مهمترین عنوانهای روزنامههای حکومتی به جنگ قدرت باندها و تهاجماتشان علیه یکدیگر اختصاص یافته است:
آرمان: عبدالله نوری: مردم انتخاب کنند: سراب یا آب؟ تحریم یا تنش زدایی با جها
آفتاب یزد: بهمن آرمان اقتصاد دان در مورد ادعای قالیباف: کمریند 39هزار هکتاری سبز تهران کجاست؟
آفتاب یزد: آقای رئیسی کنسرت هنجار مند چه شکلیه؟
اطلاعات: پاسخ دستگاههای اجرایی به ادعای برخی نامزدها در مناظره انتخاباتی
جهان صنعت: وزیر کشور: سامانه کارانه قالیباف شائبه خرید و فروش رأی دارد
همدلی: فرشاد مومنی: وعده کارانه 250هزار تومانی عریانترین نماد فساد است. پیامدهای فاجعهبار یک وعده انتخاباتی
برجام یکی از محورهای حملات روزنامههای باند علی خامنهای علیه حسن روحانی است
کیهان: آیا نباید آقای روحانی به علت نگاه به برون و حقایق پشت پرده برجام و محرمانه بودن قراردادها با خارجیها و عبور از خط قرمزهای نظام و عدم شناختش از دشمن و شناخت کامل دشمن از وی و همچنین ناامید کردن مردم از بهتر شدن وضعیت معیشتی، شرمنده باشد؟
رسالت: اینکه دست خود را رو کنند و اشکالات برجام را که ناشی از ترس آنها از یک سو و اعتماد به دشمن از سوی دیگر را رونمایی نمایند واقعاً از دستاوردهای مناظره دوم است
جوان: توکلی: آقای روحانی! این هم سند باقیماندن تحریمه
راهبرد آقایان دولتگرا ترساندن مردم بود،
احمد توکلی گفت: با اتکا به دشمن فرضی و «دیوی» که ترسیم میکردند، میخواستند بگویند به ما رأی بدهید و این مسأله را به شکل موهنی جلوه کردند
وی همچنین با انتشار سندی از صندوق بینالمللی پول نوشت: آقای روحانی! تحریمهای برجام همهاش پایان نیافت. این هم سند!
توکلی همچنین نوشت: وقتی رئیسجمهور مستقر میگوید حقوق اقلیتهای مذهبی رعایت نمیشود و تفکیک جنسیتی داریم، دیگر غرب چه نیازی به احمد شهید دارد؟!
همچنین محمدمهدی زاهدی، نوشت: توجیهات و دفاعیات روحانی و جهانگیری از عملکرد دولت، ضرورت تغییر و تحول را صد چندان کرد.
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع به نیابت از سپاه پاسداران به باند رقیب حمله کرده و بر ضرورت سیاست توسعه نظامی تأکید کردهاند:
کیهان:آیا از پیشرفتهای کشورمان در تولید موشک نگران هستید؟ که اگر چنین است، چرا اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران و از جمله حمایت از مقاومت سوریه را که بخشی از زیرمجموعه آن است به حساب دولت خود مینویسید؟ سایه جنگ را همین اقتدار نظامی مثالزدنی از سر کشور دور کرده است یا مذاکرات هستهیی دو سر باخت شما؟!
ممکن است بگوئید که با نمایش اقتدار موشکی کشورمان مشکلی ندارید و اعتراض جنابعالی این است که چرا روی موشکها، شعار مرگ بر آمریکا، و مرگ بر اسراییل نوشتهاند؟!
نظر جنابعالی درباره شعارهای نوشته شده روی موشکها نمیتواند از دو حال خارج باشد. اول آن که به جای شعار مرگ بر اسراییل و مرگ بر آمریکا، شعارهای دیگری نوشته شود و دوم اینکه اصلاً شعاری نوشته نشود! کدامیک؟!
موشک نامه فدایت شوم نیست که مثلاً روی آن بنویسیم: «ای موشک که میروی به سویش... از جانب من ببوس رویش»! و یا تبلیغ «باقلوای حاج خلیفه یزد»! و یا به قول یکی از برادران «پشمک حاجعبدالله» روی آن نوشته شود.
حمله به مهرههای باند خامنهای با الفاظی شبیه «سراب» و تأکید بر تداوم خط برجام موضوع اصلی حملات روزنامههای باند روحانی است:
اعتماد:سخنان انتخاباتی عبدالله نوری خطاب به مردم: باید بین «آب» و «سراب» انتخابکنید
«چگونه بدون محاسبه درآمد هزینه، اینگونه بیمحابا وعدههایی میدهید که هیچ دولتی قادر به انجام آن نخواهد بود و تنها باعث تشویش خواهد شد؟»
چطور میشود برای اینکه رئیسجمهورشد، بهگونهیی حرف زد که اگر در شرایط غیرانتخاباتی کسی اینگونه حرف بزند، ممکن است به اتهام سیاهنمایی و تشویش اذهان عمومی او را مجازات کنند؟»
«شخصی میگوید من یارانه دهکهای پایین را سه برابر میکنم. برای اینکه ارزشِ پولی ٤٥ هزار تومان، ١٥ هزار تومان شده است. دقت کنید سال ٨٩ قانون یارانه وضع شده و از آغاز سال ٩٠ یارانه پرداخت شده است. در آن زمان دلار از هزار و پنجاه تومان به سه هزار و چهارصد تومان رسید. این کاهش ارزش پول متعلق به همان زمان است. چرا آن وقت این افزایش یارانه اتفاق نیفتاد؟ چون منبع نداشته است. آن دولت با آن همه درآمد، منبع نداشته است. چرا به این دولت با درآمد محدودش نقد میکنید؟ چرا آن وقت اعتراض نکردید و نگفتید که یارانه نقدی باید سه برابر شود؟»
«فردی میگوید ما پنج میلیون شغل ایجاد میکنیم و تا زمانی که شاغل نشدند، ماهانه ٢٥٠ هزار تومان بیمه بیکاری میدهیم. این رقمها را بنویسید و حساب کنید که چه رقمهایی از این اعداد حاصل میشود...»
روزنامههای باند خامنهای بهصورت جمعی و با بیانی همسو با کیهان موضوع فساد در دولت روحانی را برجسته کردهاند:
کیهان: لحن معاون اول رئیسجمهور –که بهعنوان نامزد مسلط بر آمار و ارقام وارد گود شده تا رئیس خود را یاری کند- در بیان رقم ارزش این محموله پوشاک بهنحوی بود که اصلاً 200 میلیون تومان هم پول است که شما حرفش را میزنید؟! البته باید حق را به ایشان داد. وقتی بیش از 10هزار میلیارد تومان از پول فرهنگیان در دولت یازدهم از سوی یک گروه 30نفره و فامیلی خورده میشود و رئیس دولت آن را معوقه مینامند، صحبت کردن از واردات 200 میلیون پوشاک بچگانه، بیشتر شبیه شوخی اس
البته اگر چنین رسواییهایی رخ ندهد جای تعجب دارد. وزیر یا باید به حوزه عریض و طویل و دارای هزار و یک مشکلش بپردازد و یا حواسش به تجارت خانوادگیاش باشد که فلان محموله با برند ایتالیایی از چین بارگیری شد یا نشد؟ رسید یا نرسید؟ وضع دخل چندین فروشگاه شمال تهران در چه حال است؟ خدا خیرشان بدهد. نه تنها به فکر آموزش و پرورش بچههای مردم هستند، برای تأمین لباس کودکان هم دغدغه دارند! حال جناب آقای وزیر شاکی نیز شده و از صدا و سیما درخواست وقت برای دفاع کرده است. ای کاش وقت بدهند و در کنارش چند تصویر هم از فروشگاههای خانوادگی ایشان را نشان ملت بدهند تا بیش از پیش با عمق مظلومیت دولت آشنا شوند!
باند روحانی اتهام فساد و رانتخواری را به باند رقیب برگرداندهاند و بر این همانی رئیسی و قالیباف با احمدینژاد تأکید کردهاند:
اعتماد: سخنگوی ستاد انتخاباتی روحانی با اشاره به اینکه در مناظره روز جمعه ادعا شد فرزند وزیر آموزش و پرورش مرتکب تخلف قانونی شده است؛ گفت: «مطابق حکم رسمی دادگاه او رسماً تبرئه شده یعنی کارش خلاف قانون نبوده است. ایراد میگیرند که چرا فرزند وزیر اقدام به کاسبی کرده؟ خب اگر این ایراد است همین اشکال به فرزند آقای قالیباف هم وارد است. فعالیتهای تجاری ایشان در خارج و داخل کشور و فعالیت آموزشی و غیرانتفاعی و نام مدرسه ایشان زبانزد است که از نظر من اشکالی ندارد، ولی مشروط به اینکه از رانت فرزند شهردار بودن یا فرزند وزیر بودن استفاده نکنند. لذا به نظر میرسد خوب است آقای قالیباف راجع به فعالیتهای فرزندش الیاس توضیح دهد... رئیسی متعلق به گفتمان حداکثری اصولگرایی است، یعنی پایداری است که چارچوبش در رابطه با حقوق شهروندی، آزادی مطبوعات، کنسرت و توسعه واضح و روشن است. ایشان نسخه معمم سعید جلیلی است... قالیباف دچار تناقض شده ایشان در روش و متد تبلیغاتی و بیان دیدگاه بدل احمدینژاد شده در حالی که جزو منتقدان روشهای او در دولت قبل بود و از سال ٩٢ با خیز علیه احمدینژاد به صحنه آمد. اکنون نسخه اورجینال ادعاهای قالیباف و روشهای پوپولیستی در کشور ما خود آقای احمدینژاد است».
ابتکار: محمدعلی وکیلی سخنگوی انتخاباتی روحانی: در قضیه املاک نجومی سایتی لیست اموال عمومی را آن هم از مجاری رسمی منتشر کرد و ما شاهد برخورد با این سایت و دستگیری مسئولان بودیم که این شاخص مهمی در رابطه با پایبندی به آزادی مطبوعات، نقد و انتقاد و گردش آزاد اطلاعات است. زل زدن به دوربین و ادعای پایبندی به گردش آزاد اطلاعات و آزادی بیان در شرایطی که چنین عملکردی وجود داشته جزو تناقضات بهشمار میرود.
در روزنامههای باند حسن روحانی ضمن حمله به رئیسی با سابقه جنایتهای او اشارههایی شده است:
آرمان: رئیسی پس از مناظره دوم، از صدا و سیما خواست که مناظرهای میان آقای روحانی و احمدینژاد برگزار کند
رئیسی برای فرار از پاسخگویی درباره برخی مسائل ناگزیر به «جاخالی» دادن است. آقای رئیسی متعلق به جناح و تفکری است که بدون تردید آقای احمدینژاد در آن تفکر قرار دارد؛ بهویژه هنگامی که آقای رئیسی و قالیباف بر همان شیوهها و روشهایی پافشاری میکنند که به روشهای احمدینژادی معروف است. آقای رئیسی نمیتواند با طرح این پیشنهاد، جاخالی بدهد و خود را از پاسخگویی نسبت به دورانی که در بالاترین سطوح میتوانست با فساد و غیرشفاف بودن وضعیت اقتصادی دولت مقابله کند، مبرا بداند و امروز در موضع طلبکار، آن هم برای آیندهای نامعلوم، نسخه بپیچد. مردم سؤال میکنند که اگر او در گذشته نتوانسته است کارنامه قابل قبولی در دفاع از حقوق ملت، حق آزادیهای مردم و حق شهروندان در نقد، انتقاد و مخالفت مردم از خود به جای بگذارد، اکنون چگونه مردم را برای کسب آرای انتخاباتی، به آیندهای نامعلوم حواله میدهد؟
اذعان به اینکه سیرک انتخابات موضوع مردم ایران نیست و بیبرنامگی مهرههای نمایش انتخابات در دعوای باندی موضوع چند مقاله است
جهان صنعت: مناظره یا میدان جنگ
شوربختانه نه تنها این جنگ سیاسی به نفع مردم نیست و هیچ شناختی نسبت به نامزدها ایجاد نمیکند بلکه بیشتر جامعه را سردرگم کرده و نسبت به مسئولان بدبینتر خواهد کرد. افرادی که هر کدام در جایگاه قبلی یا کنونی دارای موقعیت مدیریتی کلانی در کشور بوده یا هستند چرا باید چنین رفتاری در رسانه ملی و در برنامه زندهای که قرار است برنامههایشان را برای اداره کشور خدمت مردم ارائه کنند از خود نشان دهند؟!
از یکی درباره برنامههایش در زمینه فرهنگ و هنر سؤال میشود به موضوع غیرمرتبطی میپردازد که حتی اعتراض همطیفهای سیاسیاش را هم بلند میکند. از دیگری پیرامون امنیت سؤال میشود در پاسخ از ضعف کاندیدای دیگر میگوید. آن دیگری هم سعی بر این دارد که خود را فارغ از هر طیف سیاسی نشان داده و دائم از دلسوزی برای مردم میگوید دریغ از یک برنامه مدون و کارشناسیشده و قابل اجر. فرد دیگری هم که تنها به برنامههای بسیار کلی و تیتروار و بعضاً غیرمرتبط با سؤال مجری پرداخته و نفر بعدی هم تنها به روخوانی مطالب خود میپردازد بیآن که به محتوای پاسخ خود و ارتباطش با سؤال مطروحه نظر داشته باشد.
جان صنعت: عملکرد خود نامزدهای اصولگرا بهویژه قالیباف در مناظرات نشان داد که آنها بدون آن که برنامهیی برای مدیریت کشور داشته باشند تنها خودشان را پشت اتهامات به دولت پنهان کردهاند و برنامهیی در این راستا ندارند... ابراهیم رئیسی پس از سخنان رئیسجمهور درباره اقلیتهای مذهبی، در نشست روز جمعه برای جبران پاتکی که از روحانی درباره حقوق اقلیتها خورده بود، اعلام کرد: «هوا و هوس ریاستجمهوری ندارم و جایگاهی در آستان قدس دارم که با هیچ چیز عوض نمیکنم.» او البته در سخنان خود به این موضوع اشاره نکرد که اگر برای رضای خدا و گرفتن حق مردم پا به عرصه سیاست گذاشته، چرا با تخریب دولت میخواهد بر این مسند بنشیند. او در سخنرانی دیروز خود در میان اهل سنت برخلاف رفتارهایش در مناظره گفت: «خطکشیهای سیاسی نداشته باشیم».