روزنامههای حکومتی در روز یکشنبه ۱۴مهر مهمترین عنوانها و مطالب خود را به ادعای مهار اوضاع عراق و لردگان اختصاص دادهاند در کنار آن دعواهای باندی حول برجام، دعوا بر سر سهم قدرت در جریان نمایش انتخابات و برخی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی دیده میشود.
بهرغم ادعای پایان یافتن قیام مردم عراق ابراز نگرانی از سیر تحولات در عراق به نقل از مهرههای هر دو باند در روزنامهها دیده میشود:
ایران: حسن دانایی فر: جریانهای و احزاب سیاسی عراق بهخوبی میدانند که اکنون زمان پررنگ کردن اختلافات و رقابتهای داخلی بین خودشان نیست. زیرا اگر حادثهای ناگوار در عراق روی دهد، همه آنها را در بر میگیرد.
جهان صنعت: فلاحت پیشه:. این موضوع را هم باید مردم عراق بدانند هیچ اقدام ایران در داخل عراق بدون دعوت این کشور انجام نشده
ستاره صبح: اعتراضات در عراق که از سهشنبه گذشته آغاز شد، همچنان ادامه دارد و این کشور را که تا پیش از این آرام بود، ناآرام کرده است.
فساد موضوع حملات باندی در روزنامههای یکشنبه است:
کیهان: فریدون بهدلیل اخذ رشوه چند ده میلیارد تومانی محاکمه شده است. رشوهدهنده رسول دانیالزاده یکی از ابربدهکاران بانکی است. فردی به یک متنفذ در دستگاههای دولتی رشوه میلیاردی میدهد تا افراد مورد نظرش را روی صندلی ریاست بانکها بنشاند. همان فرد چند هزار میلیارد تومان بدون ضوابط قانونی از بانکها وام گرفته و بدهکار است. وامهایی که به بهانه تولید گرفته شده و بخشی از آن تبدیل به برج های افسانهای در مناطق شمالی پایتخت شده است. رئیس بانکهای مذکور هم ماهی چند صدمیلیون تومان حقوق میگرفتهاند. زیبا نیست؟ البته ماجرا وقتی زیباتر از این هم میشود که بدانید یکی از ساکنان برج افسانهای «روما رزیدنس» در کامرانیه، جناب اکبر طبری بوده است.
ستاره صبح: هنوز مبارزه با فساد بهصورت اساسی و ریشهیی صورت نگرفته، بلکه مبارزه با مفسد و بهصورت مقطعی در حال انجام است... برای نمونه قائممقام شهردار پیشین تهران را بازداشت کردند. هر زمان از سخنگوی دستگاه قضا در اینباره سؤال میشود، میگوید فرد مجرم (قائممقام) بازداشت شده، اما نمیگوید این فرد در کدام بخشها و نهادها توانسته تخلفاتش را انجام دهد. نمونه دیگر، یک فرد نزدیک به یکی از مسئولان سابق قوه قضاییه را بازداشت کردهاند که گفته میشود پروندههای مختلفی را مشمول مواد ۴۷۷یا ۴۷۴کرده است. اگر داعیه مبارزه با گلوگاه فساد مطرح است، باید بسترهایی که متهم توانسته با استفاده از آنها دست به چنین تخلفی بزند را شناسایی کرد.
برجام دغدغه روزنامههای هر دو باند حاکم است. یکی مذاکره را رد کرده و دیگری توصیه کرده است:
رسالت: جلیلی: زمانی این تحلیل مطرح شد که اگر ما در نوع مناسبات با برخی قدرتها تجدید نظر کنیم، خیلی از مسائل حل خواهد شد. نتیجه این تجربه چه بود؟... شما برخی القائات را ببینید. طرف مقابل بهرغم همه این بدعهدیها طلبکار میشود که چرا نباید دوباره گفتگو برای توافق جدید بشود، بعد عدهیی دلخوش هنوز میگویند چرا برخی دلواپس هستند.
مردمسالاری: مطهرنیا: با اجرای گامهای بعدی تصمیم ایران برای کاهش تعهدات هستهیی خود و عدم تحرک اروپا و انجام اقدامی مناسب طبعاً فضای موجود در برجام بهلحاظ سیاسی و دیپلماتیک تنگتر خواهد شد.
در روزنامههای باند روحانی به برخی از فجایع اجتماعی اذعان شده است:
ایران: دیشموک شهری است در استان کهگیلویه و بویراحمد و از توابع شهرستان دهدشت، واقع در غربیترین نقطه استان، یعنی درست چسبیده به خوزستان؛ جایی که سالهاست به خاطر فقر و محرومیت زبانزد است و حالا در کنار این محرومیت اتفاقی دردناک هم اگر نگوییم هر روزه اما هر ماه میافتد. آنطور که تحقیقات میدانی فعالان اجتماعی در دیشموک و روستاهای اطراف نشان میدهد در شش ماهه ابتدای سال ۹۸بیش از ۱۱مورد خودسوزی زنان اتفاق افتاده است.
مردمسالاری: با فرا رسیدن فصل سرما نگرانی در مناطق سیلزده لرستان دو چندان شده، خانههای ناتمام، کشاورزان بلاتکلیف، کمبود مصالح و تسهیلات را میتوان از جمله مشکلات موجود در این استان عنوان کرد... حالا بیش از ۶ماه از وقوع سیل ویرانگر در لرستان میگذرد، زیرساختهای شهری، پلها، ابنیه، جادههای مو اصلاتی و راههای روستایی خسارتهای فراوانی دیدهاند و اما روند بازسازی این زیرساختها در این استان به کندی پیش میرود. هنوز مشکلات فراوانی در زمینه مسکن، کشاورزی، باغات، بهداشت، مدارس، کسبوکار و… پیش روی مردم است.
یک روزنامه همسو با باند روحانی ادعای توسعه صنعتی در نظام را به چالش کشیده است:
جهان صنعت: مجموعه شعارهای اصلی دوران انقلاب این نتیجه مهم را به دست میدهد که هیچ نشانه روشنی دال بر تبدیل شدن ایران به یک کشور صنعتی وجود ندارد. وزیر پیشین اطلاعات نیز اخیراً بر این موضوع صحه گذاشته و اعلام کرده که نظام سیاستگذاری هیچگاه این هدف را که ایران مصداق کشورهایی چون ژاپن و کرهجنوبی شود دنبال نکرده است.
موضوع مشترک در روزنامههای حکومتی زمینهسازی برای حذف یارانههای موسوم به پنهان برای سوخت و نان و گران کردن آنهاست. برخی تحت عنوان حذف یارانه مرفهان زمینهسازی گرانی بنزین را کردهاند و برخی نسبت به پیآمد آن هشدار دادهاند:
اسکناس: بررسیها نشان میدهد؛ جهش تورمی با گرانی بنزین
بهار: مخالفان افزایش قیمت بنزین مطرح کردند؛ کمر تولید شکسته خواهد شد
تجارت: تداوم بیعدالتی با یارانه پنهان
جمهوری اسلامی: اعتراض مرفهان بیدرد به حذف یارانه شان!
ستاره صبح: یک عضو هیأت عالی حل اختلاف سران قوا رقم یارانه پنهان را فاش کرد: بالغ بر هزار هزار میلیارد تومان
برخی از سایر بحرانهای رژیم در عنوانهای صفحات اول دیده میشود:
آفتاب اقتصادی: میوههای وارداتی با قیمتهای سرسام آور
آفتاب اقتصادی: حمایت از صنعت گردشگری صفر است
ابرار: رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: شکایت از فریدون روی میز مجلس؛ پرونده مدرک تحصیلی بررسی میشود
ابرار اقتصادی: افزایش تدریجی قیمت کالاهای اساسی
افکار: مافیای خودروسازی مملکت ما را به طنز گرفته است
تجارت: اقتصاد کشور گرفتار مافیای خودرو
جهان صنعت: روایت بازوی پژوهشی مجلس از فقدان استراتژی توسعه صنعتی در ایران؛ سیاستهای جزیرهای
رسالت: شورایعالی اشتغال، مشغول یا بیکار؟
صدای اصلاحات: حرکتهای سیاسی در حال تبدیل شدن به بداخلاقی سیاسی است