روزنامههای حکومتی روز شنبه ۳۰فروردین هر چند تلاش کردهاند زلزله گناوه و بوشهر را کوچکنمایی کرده و یا لاپوشانی کنند اما تیترهایشان حاکی از شدیدترین بحرانهای اجتماعی ـ اقتصادی است، از فضاحت پولی کردن واکسن و دعواهای زرگری در تأیید و تکذیب آن تا گرانی کالاهای اساسی در ماه رمضان و بالاتر رفتن میزان فلاکت بر اساس آمارهای حکومتی. در زمینه بحرانهای خارجی نظام هم سایه روشن تسلیم و عقبنشینی در جریان مذاکرات وین در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود.
نظام ولایت روی دست نظامهای کاپیتالیستی!
روزنامههای حکومتی هم در انتشار این خبر تلاش کردهاند خود را به این فضاحت نظام آلوده نکنند اما در عمل شل کن سفت کن و تأیید و تکذیبهای مقامات را انعکاس دادهاند تا رفتهرفته موضوع پولی شدن واکسن را جا بیندازند.
«واکسن رایگان نیامده پولی شد» عنوان مطلبی در روزنامه آرمان است که ضمن اشاره به تأیید و تکذیبهای نمایشی اذعان کرده است «در هیچجای دنیا چنین سیاستی وجود ندارد. حتی اقتصادهای کاپیتالیستی مثل آمریکا و انگلیس هم که گفته میشود در آنجا با پول هر چیزی را میتوان خرید در مورد مسأله سلامت و خرید واکسن در چنین شرایطی دست به چنین اقدامات تبعیضآمیزی نمیزنند».
آفتاب یزد هم نوشته است: «در میانه بلای ویرانکننده کرونا، مردم گوشهیی ایستاده و نشسته و شاهد دعوای رئیسجمهور و رئیس دفتر رئیسجمهور هستند با وزیر بهداشت! بعد خبر میرسد در تقسیم و تزریق واکسن کرونا انواع بیتدبیریها، سوءمدیریتها و پلشتیها رخ داده».
«واکسیناسیون کرونا، رایگان یا پولی» عنوان مطلب مردمسالاری است که از جمله نوشته است «خبری که انتظارش را میکشــیدیم اعلام شــد» و در ادامه سؤالاتی را در مورد پیآمد این سیاست ضدمردمی مطرح کرده و از جمله نوشته است: «آیا چنین رفتاری دامنزدن به شکاف طبقاتی نیست؟ این در حالی است که برای درمان کرونا هم اعلام شــده بود که درمان رایگان اســت اما کســانی که گرفتار شدهاند از هزینههای بسیار بیماری میگویند؛ هزینههایی که متاســفانه از طرف دولت تأمین نمیشود».
جوان وابسته به سپاه پاسداران هم تلاش کرده این چپاول را از وضعیت حکومتی بهحالت باندی تغییر بده و این فضاحت را فقط متوجه دولت روحانی بکند. این روزنامه تیتر زده: «فکر ویرانگر واکسن بینوبت پولی از کجا در سر برخیها رخنه کرد؟!» در ادامه هم افزوده است: «جابهجایی اولویت دریافت واکسن با پول ماجرای دزدی سهمیه واکسن پاکبانان از سوی برخی مدیران شهری در آبادان و علیآباد کتول که تا همین یکی دو روز پیش بهعنوان امری تقبیح شده و شایسته برخورد قضایی بهشمار میآمد و سرمایه اعتماد اجتماعی مردم را مخدوش کرده بود، حالا به شکلی رسمی و تأیید شده از جانب ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد شدهاست!».
کاهش سطح انتظارات؟ یا عقبنشینی از ادعاها؟
در روزنامههای باند مغلوب بهصورت روشن به عقبنشینی از حرفهای خامنهای در جریان مذاکرات وین اعتراف شده. آرمان در مطلبی با عنوان «بیم و امید برجام» نوشته سطح انتظارات از آمریکا سنگین بهنظر میرسید ولی با دو سفر عراقچی به تهران بهنظر میرسد سطح انتظارات کاهش یافته. این روزنامه مهمترین شاخص برای این عقبنشینی که با اجازه خامنهای بوده را عکسالعمل دلواپسان دانسته و نوشته: «در برابر این نرمشی که ایران دارد از خودش نشان میدهد و اظهارنظرهای عراقچی جناح راست تندرو دست به هیچ واکنشی نزده و این نشان میدهد که با دقت مسائل تحت نظارت است».
مستقل هم دلواپسان نظام را به ضدیت کور متهم کرده و به آنها ضرورت تسلیم و عقبنشینی را گوشزد کرده و نوشته است «بر کسی پوشیده نیست اگر برجام احیا نشود، معنایش نهتنها ادامهٔ سیاست فشار حداکثری ترامپ است، با این تفاوت که این بار اروپا هم به این سیاست میپیوندد و فشار تحریمها هر چه بیشتر میشود، بلکه پرونده ایران بهشورای امنیت رفته، قطعنامههای تحریمی اجرایی شده و ایران ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار میگیرد».
و اما قسمت سایه اعترافات مربوط به روزنامههای باند خامنهای است تیتر صفحه اول کیهان گویاست «آمریکا تحریمهای اصلی را لغو نمیکند تیم ایرانی در وین معطل چیست؟». کیهان با مقایسه حرفهای رئیسجمهور آمریکا که گفته «ما برای بازگشت به توافق امتیازات عمده نخواهیم داد» و حرف عراقچی که گفته « بهنظر میرسد تفاهم جدیدی در حال شکل گرفتن است» نوشته: « این دو اظهارنظر کاملاً شبیه اظهارات مقامات دولت روحانی و دولت اوباما، پیش از امضای برجام است».
البته کیهان خامنهای به زبان بیزبانی به سکوت معنادار خامنهای در هر دو مورد اشاره کرده و تلویحا به نقش او در این عقبنشینی اذعان کرده است.