با نزدیک شدن پایان مهلت ضربالاجل آمریکا در مورد برجام، اظهارنظرهای مهرهها و رسانههای رژیم نومیدانهتر میشود.
با توجه به اینکه دولت روحانی، مهرهها و رسانههای باند او چشم امید زیادی به برجام برای حل مشکلات اقتصادی داشتند، این نومیدی در میان آنها بسیار چشمگیرتر است.
زیرا هماکنون نیز که آمریکا از برجام خارج نشده این دولت در گل مانده با مشکلات لاینحل زیادی مواجه است و خروج آمریکا بیشتر آن را در تنگنا قرار میدهد.
این واقعیت در اظهارنظرهای نومیدانه آنها کاملاً بارز است:
-انگلیس نتوانست ترامپ را برای ادامه برجام متقاعد کند.
-موج بسیار بزرگ است. نمیتواند واکنش نشان دهد.
-در شرایط فعلی تصمیمگیری دشوار شده است و...
اما اوج ناامیدی در وزارتخارجه است، به حدی که به نوشته رسانههای رژیم، ظریف حاشیهنشین شده و در تورهای سیاحتی به کشورهای آفریقایی و اروپای شرقی سفر میکند و منتظر است ببیند ولیفقیه نظام چه تصمیمی میگیرد.
در این رابطه سایت حکومتی فرارو ۱۸فروردین ۹۷ مینویسد: «نگاهی به آخرین سفرهای وزیر خارجه لیستی از چند کشور آفریقایی و چند کشور در اروپای شرقی را نشان میدهد و همچنین حضور در منطقه خودمختار نخجوان که همین دیروز رخ داد. چنین شرایطی نشان میدهد تصمیمات درباره مسائلی که امروز جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه است هر چه باشد در دایرهیی اتحاذ خواهد شد که محمدجواد ظریف شاید بخشی از آن باشد. شاید اگر تصمیمات بار دیگر به اجماع برای انتخاب میز مذاکره برسد بار دیگر ظریف میداندار شود، فعلاً اما او میماند و حاشیهنشینی».
در زمینه انفعال وزارتخارجه و مسایلی که این وزارتخانه با آن «دستوپنجه نرم میکند» یکی از مهرههای باند روحانی به نام علی بیگدلی میگوید: «موج رخدادهای سیاست خارجی که در حال حاضر کشور با آن دستوپنجه نرم میکند بسیار بزرگ است. هیچکس نمیتواند واکنش نشان دهد و به همین دلیل اظهارنظر و سروصدایی از سوی وزارتخارجه نیست در شرایط فعلی تصمیمگیری دشوار شده است، حدود ۵۰روز پیش وزیر خارجه آلمان در مصاحبهیی با اشپیگل گفت که ایران باید ۳شرط اروپا در حوزه خاورمیانه، موشکی و حقوقبشری را بپذیرد تا اتحادیه اروپا در مقابل آمریکا از ایران دفاع و حمایت کند و این درخواست در کنفرانس مونیخ با ظریف مطرح شده است اما آنطور که وزیر خارجه آلمان گفته، ظریف پاسخ داده که در این باره نمیتواند اظهارنظری بکند و تصمیم درباره آن در تهران گرفته خواهد شد». (خبرگزاری حکومتی ایسنا ۱۸فروردین ۹۷)
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس(تسنیم) از قول جک استراو وزیرخارجه اسبق انگلیس و یکی از لابیهای رژیم در مورد سرنوشت برجام مینویسد: «تا آنجایی که من اطلاع دارم دولت انگلیس تلاشهای زیادی کرده تا آمریکا را ترغیب به انجام تعهداتش کند اما متأسفانه دولت ترامپ متقاعد نشده است. من فکر میکنم که کشورهای اروپایی مذاکرهکننده در برجام باید اقدام جدی انجام دهند. بهطور قطع و یقین نمیتوان گفت که چه بر سر برجام خواهد آمد چون شرایط بسیار ناپایدار و غیرقابل پیشبینی است». (خبرگزاری تسنیم ۱۸فروردین ۹۷)
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت مجلس نیز چشماندازی برای ماندن حکومت آخوندی در برجام در صورت خروج آمریکا از آن، نمیبیند، زیرا «استمرار حضور جمهوری اسلامی در چنین توافقی فاقد اهداف مورد نظر است». (خبرگزاری مهر ۱۹فروردین ۹۷)
اظهارات فوق تماماً ناشی از بنبستی است که حکومت آخوندی در زمینه جنازه روی دست مانده برجام دارد و غير از دوراهی بنبست، هیچ راه دیگری پیش رو ندارد.
یعنی یا باید راهی را برود که به شروط جامعه جهانی در زمینههای مورد اختلاف گردن بگذارد و جامزهرهای پیاپی را بنوشد یعنی اینکه هنوز از زیربار مصائبی که برجام برای آن بهوجود آورده در نیامده است، باید تن به عقبنشینیهای خفتبار دیگری بدهد، که نتایج آن از برجام برای نظام مهلکتر است.
راه دیگر رویارویی با جامعه جهانی است که باید بازگشت تحریمها و تحمل تحریمهای شدیدتری را با تهدید فعال شدن تهدید نظامی، به جان بخرد.