روز چهارشنبه ۱۹مهر ۱۴۰۲، یک کنفرانس پارلمانی در پاریس با عنوان «قیام و مقاومت علیه رژیم اعدام و قتلعام» بهمناسبت روز جهانی لغو حکم اعدام برگزار شد. در این کنفرانس خانم مریم رجوی و شماری از نمایندگان مجلس ملی فرانسه پیرامون سرکوب و اعدام و همچنین جنگافروزی رژیم آخوندی که در این روزها در کانون توجه بینالمللی قرار گرفته، سخنرانی کردند.
سخنرانان با اشاره بهکارنامه سیاه دیکتاتوری آخوندی در نقض حقوقبشر طی ۴۴سال گذشته، از مجامع بینالمللی و سازمانهای حقوقبشری خواهان پیگرد و محاکمه فوری مسئولان رژیم آخوندها که در جنایات و سرکوب مردم شرکت داشتهاند شدند.
آنها به مضمون سیاسی اعدامها در ایران و علت توسل رژیم بهاعدام، بهعنوان ابزار اصلی سرکوب و ارعاب رژیم علیه مردم بپا خاسته و مقابله با مقاومت سازمانیافتهٔ ایران، عمیقاً توجه نشان دادند.
در ابتدای جلسه آقای آندره شاسین رئیس گروه کمونیست در مجلس فرانسه و معاون کمیته پارلمانی برای ایران دموکراتیک، تأکید کرد: «در ایران اعدام فقط یک سلاح قضایی یا یک تنبیه بیرحمانه و ضدانسانی نیست بلکه اهرمی سیاسی برای سرکوب گسترده مردم است». او در ادامه به استمرار مقاومت در برابر رژیم اعدام در شرایط خفقان پرداخت و افزود: «بهرغم سرکوب در سالگرد قیام، در تهران و در ۴۰شهر ایران، هستههای مقاومت سازمان مجاهدین خلق ایران، تنها نیرویی است که واحدهایش در صحنه حضور دارند و از چنین توانی برخوردارند و بیش از ۴۱۴عملیات ضداختناق انجام دهند».
خانم دومینیک آتیاس رئیس شورای اداری بنیاد وکلای اروپا، گفت: «در رأس دولت ایران یک جلاد، ابراهیم رئیسی قرار دارد که با همدستانش در کشتار ۳۰هزار زندانی دست داشته است».
خانم آتیاس افزود: یک رابطهٔ مستقیم بین خواسته لغو اعدام و دموکراسی مدرن وجود دارد بههمین دلیل شما خانم رجوی از سال۲۰۰۶ یعنی ۱۷سال پیش در طرح ۱۰مادهیی خود، خواستار لغو اعدام شدید و بهطور خستگیناپذیر از آن دفاع میکنید».
برخی سخنرانان بهلزوم پیگرد و محاکمهٔ سردمداران رژیم اعدام و جنایت تأکید کردند. از جمله امیل بلسیگ رئیس گروه نمایندگان سابق مجلس ملی فرانسه و از بنیانگذاران کمیته پارلمانی برای ایران دموکراتیک گفت: «جهان بهاینکه نظارهگر افزایش اعدام در ایران باشد اکتفا نخواهد کرد. کارگزاران و شکنجهگران و مسئولان نقض حقوقبشر و جنایات علیه بشریت در ایران، بهخصوص پاسداران باید بدانند که مورد محاکمه قرار خواهند گرفت».
برخی سخنرانان نیز به لزوم حمایت همهٔ دولتها و نیروهای دموکراتیک، از مقاومت سازمانیافتهٔ مردم ایران برای استقرار یک جمهوری دموکراتیک تأکید نمودند. از جمله خانم سسیل ریاک نماینده فراکسیون اکثریت (رنسانس) و رئیس کمیته پارلمانی برای ایران دموکراتیک گفت: «این کمیته افتخار میکند که ابتکار بیانیه در حمایت از مبارزه مردم ایران برای یک جمهوری دموکراتیک با جدایی دین از دولت را بهدست گرفت که توسط اکثریت نمایندگان از جریانهای مختلف امضا شد».
وی افزود: «البته پیشرفتهای ما عکسالعمل کسانی را که خواستار مماشات با ملاها یا بازگشت بهدیکتاتوری سابق هستند برانگیخت. اما ما مصمم هستیم از مبارزه مردم ایران برای دموکراسی حمایت کنیم».
ژان فرانسوا لوگاره شهردار سابق منطقه یک پاریس و رئیس بنیاد مطالعات برای خاورمیانه (فمو) نیز به توطئهها و اقدامات رذیلانهٔ رژیم علیه مجاهدین اشاره کرد و گفت: «با وجود سرکوب دهشتناک و وحشیانه، سازمان مجاهدین یک جنبش عمیقاً ریشهدار در جامعه باقیمانده است. بهاین دلیل است که رژیم بهمکانیزمهای سیستماتیک برای شیطانسازی متوسل میشود. اما خوشبختانه آنها موفق نشدهاند و من بهاین لحاظ بار دیگر میخواهم شما (خانم رجوی) را تحسین کنم».
برخی سخنرانان نیز بهجنگ جاری در منطقه و نقش جنگافروزانهٔ رژیم در این ماجرا اشاره کردند. از جمله ژاک بوتو معاون شهرداری مرکز پاریس گفت: «آنچه در اسراییل و فلسطین رخ میدهد هیچکس را بیتفاوت نمیگذارد. اما باید کور بود تا دستانی که این اعمال شنیع را تأمین مالی میکنند، ندید. بنابراین اگر امروز در اینجا گردهم آمدهایم فقط برای مردم ایران و فلسطین نیست، برای خود ما هم هست. آنچه در خاورمیانه رخ میدهد صلح را در کل جهان تهدید میکند. اگر باید برای دموکراسی در ایران بجنگیم، برای خودمان هم هست».
در کنفرانس پارلمانی پاریس، خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت سخنرانی کرد و از جمله گفت:
«جهان باید در برابر جنگافروزی آخوندها بایستد. خمینی جنگ را برای اعدام و سرکوب و برای حفظ رژیمش و سرپوش گذاشتن بر اختناق «نعمت الهی» میدانست».
خانم رجوی افزود: «استفاده از موضوع فلسطین بهعنوان یک وسیله و «ابزار»، رسم دیرین رژیم فریبکار آخوندها در ایران بوده است. خامنهای میخواهد قیام و جنگ مردم ایران با فاشیسم دینی را بهجنگ مسلمان و یهودی تبدیل کند. او در جنگافروزی و اعدام، بهبیعملی اروپا و آمریکا چشم دوخته و بر روی آن حساب باز کرده است».
خانم رجوی تأکید کرد: «کشتار بیگناهان و غیرنظامیان سوخت رساندن بهفاشیسم دینی در ایران و سپر و سرپوشی برای مهار کردن قیام و گریز از سرنگونی است. برای صلح و آزادی باید سر مار را در تهران هدف قرار داد».