در روزنامههای حکومتی روز دوشنبه ۱۵دیماه، علاوه بر ادامه سوزوگداز برای از دست دادن قاسم سلیمانی و مصباح یزدی، بحرانهای داخلی و خارجی نظام کماکان دستمایه جنگهای باندی شده است. روزنامههای حکومتی در مورد اعدامها ساکتند و در مورد اعتراض و اعتصابهایی که روز گذشته در شهرهای مختلف میهن برپا شده فقط به اعتصاب بازنشستگان و دستاندرکاران تئاتر کشور اشاره کردهاند. در صدر بحرانهای داخلی روزنامهها به موضوع واکسن کرونا و بدبینی مردم به دروغدرمانیهای نظام پرداختهاند، بحران آلودگی هوا هم در روزنامهها ابعاد جدیدی پیدا کرده است.
مدیریت مشعشع خرید واکسن و بیاعتمادی مردم!
در مورد تهیه واکسن کرونا روزنامههای باند مغلوب پاسخ رئیسی را دادهاند که نسبت به بیاعتمادی مردم به قولهای رژیم سوزوگداز کرده بود. همدلی در مطلبی با عنوان «چالشهای ایرانی خرید واکسن کرونا»در مورد علل به اعتمادی مردم بهنقل از یک کارشناس حکومتی نوشته است باورهای مردم ناشی از عملکرد حاکمان است. این روزنامه در ادامه به گوشهیی از دروغدرمانیهای نظام اشاره کرده و از جمله نوشته است: «مردمی که وعدههای اقتصادی میشنوند و خلاف آن عمل میشود، از پویایی بورس، رونق اقتصادی، گشایش اقتصادی، مهار تورم میشنوند و خلاف آن عمل میشود.طبیعی است این مردم خیلی اعتماد نکنند».
همدلی در ادامه به تبعیض در درمان کرونا اشاره کرده و نوشته است: «مردم میبینند که مسئولان کشور در بیمارستانهای درجه یک با بیمههای تکمیلی و تجهیزات آنچنانی، در صفها نه، بلکه در مسیرهای مجزا خدمات درمانی میگیرند، اما خودشان با وضعیت دیگری مواجه هستند، طبیعی است که مردم شروع کنند به ساختن شایعه که قرار است خودشان (مسئولان) واکسن فایزر بگیرند و به ما واکسن ایرانی بزنند».
آرمان هم زیر عنوان: «مدیریت مشعشع در خرید واکسن»نوشته است: «حتی در بعضی از کشورهای آفریقایی تزریق مردمی آغاز شده است ولی در کشور ما رئیسجمهور اعلام کرد که در هفتههای آینده واکسن کرونا خریداری میشود! آیا معنای ۵ بر هیچ که بهقول وزیر بهداشت ما از آمریکا جلو هستیم همین است؟ متأسفانه گویا هیچگاه در هیچ زمینهای در کشور ما علاج واقعه قبل از وقوع معنا و مفهومی ندارد».
آلودگی هوا، بحران خودساخته نظام
در روزنامههای هر دو باند حاکم به نقش دولت در بحران آلودگی هوا اذعان شده است. حمایت وابسته به قضاییه آخوندی با اشاره به سکوت دولت در مورد دو روز تعطیلی تهران نوشته است: «ذرات آلاینده همچنان در آسمان تهران جولان میدهند و بهنظر میرسد امسال نیز مانند سالهای گذشته قرار نیست راهکاری جدی برای مقابله با آن اندیشیده شود».
«هوایآلوده، دولت بیبرنامه»عنوان مطلب روزنامه وطن امروز است که ضمن اشاره به حرفهای زنگنه وزیر نفت که گفته: «مجبوریم از سوخت مازوت استفاده کنیم» حرفهای رحمانی فضلی را هم منعکس کرده که اذعان کرده چون دولت قادر نبوده گاز برای سوخت نیروگاهها بدهد و مازوت داده است تا برق مصرفی مردم تأمین شود. رحمانی فضلی با اشاره به بحرانهای گریبانگیر نظام از جمله گفته است: «در حال حاضر با ۳ موضوع مواجه هستیم و فقط موضوع هوای پاک نیست.شرایط اجتماعی ما شرایط خاصی است؛ شرایط اقتصادی، کرونا و تهدیدهایی که مرتب صورت میگیرد، در مردم استرس و نگرانی ایجاد میکند». رحمانی فضلی در ادامه تلویحا به وحشت نظام از خاموشیها اشاره کرده تا استفاده از سوخت مازوت را توجیه کند. وی گفته است: «اگر سوخت مازوت مورد نیاز تأمین نشود احتمال خاموشی وجود دارد و خاموشی ناخواسته رخ میدهد که این خاموشی میتواند حوادث بسیاری ایجاد کند».
ترجمان حرفهای رحمانی فضلی و زنگنه را روزنامه آفتاب یزد در مطلب خود با عنوان: «در نهایت مردم مقصر آلودگی هوا معرفی شدند!»بیان کرده و از جمله نوشته است: «زمانی که با یک مشکل اساسی روبهرو هستیم آنچه که بسیار آزاردهنده میشود تناقضگویی مسئولان در خصوص چرایی آن مشکل یا اتفاق است». و در ادامه این مطلب آمده است: «در تازهترین خبرها، شهروندان از مقصران آلودگی هوای تهران قلمداد شده است. چرا که افزایش مصرف گاز به واسطه سرما سبب شده است که میزان گاز تحویلی به نیروگاهها کاهش یابد از همین رو آنها مجبور به استفاده از مازوت شدهاند».
همین روزنامه در مطلب دیگری با عنوان: «حداقل برای فرزندان خود کاری بکنید» نوشته است: «بدتر آنکه مسئولان میدانند عامل آلودگی چیست اما ترجیح میدهند به نوعی مردم و رسانهها را سرکار بگذارند. سمیتر از موضوع سمی بودن هوا این جنگ و جدلهای زرگری مسئولان است اینکه آقایان بازی «کی بود کی بود».. . راه انداخته و هر لحظه با سخنان متناقض و عجیب تلاش دارند صورت مسأله را تغییر دهند و در نهایت با دادن آدرس غلط قسر در بروند خروجی و فرجام آن عصبانی کردن بیشتر مردم است».
شلیک آلایندهها به جان مردم
«شلیک آلایندهها به جان مردم» عنوان مطلبی است در ستاره صبح که به سایر موارد کارنامهٔ نظام در آلودگی هوا اذعان کرده و از جمله نوشته است: «تولید و استفاده خودروهای بیکیفیت و از رده خارج با سیستمهای سوخت آلاینده، بنزین غیراستاندارد، توسعه لاکپشتی حمل ونقل عمومی و مانعتراشی بر سر راه آن، نبود ارزیابی محیطزیستی طرحهای عمرانی و توسعه شهری، که پیامدهای مستقیم و غیرمستقیم آلایندگی آنها بر همگی آشکار و روشن است، چرا همچنان پرقدرت تداوم دارند؟».