روزنامههای حکومتی بعد از سه روز تعطیلی اغلب صفحات اول خود را با تصاویر موشکپرانی پاسداران و یا وعدهدرمانی روحانی برای تهیه واکسن پر کردهاند. در کنار آن خبرهای مربوط به تهدید خیز چهارم کرونا و اوضاع خراب اقتصادی در کنار سیاستهای چپاولگرانه رژیم و جنگ درونی باندها بر سر نمایش انتخابات دیده میشود که در جمع با خبرهای مربوط به جنگ باندهای حاکم بر سر مذاکره کردن یا نکردن با آمریکا، تصویر واضحی از در هم ریختگی درون نظام را به نمایش گذاشتهاند.
نیاز نظام به کشته گرفتن از کرونا
بهرغم انعکاس گستردهٔ روزنامهها از وعدهدرمانیهای روحانی در مورد واکسن کرونا روزنامه همدلی در مطلب خود با عنوان: «کاری نکنید کرونا جشن تکثیر بگیرد» ضمن اشاره به تصمیم نظام برای بازگشایی مدارس از جمله نوشته است: «با این شیوه مدیریت توقع دارید باور کنیم که جان و سلامتی فرزندان خردسال ملت برایتان محلی از اعراب داشته باشد؟ برخی اظهارنظرها و رفتار برخی مدیران به گونهایست که آدم احساس میکند انگار دل مدیران محترم برای افزایش آمار مرگ و میر و افزایش مبتلایان کرونا تنگ شده، چشم دیدن منفی شدن آمار مبتلایان کرونایی را ندارند». این روزنامه در ادامه با اشاره به آمار مهندسی شده تلفات کرونا از طرف رژیم نوشته است: «کاری نکنید که برخی تبلیغ کنند به بهانه کاهش آمار کرونا فقط بهدنبال برخی امور حاکمیتی مثلا جشن انقلاب هستید».
اصلاحطلبی، درختی که از ریشه کرم دارد
در باند ولیفقیه این دعوا در تعدد کاندیداها دیده میشود و در روزنامههای باند مغلوب اعترافات در مورد این باند ریشهیی ترند. «آواز دهل از دور» اسم مطلبی است از روزنامه مستقل که از جمله نوشته است: «جریان اصلاحات به کما رفته است، از حیث سرمایه اجتماعی و افکار عمومی، درست یا غلط حنای اصلاحطلبان دیگر مثل گذشته برایشان رنگی ندارد». این روزنامه در ادامه نوشته است «قوز بالای قوز» این است که «اصلاح طلبان با خودشان هم صادق نیستند». بعد ویژگیهای این باند را فهرست کرده که «همواره در قدرت بودهاند، دستشان از سفره انقلاب کوتاه نشده... در مشکلات و سیاستگذاریها شریک بودهاند» بعد هم آنها را «بازنده میدان سیاست در ایران» لقب داده و نتیجه گرفته که «درخت از ریشه کرم دارد». در مورد رویکرد و کارنامه این باند هم نوشته است:
«۱. دروغ به افکار عمومی
۲. فرافکنی در تقصیر و مقصر
۳. حرص قدرت به هر قیمتی
۴. رویکرد حذف، طرد و حتی له کردن هم».
مستقل که خود وابسته به باندهای مغلوب است در مطلب دیگری با عنوان «حضور در ویترین سیاسی نظام، تنها کارکرد اصلاحطلبان» با اشاره به مذاکرات در پیش با آمریکا نوشته است: «اگر قرار باشد اصلاحطلبان در ساخت قدرت، هیچگونه حضور مؤثری نداشته باشند و تنها کارکردشان، حضور در ویترین سیاسی نظام سیاسی باشد بنا بر این نباید مهمترین گره مشکلات چهل و اندی سال اخیر به دست این جریان سیاسی، باز شود». در ادامه افزوده است: «این حتی در صورت شروع مذاکره میان دولت روحانی با دولت جدید آمریکا، نمیتوان توقع رفع مشکلی را در عرصه بینالمللی از دولت او داشت».
مردمسالاری هم در مطلبی با عنوان: «اصلاحات؛ تاکتیک، استراتژی» به سرگردانی اصلاحطلبان بین حاکمیت و مردم اشاره کرده و نوشته است: «اکنون اصلاحات در میانه میدان و در برزخ بیاعتمادی از هر دو سو قرار گرفته است
جامعه نیز به این نتیجه رسید که از کوره راه انتخابات طَرفی نخواهد بست».
وحشت از سرنگونی به شکل شاه سلطان حسین
«به خودآئیم، چماق یا هویج» عنوان مطلبی از روزنامهٔ آرمان است که ابتدا به نظام یادآوری کرده «از هر زاویهیی نگاه میکنیم میفهمیم که ما گرفتاریم. بله، ما گرفتاریم». بعد بقای نظام را در «تغییر راهبردهای پیشین» دانسته و نحوهٔ سرنگونی آخرین شاه صفوی را گوشزد کرده و نوشته است: «از آسمان به زمین فرود آییم. ما رسالت جهانی نداریم و قوم برگزیده خدا نیستیم. مسئولیت ما نه جهان و جهانیان، بلکه آب و نان مردمی است که خسته شدهاند، نگذاریم این خستگی به سکوت و رضایت تندادن به محمود افغان بیانجامد». در ادامه در مقابل دود و دمهای باند ولیفقیه نوشته است: «ما نهتنها قدرت شکست آمریکا را نداریم، بلکه نگاهی به تحولات پیرامونی و جغرافیایی منطقه روشن میکند که حتی در قیاس با گذشته نه چندان دور در موقعیت ضعیفتری بهسر میبریم... بیدار شویم و نشانههای تغییر را به منصه ظهور برسانیم که فردا میتواند دیر باشد».
ستاره صبح هم زیر عنوان «چرا با تغییر قدرت در آمریکا، دستگاه دیپلماسی باید به مذاکره چراغ سبز نشان دهد؟» به مقامات نظام خاطرنشان کرده: «شواهد و قرائن نشان میدهد که برجام اوباما دیگر پاسخگوی انتظارات غرب نیست، یعنی ایران بایستی برای یک برجام جدید با پیشنهادهای جدیدی که از طرف آمریکا و اروپاییها ارائه خواهد شد، خود را آماده کند». در ادامه اظهارات مقامات حکومتی را خوشبینانه خوانده و نوشته است: «مذاکرات برجام دوم بستهای را در برابر ایران قرار خواهد داد که شامل فعالیتهای موشکی، حقوقبشر و فعالیتهای منطقهیی ایران خواهد بود. از طرفی ادامه وضعیت کنونی از نظر اقتصادی و معیشتی برای مردم، غیرقابلقبول است، زیرا فشار تحریمها شرایط دشواری را برای زندگی مردم ایجاد کرده است؛ بنابراین ایران باید در سیاستهای داخلی، منطقهیی و بینالمللی خود تغییراتی در پیش بگیرد».