728 x 90

گرد و خاکهای آخر خط

سخن روز
سخن روز

بازتاب اوضاع انفجاری اقتصادی اجتماعی، روز یکشنبه ۱۵تیر، به‌صورت بحران و تشنج در مجلس ارتجاع ظاهر شد و این هنگامی بود که ظریف برای پاسخ به‌سؤالهای نمایندگان در صحن علنی مجلس حضور یافته بود. اعضای مجلس ارتجاع، خشمگینانه و با فریاد دروغگو دروغگو! حرفهای ظریف را قطع می‌کردند و اجازهٔ صحبت به‌او نمی‌دادند.

ظریف ماهیت خود را برملا می‌کند

ظریف در مقام دفاع، تعریف و تمجید خامنه‌ای از خودش را به‌رخ آنها کشید و گفت خط کلی نظام در سیاست خارجی را خامنه‌ای تعیین می‌کند. ظریف هم‌چنین افزود: من هر هفته با قاسم سلیمانی جلسهٔ هماهنگی داشتم. وی به‌این ترتیب حرف مجاهدین را که پیوسته می‌گفتند ظریف و قاسم سلیمانی دو روی یک سکه هستند و هیچ فرقی با هم ندارند، به‌اثبات رساند.

ظریف به‌نمایندگان کف به‌لب آورده هشدار داد: «بدانید همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم، همه ما با هم هستیم. آمریکا، لیبرال، اصلاح‌طلب، اصول‌گرا، انقلابی، غیر انقلابی نمی‌شناسد».

سؤال، استیضاح و محاکمه

در این جلسه ۲۰۰تن از نمایندگان سؤالاتی را که زمینه‌چینی برای استیضاح روحانی است، در ۵ماده مطرح کردند. سؤالات از این قرار است:

۱. چرا و به‌چه دلیل قیمتهای ارز خارجی به‌سرعت در حال افزایش است؟

۲. علت تورم عجیب و غریب چندصد درصدی بازار مسکن چیست؟

۳. در کجای برجام اشتباه استراتژیک مرتکب شدید که آمریکا بدون کوچکترین هزینه از این توافق خارج و اروپا هم با پررویی

تمام هم‌چنان خواستار اجرای کامل برجام از سوی ایران است؟

۴. قرار شد دولت به‌خاطر مشکلات کرونا به‌واحدهای تولیدی و بخش‌های آسیب‌دیده کمک نماید. اما صدای اعتراض همه بخشها بلند است. دولت در این زمینه چه کاری کرده است؟

۵. از فروردین۹۷ که قیمت دلار دولتی ۴هزار و ۲۰۰تومان اعلام شد تا امروز چند میلیارد دلار به‌این قیمت عرضه شده است؟ به‌چه کسانی داده شده و سرنوشت این دلارها چه شده است و چه تأثیری بر کنترل تورم داشته است؟

یکی از اعضای مجلس گفت: «باید محاکمه‌ای باشد که نه فقط ظریف، بلکه روحانی را به‌خاطر خیانت‌، محاکمه کند».

پاسدار قالیباف رئیس مجلس ارتجاع نیز با اشاره به‌این‌که دغدغه نمایندگان ریشه در مشکلات و سختی‌های اقتصادی دارد خواستار آن شد که وزارت امور خارجه به‌وزارت امور خارجه و تجارت بین‌الملل تبدیل شود چرا که امروز جنگ ما اقتصادی است».

این که استیضاح جامهٔ‌عمل بپوشد و تا کجا پیش برود، موضوعی است که ولی‌فقیه ارتجاع درباره آن تصمیم خواهد گرفت. بعید می‌نماید که با توجه به‌وضعیت به‌غایت بحرانی و شکننده رژیم، خامنه‌ای با استیضاح روحانی و پیامدهای آن موافقت کند مگر آن‌که وضعیت بیش از حد تصور، وخیم و غیرقابل ادامه باشد در همین رابطه اظهارنظر احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در سایت حکومتی انتخاب قابل توجه است؛ او در رابطه با موضوع استیضاح روحانی گفت: «بنده با استیضاح رئیس‌جمهور بیشتر موافق هستم. رئیس‌جمهور در حال نزدیک کردن کشور به‌لبهٔ پرتگاه است».

سرنوشت رژیم؟

واقعیت این است که در شیب نزولی حاکمیت و به‌رغم تاخت و تاز انقباضی خامنه‌ای، تضادهای درونی هرم قدرت و غارت در برخورد با بن‌بستها و تنگناهای اقتصادی اجتماعی پیوسته تشدید می‌شود و هیچ راه برون‌رفتی از آن متصور نیست، آن هم در شرایطی که به‌قول کارشناسان حکومتی، به‌حرکت در آمدن ارتش دهها میلیونی محرومان و گرسنگان که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند، در چشم انداز قرار دارد.

روزنامه‌های باند روحانی با اشاره به‌این چشم‌انداز هشدار می‌دهند.

روزنامهٔ حکومتی ایران ارگان دولت روحانی در مقاله‌یی «تسویه حساب‌های سیاسی به‌جای تعامل و ارائه راه‌کارهای مناسب و کارشناسانه برای حل مشکلات و جبران اشتباهات» را، نوعی خودزنی توصیف کرده که زخم آن نه تنها بر پیکر دولت بلکه بر جان مجموعه نظام... می‌نشیند».

روزنامهٔ حکومتی مستقل هم نوشت: «آن چیزی که ایران در تابستان۲۰۲۰ نگران آن است، شورشهای شهری است. با توجه به‌فقر گسترده، شیوع کرونا و جمعیت فقیر مستأصل که هیچ راه‌حلی برای آن یافته نشده، باید نگران بود».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9b356376-f8df-4305-a756-bb52b7f7fd8d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات