728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – چهارشنبه ۹مرداد۹۸

روزنامه های حکومتی
روزنامه های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز نهم مرداد مهم‌ترین تیترهای خود را به حکم قصاص وزیر قاتل اختصاص داده‌اند.

بن‌بست نظام در زمینهٔ کشتی ربایی، برجام، مذاکره در روزنامه‌های هر دو باند دیده می‌شود. بخشی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی هم از جمله موضوعات مشترک روزنامه‌های چهارشنبه است.

 

در روزنامهٔ های حکومتی چهارشنبه سوزوگداز نسبت به مقاومت ایران دیده می‌شود:

جمهوری اسلامی: آمریکا و متحدانش...هنوز هم برای حمایت از (مجاهدین) وسوسه می‌شوند و با آنها عکس یادگاری می‌گیرند

جوان: به احتمال قریب به یقین، نقشه ورود بنی‌صدر و رجوی به داخل پایگاه و نقشه پرواز و جزئیات آن تا مقصد فرانسه، کار سرهنگ معزی و همدستان او بود و طیف عظیمی از مجاهدین خلق و عوامل نظامی نیروی هوایی در این عملیات فوق‌العاده پیچیده و گسترده همکاری کردند. برای انجام چنین نقشه پیچیده و گسترده‌یی باید عوامل متعددی از دژبانی و حراست ورودی پایگاه تا کادر فنی پرواز و... همکاری می‌کردند.

کیهان: ساعدی بعد از یک‌سال زندگی مخفیانه به پاریس‌ گریخت. وی در پاریس ضمن قرار گرفتن در کنار (مجاهدین)، گاهنامه «الفبا» را راه‌اندازی نمود... او به‌دلیل پیوندی که با (مجاهدین) داشت برای نشریه «شورا» که متعلق به سازمان بود، مقاله می‌نوشت. بعد از مرگ ساعدی، (مجاهدین) به تعریف و تمجید از او پرداختند و اعضای شورای (مجاهدین) و مسعود و مریم رجوی بر سر گور او در پاریس حاضر شدند.

 

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه حمله به باند رقیب در مورد برجام،‌FATF و مذاکره با آمریکا و اروپا مهم‌ترین موضوعات را به خود اختصاص داده است:

کیهان: محمدجواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: تبعات پذیرش و اجرای FATF ضربه به معیشت مردم و تهدید امنیت ملی

کیهان: آیا وزیر امور خارجه می‌تواند از طرف مجلس این تعهد را بدهد که ایران در صورت لغو تحریم‌ها، زودتر از موعد مقرر پروتکل الحاقی را امضا می‌نماید؟ در زمانی که ایران، سیاست کاهش تعهدات برجامی را در پیش گرفته و آن را اعلام کرده است، بیان چنین سخنانی از زبان ظریف یا دیگر دولتمردان می‌تواند از سوی طرف مقابل به دوگانگی در سطح کلان کشور تفسیر و قابلیت امتیازگیری‌مان را کاهش دهد.

جوان:‌ همزمان با تغییر لحن سران کاخ سفید و شرکای اروپایی آنان که با وجود ادامه تحریم‌ها سخن از باز نگه‌داشتن در‌های دیپلماسی، آمادگی سفر به جمهوری اسلامی و مذاکره به میان می‌آورند، متأسفانه برخی چهره‌های سیاسی و رسانه‌یی در داخل نیز با به‌کارگیری ادبیات سازشکارانه، سیگنال‌های مثبتی را به آنان مخابره می‌کنند. عرصه‌های مذاکره را وقتی هسته‌یی، موشکی و نفوذ منطقه‌یی‌مان تعریف می‌کنند، معنای خلع‌سلاح برای واداشتن به تسلیم را می‌دهد.

 

پیشنهاد مذاکره با آمریکا در وحشت از پیآمد تحریم‌ها در برخی روزنامه‌های حکومتی به‌رغم منع مذاکره توسط خامنه‌ای دیده می‌شود:

آرمان: فیاض زاهد: روحانی با اهرم «گفتگو» فشارها را کاهش دهد.

همدلی: چرا نباید با‌ ترامپ مذاکره کرد؟ با توجه به تمرکز‌ ترامپ به موضوعات اقتصادی و کسب نتایج مقطعی برای نمایش روزانه،‌ ترامپ گزینه‌یی است که ایران می‌تواند با آن به اهداف راهبردی خود در خاورمیانه و خلیج‌فارس برسد... چرا ایران نباید سعی کند به‌ ترامپ کارت بازی دهد که از طریق آن هم قربانی روند سیاست جهانی نشود و هم برنده آن باشد.

 

وضعیت بن‌بست نظام در ماجرای ربودن کشتی انگلیسی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

کیهان: بعیدی‌نژاد:مبادله پایاپای کشتی‌های انگلیسی و ایرانی غیرممکن است

همدلی: از منظر نشانه‌شناسی این تصمیم دولت نو پای بریتانیا را باید در تداوم همگرایی لندن و واشنگتن در پروژه آزار و ایذای تهران دانست. چرا که دولت بریتانیا اعلام کرد که اگر چه به‌دنبال رویارویی نظامی با تهران نیست، اما لازم و ضروری است که بریتانیا در مقابل ایران قاطع باشد. به‌نظر می‌رسد که قاطعیت و سخت‌گیری بریتانیا در ماجرای اخیر تلاشی برای پایان دادن به بدعت راهزنی دریایی از سوی تهران است.

ابتکار: واشنگتن با زیرکی در حال تغییر زمین بازی به عرصه‌ای است که اروپائیان و به‏ویژه بریتانیا را به‌رغم همه وسواس‌های‏شان در افزایش تنش با ایران، رودر‌روی این کشور قرار می‌دهد. تهدیدآمیز‌تر این‌که حاکمیت طبیعی و تاریخی ایران در تنگه هرمز در معرض اقدام‌های تاکتیکی و ماجراجویانه قرار گرفته است. این تهدید به‌مراتب فراتر از تحریم‌هایی است که واشنگتن تاکنون به اجرا گذاشته است.

 

بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

آرمان: موج مهاجرت پزشکان؛ سالانه ۷۰۰تا ۱۰۰۰پزشک از ایران می‌روند

آفتاب یزد: نداری مردم و مانور تجمل مسئولان

ابتکار: دولت در گرداب یارانه ها

اخبار صنعت: کسری مخازن آبهای زیر زمینی از آستانهٔ تحمل فراتر رفت

صدای اصلاحات: ورود سالانه ۶۱هزار نفر به جمعیت بیکاران

صدای اصلاحات: نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران: دولت مهمترین عامل بی‌ثباتی اقتصاد و فضای کسب و کار است

کیهان: امام جمعه: سیل‌زدگان پلدختر هنوز سرگردانند

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c299f79d-c0de-4769-8c47-7dd2a6b3f905"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات