روزنامههای حکومتی چهارشنبه ۲۳مرداد صحنه جدال باندی بر سر سهم قدرت و چپاول در نمایش آتی انتخابات هستند. و در حاشیهٔ آن دود و دمهای هستهیی توسط صالحی و کمالوندی و دیدار خامنهای با سران حوثی در تهران و برخی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی دیده میشود.
جنگ قدرت در روزنامههای باند خامنهای بهصورت نمایش بیکفایتی و میزان فساد و غارت باند رقیب مطرح شده است.
کیهان: رکود دولت رکود میآورد: دولت وارد هفتمین سال فعالیت خود از مجموع فرصت ۸ساله میشود. واقعیت و چالش پررنگ در این چند سال، «رکو دزدگی» دولت است. یک سال قبل، بهخاطر سوء مدیریت، ۱۸میلیارد دلار از ذخایر ارزی حیف و میل شد؛ هم ۱۵۰هزار میلیارد تومان رانت را نصیب رانتخواران ساخت و هم تورم را به زندگی مردم و فضای کسب و کار سر ریز کرد. اما برخی محافل، ضمن لوث کردن این خسارت بزرگ میگویند شد که شد، یک ریسک مدیریتی بود و نباید دست و دل مدیران ذیربط را با احضار به دادگاه لرزاند(!) همچنین، بهخاطر سوء مدیریت، حجم نقدینگی ظرف شش سال از ۴۳۰هزار میلیارد، به بیش از ۱۹۰۰هزار میلیارد تومان افزایش یافت و موجب آسیبهای گسترده شد.
رسالت: در بودجه سال ۹۸میزان فروش روزانه نفت را یک میلیون و ۵۰۰هزار بشکه در روز پیشبینی کردند، عددی که یک میلیون بشکه نسبت به سال گذشته کمتر است، اما با توجه آمار و بهانههای مسئولان این مقدار نهتنها محقق نشده که پول بشکههای فروختهشده بعد از تحریمهای نفتی آمریکا هم یا به کشور بازنمیگردد یا چندین ماه بعد بازگشت دارد و یا در ازای کالایی پرداخت میشود.
اما شرایطی که اکنون از آن سخن میرود مانند روشنی روز قابل پیشبینی بود؛ از برخی نمایندگان در ظاهر اصرار و از دولتمردان انکار....
در روزنامههای همسو با باند روحانی برای سهمخواهی بیشتر از قدرت و غارت، بار دیگر بحث همهپرسی را مطرح کردهاند:
مردمسالاری: موسوی تبریزی: رئیسجمهور میتواند در مورد مسائل مهم سیاسی مانند همین نظارت استصوابی که جزو قانون نبوده و صرفاً با برخی تفسیرها در شورای نگهبان مورد استفاده قرار میگیرد یا مسائل مهم اقتصادی و... پیشنهاد همهپرسی را به مجلس ارائه دهد. روند اصلاح قانون اساسی در کشور دشوار است. تا امروز بهدلیل دشوار بودن این مسیر اقدامی صورت نگرفته است. اما آنچه بهعنوان یک اصل مهم و ضروری قابل توجه بوده، مراجعه به آراء عمومی برای اصلاح قانون اساسی است. بیشتر مخالفتها با مسأله مراجعه به آراء عمومی، بهدلیل ترس از خود و از دست دادن قدرت است...
ایران: در روزهای اخیر چه اتفاقی افتاده است که خبرگزاریهای منتقد دولت، بهصورت ویژه مسأله کهنه «اختیارات رئیس جمهوری» را مورد توجه قرار دادهاند؟... نکته اینجا است که همه این تخریبها، بهویژه آنچه در خبرگزاری فارس منتشر شد که در دیگر رسانهها نیز بازنشر شد، با یک بیاعتنایی عمدی صورت میگیرد. به این معنی که این رسانهها عمداًً خود را نسبت به برخی دیگر از اظهارات رئیسجمهوری بیتفاوت نشان میدهند. مانند آنچه رئیسجمهوری بهتازگی با اشاره به اصول ۶و ۵۹قانون اساسی به آن اشاره کرده است. مطابق اصل ۶قانون اساسی «در جمهوری اسلامی ایران امور کشور باید به اتکای آرای عمومی اداره شود،
ستاره صبح: هفته گذشته رئیسجمهور برای چندمین بار طی سالهای اخیر بر دو اصل ۶و ۵۹قانون اساسی در اداره کشور تأکید کرد. اصولی که هر دو به رأی ملت و همهپرسی ارتباط دارد. رئیسجمهور میگوید: «تا زمانی که اصل ششم قانون اساسی پابرجاست، فشارهای آمریکا کارساز نخواهد بود، زیرا این اصل تضمینکننده جمهوری اسلامی است. اگر اصل ششم قانون اساسی به درستی اجرا شود، نظام ماندگار خواهد بود و اگر از این اصل فاصله گرفتیم دیر یا زود با مشکل مواجه خواهیم بود.
برخی روزنامههای همسو با باند روحانی ضمن حمله به باند خامنهای خواستار اختیارات در امر سیاست خارجی شدهاند:
همدلی: گفتمان شخص محوری به جای ساختارمحوری، کشور را بیش از تواناییهایش، به آرمانهای ذهنی رهبران متعهد کرده است. تعهداتی فراتر از توانایی، که مرارت را برای مردم به ارث گذاشت.
آرمان: آنچه که در اتمسفر سیاسی جهان دیده میشود آن است که دیگر بسیاری از کنشگران، کنشورزان و کنشوران نظام بینالملل؛ دولت در نظام جمهوری اسلامی و وزارت امور خارجه بهعنوان دستگاه سیاست خارجی در ایران را بهرسمیت نمیشناسند و تا حدود زیادی به این نتیجه رسیدهاند که تنها باید با بافتار اصلی قدرت در این ساختار یعنی نهادهای فرادولتی در زمینههای حوزه همکاریهای منطقهیی و بینالمللی وارد عمل شوند. سفر ظریف نه تنها نوعی تست ایالات متحده آمریکا، تست اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی در برخورد با وزارت امور خارجه بلکه آزمایشی سهمگین برای ساختار قدرت در ایران در حمایت از وزارت امور خارجه و نهادینه کردن این امر است که در ساختار قدرت در ایران نماینده و سخنگوی اصلی دستگاه سیاست خارجی وزارت امور خارجه است.
برخی از سایر بحرانهای رژیم در روزنامههای امروز دیده میشوند:
آرمان: بحران جنگ میان ایران و آمریکا که انگلیس هم با اعزام ناو جنگی به خلیجفارس جدی بودن خود را نشان میدهد در صحنه اقتصادی ادامه دارد.
ابتکار: تهران امید خود نسبت به «سیاست همکاری و تعامل با غرب» را از دست داده است.
آفتاب اقتصادی: حذف ۴صفر از پول ملی تاثیری بر متغیرهای حقیقی اقتصاد ندارد
آفتاب یزد: صادرات آلمان به ایران نصف شد
ابرار اقتصادی: افزایش ۸۰هزار تومانی قیمت سکه
مردمسالاری: معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری:بهدلیل کمبود پرستار فقط ۵۰درصد نیاز درمانی بیماران رسیدگی میشود