این روزها موضوع گرانی سرسامآور و رو به افزایش، تبدیل به یک بحران اجتماعی و موجب وحشت نمایندگان مجلس، آخوندهای نمایش جمعه، رسانهها و بسیاری از عناصر حکومتی شده است.
آنها نگران این هستند که مبادا این وضعیت مانند گرانی نرخ بنزین به قیام و شورش مردم تبدیل شود.
در تشریح این وضعیت و نگرانی از قیام مردم سایت دیپلماسی ایرانی ۶ تیر۹۹ مینویسد: «بسیاری از کارشناسان و اقتصاددانان اکنون تورم بالای ۴۰درصد کشور سبب شده است که آستانه تحمل مردم به اوج برسد و هر لحظه امکان دارد ما با یک خیزش و اعتراض گسترده در جامعه به واسطه مشکلات، گرانی، تورم، رکود، قیمت بالای اجناس، کالاها، اجاره مسکن، طلا، دلار، سکه، خوردو و دیگر مسائل روبهرو شویم. بنابراین اقتضائات و فضای شکننده اجتماعی و معیشتی داخلی نیز اجازه پیگیری این سناریو شگفتیساز را به ایران نمیدهد».
نمایندگان مجلس ارتجاع نیز در وحشت از فرجام کار، نامهیی به روحانی نوشته و نسبت به پیامدهای این وضعیت هشدار جدی دادهاند.
آنها در بخشی از نامهشان به روحانی نوشتهاند: «آیا آنانی که در تأمین معیشت خود درماندهاند و برای حداقلهای زندگی خود مجبور به چند نوبت کار در روز هستند شهروندان ایران نیستند.
ای کاش در مسیری که به محل کار میروی صورت کودکانی که از فقر مشغول کار هستند یا زباله گردانی که برای لقمهای نان میجنگند بنگری.
آیا از قیمت روزافزون مواد غذایی اطلاع دارید، آیا از نسبت حداقلهای یک سبد غذایی با حقوق کارگر، کارمند و یک معلم اطلاع دارید.
افزایش تورم برای بخش مسکن اعم از خرید و اجاره به گوشتان رسیده، نرخ رو به فزونی خدمات در بخش حمل و نقل و قیمت تهیه خودروی شخصی را میدانید، اگر میدانید از جوان تحصیل کرده بیکار توقع کدام امید را در دولت تدبیر و امید دارید… به روزگار سلامت سلاح جنگ بساز و گرنه سیل چو بگرفت سد نشاید بست».(روزنامه سیاست روز ۶تیر ۹۹)
این هراس و نگرانی تنها مربوط به اعضای مجلس خامنهای نیست. در نمایشهای جمعه هم همین وحشت دیده میشود.
آخوند علمالهدی نماینده خامنهای در مشهد ضمن ریختن اشک تمساح برای مردم، با اشاره به ساختار فاسد و فساد نهادینه در بسیاری از اجزای حاکمیت گفت: «این ساختار فاسد است، ساختارهای دستگاههای نظارتی مختلف نظام نظارتیشان نظام درستی نیست، جریان حمایت از مصرف کنند وقتی میخواهد جلوی گرانی را بگیرد و جلوی فساد را بگیرد، باید مصرف کننده را در نظر بگیرد، این مصرف کنندهای که میخواهد از او حمایت کند، کیست؟ آن آدم گردن کلفت سرمایهدار ثروتمند نیست، مصرف کننده این فقیر بدبخت آسیبپذیر است».(خبرگزاری تسنیم ۶تیر ۹۹)
امام جمعه شهرضا نیز ضمن چوب کاری «آقای رئیسجمهور» و «دولتمردان» که ندانمکار هستند، فریبکارانه سنگ معیشت سخت مردم را به سینه زده و از روحانی خواست از ندانمکاریهای خود عذرخواهی کند، چرا که «مردم گرانیهای افسارگسیخته، تورم لحظه به لحظه، اوضاع بد مسکن، اجارهبها بیکاری جوانان و اوضاع بسیار بد فرهنگی را خوب لمس میکنند. آقای رئیسجمهور شاید شما و اطرافیانتان با آن زندگی اشرافی که دارید، خبری از زندگی مردم ندارید»(خبرگزاری فارس ۶تیر ۹۹)
تعداد زیاد دیگری از ائمه جمعه ریز و درشت خامنهای در شهرستانها نیز یکی از موضوعات اصلی حرفهایشان گرانی و نگرانی از خشم گرسنگان بود. از جمله در نمایش جمعه یاسوج بهویژه نگرانی از گرانی مسکن مطرح شد.
نماینده خامنهای در همدان نیز ضمن ابراز ترس از خشم روزافزون مردم گفت: «گرانیهای سرسامآور باعث ناراحتی مردم شده است… قیمت مسکن، خودرو، قیمت اقلام ضروری و حتی اجارهبها ناراحتی مردم را رقم زده است».(خبرگزاری مهر ۶تیر ۹۹)
اما نکتهیی را که از امام جمعههای خامنهای و سایر مهرهها و رسانههای حکومتی جرأت اشاره به آنرا ندارند، این است که علت فقر و گرانی و تمامی مشکلاتی که گریبان مردم را گرفته است، غارتگری، فساد سیستماتیک و در نتیجه ناکارآمدی تمامیت رژیم ولایت و در رأس آن خامنهای بهعنوان ولیفقیه ارتجاع است.
ریشه تمامی مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم، نظام فساد پرور است که که آخوند علمالهدی نیز ناگزیر به گوشهیی آن اعتراف کرد.
نمایندگان مجلسی هم که به روحانی نامه نوشتهاند مانند دولت روحانی هیچ راهکاری برای حل این مشکلات ندارند. واقعیتی که به ناگزیر خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس) در نقد نامه نمایندگان مجلس به روحانی به آن اعتراف کردهاند: «به جای شمارش دردهای تب کرده زیر پوست مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی راهکار اساسی ارائه دهند. آیا وظیفه کمیسیونهای تخصصی مجلس نوشتن نامه به رئیسجمهور و یادآوری مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه است؟ چرا رؤسای کمیسیون تخصصی مجلس در نامه اخیر خود به رئیسجمهور راهکاری برای حل مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ارائه نکردهاند».(خبرگزاری فارس۶ تیر ۹۹)
بسیار روشن است این انتظار خبرگزاری سپاه که اعضای مجلس ارتجاع به جای شعارهای پرطمطراق و نوشتن نامه به روحانی راهکار ارایه دهند، انتظار واهی است.
زیرا اولاً آنها نیز خود جزیی از سیستم فاسد حکومتی هستند که سالیان سال در مناصب مختلف در بهوجود آوردن این شرایط بحرانی بهطور مستقیم دخیل هستند.
ثانیا؛ هم اعضای وحشتزده مجلس و هم خبرنگار وارفتهٔ سپاه پاسداران خوب میدانند که این حاکمیت در بنبست و بحرانها لاعلاج اسیر است و نه میخواهد و نه میتواند راهحلی برای بحرانها و مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم ارائه کند
اما آنچه در نامه نمایندگان مجلس ارتجاع بسیار حایز اهمیت است، نقل این شعر «به روزگار سلامت سلاح جنگ بساز و گرنه سیل چو بگرفت سد نشاید بست» است، که بیانگر ترس از قیام کارگران، محرومان و گرسنگان و نهایتاً نگرانی از سیل خروشان مردمی است که قابل مهار نیست و با هیچ سد و مانعی نمیایستد.