در روزنامههای حکومتی روز دوشنبه بیست و سوم اسفندماه موشکپرانی رژیم به اربیل عراق بیشترین تیترها و عکسهای صفحات اول را به خود اختصاص داده است. روزنامههای باند خامنهای حول آن دود و دم کرده و کشورهای منطقه را تهدید کردهاند و روزنامههای باند مغلوب اطلاعیه پاسداران را انعکاس دادهاند. روزنامههای باند خامنهای همچنین ضمن تأیید حمله به اوکراین به تأخیر انداختن برجام را هم کار آمریکا دانستهاند. در مقابل روزنامههای باند مغلوب ضمن حمله به روسیه، به تأخیر انداختن برجام را گروگانگیری این کشور برای فرار از تحریمهای کشورهای غربی توصیف کردهاند. این موضوع در روزنامههای حکومتی تبدیل به نمایش شقه در نظام و بنبست برجام تبدیل شده است.
نظام در دو بنبست!
روزنامههای باند مغلوب روی چند نکته دست گذاشتهاند. یکی بنبست دو سرهٔ نظام در موضوع برجام. دیگری وابستگی سیاست خارجی نظام به روسیه را علت بنبستها دانستهاند و نکته سوم شکست دولت رئیسی در باز کردن راه تحریمها در اثر کارشکنی دلواپسان.
«مذاکرات وین در دو بنبست» عنوان مطلبی در آرمان است که نوشته: «مذاکرات با دو بنبست مواجه است و این دو بنبست هم دیگر از طریق مذاکره و مباحثه در وین شکسته نمیشود». در ادامه نوشته بنبست اول رد درخواستهای نظام از طرف آمریکا است و در مورد بنبست دوم نوشته: «فرض را بر آن میگیریم که بالاخره بنبست نخست بهنحوی شکسته شود و دو طرف طی مذاکراتی به واسطه میانجیگران به راهحلی برسند؛ اما بنبست ایجاد شده به وسیله روسیه به این راحتی قابل شکسته شدن نیست و به تحولات جنگ اوکراین گره خورده است».
«ضرورت ایجاد تحول در سیاست خارجی» عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که ضمن اشاره به «تقدیس روسیه» توسط روزنامههای باند خامنهای، از جمله نوشته است: «چه شده است که وزارتخارجه ما روشن و شفاف به ضربهای که روسیه با تضمینخواهی اخیرش به مذاکرات برجام زده و آن را به بنبست کشانده اعتراض نمیکند و از وزیر خارجه تا سخنگو و تا مذاکرهکننده ارشد برجامی همگی ترجیح میدهند در لفافه حرف بزنند و کاری نکنند که با تقدیس این همسایه شمالیمان منافات داشته باشد؟».
«نفس گیرترین اسفند ایرانیان» عنوان مطلبی در جهان صنعت است که از جمله نوشته است: «دولت رئیسی بههرحال یک دولت درمانده به حساب میآید که برخلاف تصور از سوی افراطیون در تیررس قرار گرفته... اما واقعیت تلخ این است که در این اسفند نفسگیر این خانوادههای ایرانی هستند که بر اساس صلاحدید و داوری نظام سیاسی باید هنوز از تهمانده نیروی از دسترفتهشان سوخت نبرد بر سر پرونده هستهیی را با از دست دادن رفاه بیشتر تأمین کنند».
موشکپرانی برخلاف موازین حقوقی
جهان صنعت در مطلبی نوشته است: «در واقع ایران بهلحاظ حقوقی و بر اساس کنوانسیون حقوق دیپلماتیک ژنو، امکان هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری ایالاتمتحده در اربیل را نداشته است».
اما فرهیختگان وابسته به ولایتی مشاور سیاسی خامنهای بهنقل از سرتیپ پاسدار سعدالله زارعی کشورهای منطقه را هم تهدید کرده و نوشته است: «ما نمیتوانیم صرف اینکه دشمنمان در خاک کشوری ثالث حضور دارد، از گوشمالی و به دام انداختن آن خودداری کنیم. این پیام آشکاری بود که ایران در این صحنه بهنوعی بروز داده است. به همین جهت دولت اردوغان هم که میترسید چنین ماجرایی در داخل ترکیه هم تکرار شود، بیانیه داد و این اقدام مشروع و قانونی ایران را محکوم کرد.»
جوان وابسته به سپاه پاسداران هم علاوه بر تهدید میز برجام در وین و کشورهای منطقه برخی مقامات عراقی را هم تهدید کرده و نوشته است: «وقتی دو پاسدار در سوریه، هدف قرار گرفتند، تقریباً همه طرفهایی که امروز زبان باز کردهاند، از لیبرالهای خائن در داخل تا اردوغان و مسرور بارزانی و مقتدی صدر و بقیه، مشغول سرزنش روسیه در اوکراین و دلسوزی برای مردم آواره و موبلوند و چشمآبیهای اوکراین بودند».