728 x 90

FATF و «تعامل زیرمیزی»!

تعامل زیرمیزی!
تعامل زیرمیزی!

مشکلات رژیم این روزها همه با هم گره خورده‌اند و یک کلاف سردرگم برای آن و کارگزارانش ساخته‌اند. از جمله این بحران به‌هم تنیده‌شده تحریم‌ها و FATF است.

در زمینه دعوای لوایح چهارگانهٔ FATF علاوه بر جدال‌های باندی، موضوع دیگری هم بیرون می‌زند که تلاش رژیم برای کوتاه‌آمدن پشت‌پرده است.

در حالی که آخوند روحانی روز ۱۹آبان ۹۷ بار دیگر مدعی شد تحریم‌ها هیچ تاثیری بر اقتصاد کشور نداشته، جواد ظریف، وزیر خارجه‌اش، برای حل بحران تحریم‌ها خواستار تصویب لوایح FATFشد و گفت: «موضع ما در مورد FATF روشن است. جمهوری اسلامی ایران باید بتواند با بانکها تعامل داشته باشد و ما در این زمینه نباید خود را تحریم کنیم». ظریف در پاسخ به این سؤال که دلواپسان می‌گویند در صورت پذیرش FATF ممکن است برخی از کشورهای قدرتمند شورای امنیت را تحت فشار قرار دهند که سپاه و بسیج را در لیست گروه‌های تررویستی قرار دهند و در آن صورت ما چه کار باید انجام دهیم گفت: «ما یک ضرب‌المثلی داریم که می‌گوییم از ترس مرگ نباید خودکشی کرد».(سایت انتخاب ۱۹آبان ۹۷)

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع که خود از موافقان تصویب لایحهٔ CFT است، با اشاره به گرهی که شورای نگهبان در تصویب این لایحه انداخته است گفت: «در این زمینه ۳امکان وجود دارد، امکان اول این‌که کمیسیون امنیت هم نظر بر رد CFT بدهد؛ امکان دوم این است که کمیسیون بر نظرات خود ابرام کند و امکان سوم این است که با همفکری نماینده شورای نگهبان برخی ایرادات رفع شود و بر برخی دیگر اصرار شود، در نهایت کمیسیون هر نظری داشته باشد صحن علنی نظر نهایی را خواهد داد».(سایت خبرآنلاین ۱۹آبان ۹۷)

شورای نگهبان که قبلاً لایحهٔ CFT را رد کرده بود این بار کدخدایی سخنگویش را به صحنه فرستاد تا شکافی در موضع شورای نگهبان نشان دهد، کدخدایی گفت: «به نظر می‌رسد ایرادات شورای نگهبان در مجلس قابل حل هستند. مجلس می‌تواند نظرات خودش را در حوزه حق شرط‌های لایحه CFT بر اساس ایراداتی که شورای نگهبان وارد کرده است، اصلاح کند». (خبرگزاری تسنیم ۱۵آبان ۹۷)

راز این جار و جنجال‌ها و رفت و برگشت‌ها که به‌نظر پایان‌ناپذیر می‌رسد، در اظهارات برخی مهره‌های حکومتی گشود می‌شود.

در اظهارات آخوند ذوالنور مشکل نظام که دورزدن تحریم‌ها دور از چشم جامعهٔ جهانی است روشن می‌شود. وی می‌گوید: «در صورتی که FATF را بپذیریم برای دورزدن تحریم‌ها دچار مشکل می‌شویم، دولت به‌صورت قانونی نمی‌تواند تحریم‌ها را دوربزند».

او در ادامه اظهاراتش فاش می‌کند که عده‌یی در نظام به‌دنبال فریب جامعه جهانی هستند: «موافقان FATF می‌گویند باید به FATF بپیوندیم و بعد در عمل اجرا نکنیم. اگر بعد از پیوستن به FATF این معاهده را اجرا نکنیم مجدداً در لیست سیاه FATF قرار می‌گیریم، پس پیوستن به FATF با این همه مشکلات چه ارزشی دارد. اگر قرار است در لیست سیاه FATF باشیم بهتر است بدون تعهد در این لیست قرار بگیریم».(خبرگزاری مهر ۱۷آبان ۹۷)

علی خرم، مهرهٔ پیشین وزارت‌خارجه، از پذیرش شکلی قوانین جامعه جهانی به بیانی دیگر می‌گوید: «یارگیری کنیم تا از طریق تفهیم به جامعه جهانی آنها را وادار کنیم که از ایران حمایت کنند و حتی اگر نتوانستند رسماً از ایران حمایت کنند حداقل به‌صورت زیرمیزی از ما حمایت کنند تا بتوانیم تحریم‌های آمریکا را دفع کنیم».(خبرگزاری پانا ۱۶آبان ۹۷)

آنچه از این اظهارات برمی‌آید این است که ماجرای رد و تصویب‌های متوالی این لوایح و پاسکاری آن بین مجلس ارتجاع و شورای نگهبان و مجمع تشخیص، بخشی از سناریوی فریب برای «تعامل زیرمیزی» و فریب جامعهٔ جهانی است! اما سؤال این‌جاست که با سرآمدن دوران مماشات آیا از این خیالات زیرمیزی آبی برای نظام گرم می‌شود؟

واضح است که پاسخ به این سؤال منفی است و در شرایط کنونی تمامی راهها برای چنین تعاملی به بن‌بست رسیده است و آنچه که جامعه جهانی از حاکمیت آخوندی می‌خواهد تعامل صریح و علنی در راستای خوردن جام‌زهرهای بیشتر است.

رژیم تلاش می‌کند که زمان بخرد اما واقعیت این است که در شرایط کنونی زمان به ضرر و زیانش تمام می‌شود، زیرا در وضعیتی قرار گرفته است که هر راه‌حلی را برود به زیانش تمام می‌شود.

حاکمیت آخوندی در واقع ۲راه بیشتر ندارد یا این‌که در زمینه‌هایی که آمریکا و اروپا از آن می‌خواهند کوتاه بیاید و زهرخور شود و یا این‌که به وضعیت فعلی که در محاصره کامل سیاسی و اقتصادی قرار دارد ادامه بدهد و پیه تحریم‌ها را به تن بمالد.

شرایط کنونی برای رژیم بسیار پیچیده‌تر از زمان قبول برجام و خوردن جام‌زهر اتمی است، زیرا دوره مماشات به‌سر آمده است و شرایط بین‌المللی برای آن سخت‌تر شده است، مضاف بر این‌که در داخل کشور نیز با مردم قیام‌کننده و سرنگونی‌طلب و کانونهای شورشی مواجه است که عزم جزم دارند آن‌ را سرنگون کنند.

مجموعه ‌این شرایط است که چشم‌انداز «تعامل زیرمیزی» و خروج از مخمصه فعلی را برای رژیم بسیار دور کرده است و از چنین تعاملی آبی برای آن گرم نمی‌شود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/db9beff0-d850-4e4c-b35a-243cea358287"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات