخیراً در توئیتی اعلام کرد شاید وقتش رسیده باشد برای همیشه تعطیل شود.آذریجهرمی حالا در جایگاه قهرمان قصه نشسته و روزنامه دولت از او سوپرمن شماره ۲کابینه را به تصویر میکشد. همه اینها البته در حالی است که اخیراً آمار و ارقامی درباره درآمد ستارهمربعها منتشر شد و البته تکذیب هم نشد که دولتیها از این پدیده ۳۵۶میلیارد تومان درآمد دارند و درآمد صدا و سیما نیز ۵۶میلیارد تومان است... بهطور طبیعی قابل تصور نیست که جناب وزیر بنای مچگیری از دولتیها و جمع کردن کاسه و کوزه این درآمد وسوسهکننده را داشته باشد. این یعنی همه دعواها بر سر آن کسری است که چیزی از آن به دولت نمیرسد؛ کسری که آذریجهرمی گویا فقط همان را مصداق فساد میداند و پرستیژ مبارزه با آن را گرفته
آرمان: محمود صادقی عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: «۱۰۰آقازاده و آقا بورسیه رانتی دریافت کردند».چرا وزارت علوم اعلام نمیکند چه تعداد از بورسیهها از مقامات و منتسبان به مقامات بوده و چرا این وزارتخانه جسارت و شجاعت لازم برای پاسخ به این سؤال را ندارد؟ بنده لیست ۱۰۰نفرهای از آقازادهها و آقاها را دارم که با رانت بورسیه گرفتند این لیست شامل نماینده مجلس و فرزندان نمایندگان مجلس، امام جمعه، فرمانده انتظامی و وزیر است...
ستاره صبح: ظرف دو دهه گذشته چه در دانشگاه تهران، بهویژه دانشکده حقوق و علوم سیاسی و چه در دانشگاه آزاد بسیاری افراد که بهعنوان استاد و هیأت علمی جذب شدند، نورچشمیها بودهاند. کسانی که بعضاً با مجلس یا دستگاههای انتظامی، نظامی و امنیتی در ارتباط بودهاند. فهرست بورسیههای رانتی فهرستی بلندبالا با حدود ۳هزار داوطلب بود که در دوران وزارت کامران دانشجو و در دولت محمود احمدینژاد صورت گرفت که در نهایت نیز بر روی آن سرپوش گذاشته شد.
آفتاب یزد: میتوان اذعان کرد که عمده زمین خواری در کشور توسط صاحبان قدرت و ثروت
و افراد دارای رانت اطلاعاتی صورت میگیرد که این افراد هم باندهای کوچک کلاهبردار و تازه کار نیستند بلکه افرادی هستند که به امور ساخت و ساز و مجوز آشنایی خوبی دارند و بهسادگی میتوانند زمینهای دولتی یا شخصی متروک را با دست اندازیهای به ظاهر قانونی صاحب شوند.