728 x 90

کنفرانس ورشو و پژواک صدای پرقدرت مقاومت مردم ایران

سخن روز
سخن روز

پنجشنبه ۲۵بهمن ۹۷ کنفرانس ۲روزه ورشو با عنوان «آینده خاورمیانه» با صدور بیانیه پایانی و کنفرانس مطبوعاتی ۲وزیر خارجه لهستان و آمریکا به کار خود پایان داد.

همزمان با کنفرانس در بیرون سالن محل برگزاری، ایرانیان هوادار مقاومت ۲روز پی‌در‌ پی به تظاهرات پرداختند. شعار آنها حمایت از قیام مردم ایران و کانون‌های شورشی بود. حرف آنها به جامعه جهانی این بود که سپاه و اطلاعات آخوندی باید نامگذاری تروریستی شوند، مزدوران رژیم آخوندی باید از خاک کشورهای مختلف اخراج شوند، رژیم آخوندی باید از ملل ‌متحد اخراج شود و مقاومت ایران به‌رسمیت شناخته شود.

در کنفرانس مطبوعاتی پایانی، هر ۲وزیر خارجه لهستان و آمریکا یعنی ۲کشور اصلی برگزارکننده کنفرانس ورشو تأکید کردند تمام دولتهای شرکت‌کننده بدون حتی یک مورد استثنا، اتفاق‌نظر داشتند رژیم ایران تهدید اصلی صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه است.

بر این اساس کنفرانس ورشو یک گواهی جهانی بر حقانیت موضع مقاومت ایران بود که برای چند دهه تأکید کرده است خطر دخالت، جنگ‌افروزی و تروریسم رژیم در منطقه صدبار از خطر اتمی آن زیان‌بارتر است.

چه به‌دلیل انطباق این موضع یکپارچه بیش از ۶۰کشور با موضع شناخته‌شده مقاومت ایران، چه به‌دلیل فاصله گرفتن شرکت‌کنندگان در این کنفرانس از سیاست مماشات با رژیم که نتایج فاجعه‌بار آن هم بر اثر تلاشهای مقاومت ایران به جامعه جهانی شناسانده شده است و چه به‌لحاظ فعالیت‌های گسترده مقاومت در طول کنفرانس که توجه رسانه‌های مهم خبری جهان را به خود جلب نمود، می‌توان گفت در جریان این رخداد آن چه بلندتر از هر صدای دیگر به گوش جهانیان رسید، صدای پرقدرت مقاومت مردم ایران بود.

 

سیر موضع‌گیری‌ها در مورد تهدید رژیم از ابتدا تا انتهای کنفرانس ورشو 

قبل از شروع کنفرانس ورشو مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در مصاحبه با تلویزیون پی.بی‌.اس گفت:

«رژیم ایران در حال انجام یک کمپین ترور در سراسر اروپا است. این یک پدیده جهانی است، تهدید بی‌ثباتی از جانب خاورمیانه واقعی است».

مایک پمپئو افزود: «ما انتظار نداریم که مردم ایران از آمریکا حمایت کنند، ما انتظار داریم که آنها مراقب کشور خودشان باشند. ما می‌خواهیم مردم ایران این فرصت را داشته باشند که در شکوفایی و جامعه مسالمت‌آمیز و در کشوری که بر اساس خواست و آرزوهای آنها اداره می‌شود، زندگی کنند».

 

سخنرانی افتتاحیه

کنفرانس ورشو روز ۲۴بهمن با سخنان وزیر خارجه لهستان میزبان این کنفرانس آغاز شد. وی با اشاره به تروریسم، دخالت‌های منطقه‌ای و دیگر حرکات رژیم حاکم بر ایران گفت: «ما رفتار غیرقابل تحمل رژیم ایران را محکوم می‌کنیم».

وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی افتتاحیه کنفرانس ورشو گفت: «این کنفرانس پایان کار نیست و نمی‌تواند باشد. ما نیاز به اقداماتی داریم در سوریه، یمن، در مورد گسترش تسلیحات، روند صلح خاورمیانه، تروریسم، رژیم ایران، امنیت سایبری و بحرانهای انسان‌دوستانه. اینها چالشهای اصلی هستند که ما باید حل کنیم. ما برای امنیت باید با هم کار کنیم. هیچ کشوری نمی‌تواند در حاشیه وقایع باقی بماند. پس اجازه بدهید که امروز شروع گفتگوهایمان باشد».

 

اجماع شرکت‌کنندگان در مورد تهدید رژیم

صبح روز پنجشنبه ۲۵بهمن مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در سخنرانی خود در کنفرانس ورشو تأکید کرد در این کنفرانس، رهبران از سراسر منطقه موافق بودند که بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت در خاورمیانه رژیم حاکم بر ایران است. او حکومت آخوندی را اولین حکومت حامی تروریسم در جهان توصیف کرد. مایک پنس ضمن اشاره به طرحهای تروریستی رژیم در خاک اروپا گفت رژیم ایران از قطعنامه‌های شورای امنیت گستاخانه سرپیچی کرده است. مایک پنس گفت: «رژیم ایران آشوب و تروریسم خود را با غارت ثروت مردم ایران تأمین مالی کرده است. رژیم مستبد تهران آزادی بیان و تجمع را سرکوب می‌کند. پرزیدنت ترامپ قول داد در کنار مردم خوب ایران و در مقابل سرکوب‌کنندگان خواهد ایستاد».

 

سخنان پایانی اجلاس ورشو

در کنفرانس مطبوعاتی در پایان اجلاس ورشو، مایک پومپئو گفت: «در جریان کنفرانس ما در مورد یمن، سوریه، ایران و خاورمیانه صحبت کردیم تا راهی برای آن پیدا کنیم برای مقابله با تروریسم. دلیلی که ما این جا هستیم این است که ما باید با اقدامی واقعی با بزرگترین تهدید جهان روبه‌رو بشویم».

مایک پومپئو راجع به تمرکز کنفرانس ورشو روی حکومت آخوندی گفت: «توافقی جهانی هست که رژیم ایران یک تهدید است. کشورها در این اجلاس یکدست بودند. کسی حتی نگفت در مورد ایران مبالغه شده است. واقعیت این است که نمی‌شود از یمن صحبت کرد ولی از حوثی‌ها نگفت یا از سوریه صحبت کرد ولی از نیروی قدس نگفت همه اینها پشتش رژیم ایران است. همچنین وقتی در مورد لبنان و عراق صحبت می‌کنیم باید نقش حزب‌الله و شبه‌نظامیان و وابستگان به رژیم ایران را خاطرنشان کنیم».

وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «ما فکر می‌کنیم که تحریم‌های بیشتر و فشار بیشتر روی رژیم ایران ضروری است و این به مردم ایران فرصت خواهد داد تا آنچه را که سزاوار آن هستند به‌دست بیاورند. ما فکر می‌کنیم که این کار حکومت فاسد آخوندها در ایران،ا از ثروت و منابعی که برای ایجاد این‌همه ویرانی که در این ۲روز از کشورهای سراسر جهان در مورد آن شنیدیم، محروم خواهد ساخت».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «آمریکا مصمم است همه کشورهای دنیا را متقاعد کند که این به نفع جمعی همه ماست که (خامنه‌ای)، روحانی و قاسم سلیمانی را از پولی که نیاز دارند تا به اصلی‌ترین حکومت حامی تروریسم سوخت ‌سانی کنند، محروم کنیم. در این مسأله هیچ ابهامی وجود ندارد».

وزیر خارجه لهستان نیز در سخنان اختتامیه خود گفت:

«در کنفرانس ورشو در مورد نقش منفی رژیم ایران گفتگو کردیم. در مورد امنیت منطقه به‌ویژه وضعیت یمن و سوریه گفتگو کردیم... من گفتم این همایش و موضوع اصلی آن طوری طراحی شده بود که به مسائل مختلف بپردازد. در بسیاری از موارد مثل دخالت رژیم ایران به نقش منفی آن اشاره می‌شد. این فقط دیدگاه آمریکا نیست. همه هم‌صدا بودند که نقش رژیم ایران بی‌ثبات‌کننده بوده است».

 

پایان کنفرانس 

بیش از ۶۰کشور در این کنفرانس شرکت داشتند و پس از ۲روز با صدور یک بیانیه به کار خود پایان دادند. وزیر خارجه لهستان گفت بعد از این کنفرانس گروه‌های کاری اختصاصی راه‌اندازی خواهد شد تا نتایج مباحثات این کنفرانس را به یک پلتفرم ویژه و دیالوگ چندجانبه متشکل از نخبگان کشورها برای نهادینه کردن همکاری قوی‌تر در خاورمیانه تبدیل کند.

 

پایان کنفرانس، آغاز پایان مماشات

برگزاری این کنفرانس آن هم در اروپا را می‌باید به‌عنوان یک گام بلند در پس‌زدن سیاست مماشات غرب که طی تمامی سالهای حکومت آخوندها با این رژیم جریان داشت، ارزیابی کرد. اگر ‌چه این سیاست هنوز در اروپا به‌شکل قاطع نچرخیده است ولی نفس برگزاری این کنفرانس در اروپا که موضوع‌اش خاورمیانه است و علی‌القاعده نیز می‌باید در یکی از کشورهای منطقه خاورمیانه برگذار می‌شد، بیانگر این است که ورق‌خوردن برگی در سیاست مماشات با این رژیم، راه خودش را در اروپا نیز دارد بازمی‌کند.

سیاست مماشات اکنون بیش از هر زمینه دیگر، خود را در تلاش اروپا برای زنده نگذاشتن توافق اتمی بارز می‌کند. معاون رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در کنفرانس ورشو با این‌گونه تلاشها مرزبندی کرد و از متحدان اروپایی آمریکا خواست از برجام خارج شوند. مایک پنس گفت: «این به‌اصطلاح برنامه جامع اقدام مشترک مانع دستیابی رژیم ایران به تسلیحات هسته‌یای نشده است بلکه فقط زمان دست‌یابی این رژیم به مرگبارترین تسلیحات جهان را به تأخیر انداخته است». مایک پنس تأکید کرد که همه کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس توافق دارند که رژیم ایران از زمانی که برجام امضا شد عملاً تهاجمی‌تر شده است نه بر عکس آن.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «اکنون زمان آن رسیده که همکاران اروپایی ما در کنار ما و مردم ایران بایستند. در کنار دوستان و همکاران منطقه‌ای ما بایستند. اکنون زمان آن رسیده که همکاران اروپایی ما از توافقنامه برجام خارج شوند و برای اعمال فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی لازم علیه رژیم ایران، به ما بپیوندند».

از این رو می‌باید نفس برگذاری این کنفرانس را قدمی بلند در کنار زدن سیاست مماشات و شکل‌گیری یک ائتلاف سیاسی علیه این سیاست و آن هم برای اولین بار در عرصه جهانی دانست.

 

پژواک صدای مقاومت مردم ایران 

ایرانیان آزاده و حامیان مقاومت ایران روزهای چهارشنبه و پنجشنبه با تجمع در مقابل استادیوم ورشو، محل برگزاری کنفرانس، با برگزاری تظاهرات به مدت ۲روز پیاپی صدای مردم ایران را در جریان کنفرانس ورشو به رساترین شکل طنین‌انداز کردند. آنها در حمایت از قیام مردم ایران و کانون‌های شورشی شعار دادند و خواستار به‌رسمیت شناختن مقاومت ایران به‌عنوان نماینده مردم ایران و اخراج رژیم آخوندی از ملل ‌متحد و همچنین نامگذاری تروریستی سپاه و اطلاعات آخوندی را به گوش جهانیان رساندند.

رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، در اولین روز این تظاهرات برای جمعیت شرکت‌کننده سخنرانی کرد. سناتور رابرت توریسلی، سید احمد غزالی، نخست‌وزیر سابق الجزایر و جمعی از شخصیتهای سیاسی و اعضای پارلمان و سنای لهستان با حضور و سخنرانی در این تظاهرات از مقاومت مردم ایران حمایت کردند.

این تظاهرات بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خبری جهان داشت.

تلویزیون رویتر روز چهارشنبه ۲۴بهمن ۹۷ پیام مریم رجوی و سخنرانی رودی جولیانی، سناتور توریسلی و احمد غزالی، نخست‌وزیر اسبق الجزایر را همراه با صحنه‌هایی از تظاهرات هواداران مقاومت ایران مستقیماً پخش کرد.

توجه رسانه‌های خبری جهان به تظاهرات پشتیبانان مقاومت همزمان با اجلاس ورشو در حالی بود که ۵روز پیش یعنی در روز ۱۹بهمن، تظاهرات بزرگ مقاومت ایران در پاریس به‌طور گسترده توسط خبرگزاریهای مهم جهان منتشر شده بود و بازتاب آن تا روز برگزاری کنفرانس ورشو ادامه داشت. به این ترتیب طی ۵روز که مسأله ایران به‌دلیل کنفرانس ورشو در صدر توجهات جهانی قرار گرفته بود جهانیان به عینه حضور قدرتمند آلترناتیو دموکراتیک این رژیم در صحنه سیاسی را مشاهده کردند. که این کنفرانس به تأکید رسانه‌ها بستری برای پژواک صدای پرقدرت مقاومت مردم ایران شد. مقاومتی که دهه‌هاست در افکار عمومی جهان همان مواضعی را تکرار می‌کند که اکنون بیش از ۶۰دولت شرکت‌کننده در اجلاس بر آن صحه می‌گذارند. این همان صدای مردم سرکوب‌شده در ایران است که به‌علت سیاست مماشات از طرف دولتها بی‌پاسخ مانده بود.

 

کنفرانس ورشو و رژیم

حضور انبوه ایرانیان در ورشو و تظاهرات پرحرارت آنها، از یک‌سو و شکل‌گیری یک اجماع جهانی در برابر فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران از سوی دیگر، به سرعت مایه هراس مضاعف رژیم و سران آن شد که با موضع‌گیریهای پی‌در‌پی، وحشت‌زدگی خود را علنی کردند.

پس از طنین جهانی تظاهرات و راهپیمایی هموطنان‌مان در ورشو، جواد ظریف مدعی شد: «تروریستها در خیابانهای ورشو تظاهرات کرده‌اند». وزارت‌خارجه لهستان در پاسخ دندان‌شکن خود خطاب به وزیر خارجه رژیم نوشت: «هیچ تروریستی امروز در ورشو حضور نداشت. در اینجا دموکراسی، آزادی بیان و همبستگی وجود دارد».

سرتاپای این رژیم از برگزاری این کنفرانس و اعتلای موقعیت بین‌المللی مقاومت ایران در ترس و وحشت فرورفت. این را می‌توان از حجم موضع‌گیریهای ایادی این رژیم از جمله روحانی و لاریجانی و ظریف و نمایندگان مجلس و رادیو و تلویزیون رژیم، مطبوعات، سایت‌ها و... به‌خوبی دریافت.

رژیم به‌خوبی فهمیده که دورانی که می‌توانست با جنگ‌افروزی و تروریسم و اتمی و موشکی برای خودش راه باز کند و زمان بخرد، در حال سپری شدن است. نفس برگذاری این کنفرانس یعنی رسیدن به یک اجماع در برخورد با رژیم، بیانگر همین تغییر است.

رژیم به‌خوبی فهمیده است دورانی که می‌توانست با باج‌دهی یا تهدید و با ارتزاق از سیاست مماشات و بحرانهای بین‌المللی علیه مقاومت مردم ایران لیستهای استعماری بسازد گذشته است و دیگر کارزار پرهزینه شیطان‌سازی از مجاهدین و مقاومت ایران فایده‌ای و تأثیری ندارد. در نتیجه این رژیم بسیار نیاز دارد که این کنفرانس را بی‌اهمیت و شکست‌خورده نشان دهد چون در قدم اول در این انزوا و پایین آمدن در تعادل‌قوا نیروهایش دچار ریزش شده و بیشتر نیز خواهند شد.

 

اصلی‌ترین دستاورد کنفرانس ورشو برای قیام مردم ایران

اکنون صورت‌مسأله اصلی سیاسی در ایران که عبارت است از رویارویی رژیم آخوندی با مردم و مقاومت سازمان‌یافته آنها بر سر حق حاکمیت ملی و نفی ولایت فقیه با شفافیت بیش‌از‌پیش در برابر افکار عمومی جهان و دولتها و سیاست‌گذاران جهانی قرار گرفته است. دنیا و دولتمردان اکنون از یک‌سو خود را در مقابل وظائف‌شان در برابر عملکرد رژیمی می‌بینند که دیگر نمی‌توان مانند گذشته در برابر آن به سکوت و مماشات ادامه داد و از سوی دیگر آلترناتیو و جایگزین دموکراتیک پرقدرتی را مشاهده می‌کنند که در برابر این رژیم قد افراشته است. مقاومتی که قیام مردم ایران و کانون‌های شورشی آن را نمایندگی می‌کند. این اصلی‌ترین دستاورد کنفرانس ورشو برای مردم ایران و تداوم قیام سرنوشت‌سازشان است که تماماً به همت عزم و اراده فرزندان رشید مردم ایران از کانون‌های شورشی در شهرهای مختلف ایران تا اشرف‌نشانها در گوشه و کنار جهان رقم خورد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ee559d7a-b90d-4f18-9f94-0d2bbaf97959"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات