728 x 90

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی پنجشنبه ۱۶آذر

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی
گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی
اغلب روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه 16آذر منتشر نشده‌اند. روزنامه‌های منتشر شده از هر دو باند اشک تمساح خامنه‌ای و روحانی برای فلسطین را در عنوانهای اول و دوم خود آورده‌اند و بحران فلسطین در پی موضع ترامپ را فرصت سرپوش تضادهای داخلی خود کرده‌اند.
مذاکره جویی رژیم در رابطه با مسائل منطقه و عقب‌نشینی‌اش از برخی دعاوی مضمون مشترک مطالب و عنوانهای روزنامه‌های هر دو باند حاکم است. در صدر این خبرها اظهارات خامنه‌ای است که در میان انبوه دود و دم های «ضد صهیونیستی و ضداستبکباری» و اشک تمساح برای فلسطین و قدس، از لحن تهاجمی سابق خود عقب‌نشینی کرده است:

 
کیهان: رهبر انقلاب اسلامی با ابراز تأسف شدید از پیروی برخی حاکمان منطقه از خواسته‌های آمریکا افزودند: جمهوری اسلامی هیچ انگیزه‌ای برای اختلاف با دولتهای مسلمان ندارد و همان‌گونه که در داخل ایران، وحدت و برادری را حاکم کرده است، در دنیای اسلام نیز معتقد و علاقمند و پیگیرِ وحدت و اتحاد است.

ایشان تأکید کردند: زبان ما در مقابل دنباله‌روهای آمریکا در منطقه، زبان نصیحت است و بنا نداریم به حرف‌های برخی جهّال پاسخ بدهیم اما آنها را نصیحت می‌کنیم.

آرمان: آماده مذاکره با عربستان و امارات درباره یمن هستیم: عضو ارشد تیم پیشین هسته‌یی کشورمان می‌گوید: ایران برای گفتگو با عربستان و امارات جهت حل بحران یمن و تأمین صلح و ثبات و امنیت در کشور یمن آماده است... مجری پرسید مرگ صالح چه تاثیری بر تحولات سیاسی منطقه خواهد داشت؟ موسویان پاسخ داد: ... به هرحال ایران برای گفتگو با عربستان و امارات جهت حل بحران یمن و تأمین صلح و ثبات و امنیت در کشور در یمن آماده است و هیچ وقت هم مشکلی با این گفت‌ و گوها نداشته است. این عربستان است که باید تصمیم بگیرد آیا باگفتگو با تهران موافق است یا خیر.

آرمان: قاسمی با رد بیانیه پایانی اجلاس سران شورای همکاری خلیج‌فارس در کویت: شورای همکاری به‌جای تبعیت از سیاستهای ماجراجویانه در جهت حل مشکلات منطقه حرکت کند... سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی خود را برای مذاکره و رایزنی با اعضای شورا با هدف کاهش تنشها و حل نهایی مشکلات منطقه اعلام کرده... است

روزنامه‌های حکومتی هر یک به گوشه‌یی از فضاحت تلاش باندهای حکومتی برای مصادره 16آذر اذعان کرده‌اند:

آرمان: ... به‌مناسبت روز دانشجو انجمن اسلامی آزادیخواه دانشگاه شهید بهشتی مراسمی با عنوان «فردا از آن ماست» را در تاریخ ۱۴آذر ۱۳۹۶با حضور علی شکوری راد و مسعود پزشکیان در تالار ابوریحان برگزار کرد. در حالی که مراسم بسردی دنبال می‌شد، ناگهان حضار با شعاری که مجلس را خطاب قرار می‌داد به پزشکیان، اصلاح‌طلبان و فراکسیون امید اعتراض کردند. این مهمان مراسم در پاسخ گفت: شما بی‌کفایت هستید که به این نمایندگان بی‌کفایت رأی دادید. دانشجویان که سخن پزشکیان را توهین تلقی کردند به اعتراضات خود شدت بخشیدند. معاون سابق وزیر علوم با بیان عباراتی تلویحا این اعتراضات دانشجویان را نتیجه عقب‌ماندگی فرهنگی حضار دانست که افراد حاضر در جلسه با شعار دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد، واکنش نشان دادند. این مقام سابق وزارت علوم در واکنش به شعار اخیر تصریح کرد: همین کارها را می‌کنید که دانشگاهها را پادگان کردند.

جوان: خطر تشکل یک‌بارمصرف دولت‌ساخته
در حالی امسال 16آذر روز دانشجو را سپری می‌کنیم که سیاستهای دولتی نسبت به فضای تشکلی دانشجویی جنجال‌برانگیز بوده است. از سال 92از نقاط ضعفی که مدیران جدید قوه مجریه در حوزه دانشگاه احساس می‌کردند، فقدان بدنه دانشجویی وابسته در فضای دانشگاهی بود... ناگفته پیداست که اوضاع در دانشگاه، وخیم‌تر نیز است، چرا که آنچه به‌عنوان «اعتدال» عرضه می‌گردد، خصوصاً با ابعاد محافظه‌کارانه‌اش، به‌هیچ‌روی شور و اشتیاقی در میان جوانان و دانشجویان نمی‌انگیزد و نمی‌توان به آن برای جریان‌سازی امید بست.

در مقابل راه‌حلی که برخی مدیران دولت یازدهم و دوازدهم برای حل این نقیصه درپیش‌گرفته‌اند، «تشکل‌سازی» به‌جای پذیرش واقعیت‌های دانشگاه است.

در همین راستا معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در دوره یازدهم و دوازدهم، هم‌وغم خود را برای شکل‌گیری و تقویت یک تشکل دولت‌ساخته نیم‌بند قرار داده و کار به‌جایی می‌رسد که رئیس‌جمهور در روز دانشجوی امسال در زاهدان، صراحتاً از عزم دولت برای مجوز به این اتحادیه دست‌ساز خبر داده

ابتکار: یکی از دلایل دیگری که موجب می‌شود جنبش دانشجویی به بن‌بست برسد، این است که جنبش دانشجویی تحت تاثیر جریانهای سیاسی (اصلاح‌طلب و اصول‌گرا) بوده و زمانی که این دو جریان در داخل جنبش دانشجویی به تقابل با یکدیگر می‌پردازند، این جنبش دچار انسداد درونی می‌شود.

عنوانهای مربوط به نقش فساد حکومتی در بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم به چشم می‌خورد:
 
آفتاب یزد: در شورای شهر تهران مطرح شد:‌ باید به‌حال تهران گریست 80سوله مدیریت بحران واگذار شده است

آفتاب یزد: مدیر عامل یک کارخانه کاغذسازی: وزارتخانه‌های صنعت و ارشاد ورشکستمان کردند

آفتاب یزد: گردشهای میلیاردی مانع حذف کنکور شد
 
جوان: گندم ممنوعه با زور رانت خواران وارد گمرک شد
  
خراسان: تصمیم دارویی دردناک؛ وزارت بهداشت داروهای ضد سرفه، مسکنها، آنتی هیستامینها و... را از لیست بیمه خارج کرد

شرق:‌مافیای ۸هزار میلیاردی کنکور
 
شرق: گمرک: سند دارید رو کنید / مجلس: حدود ادب را رعایت کنید

دعوای مجلس و گمرک بر سر ١١٢٨کانتینر قاچاق بالا گرفت

در معدود روزنامه‌های باند خامنه‌ای که امروز منتشر شده‌اند گوشه‌هایی از بحرانهای اقتصادی و اجتماعی انعکاس یافته است:
 
کیهان: نایب‌رئیس‌کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق بازرگانی: نرخ بیکاری تحصیل‎کرده‎ها به 30درصد رسیده است

نایب‌رئیس کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق تهران گفت: هم‌اکنون وضعیت بیکاری در کشور به شرایط نگران‌کننده‌ای رسیده و ما می‌بینیم بر اساس آمارهای رسمی بیکاری در افراد تحصیلکرده به حدود ۳۰درصد رسیده است.

متأسفانه یکی از مشکلات اصلی بودجه‌های سالانه در کشور ما این است که تحقق‌پذیر نیستند، بسیاری از ردیف‌های بودجه‌ای، درآمدها و تخصیص‌هایی که در ردیف‌های بودجه دیده می‌شوند، عملیاتی نمی‌شوند و همین ضربه‌های زیادی به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

متأسفانه وقتی دولت با کمبود بودجه مواجه می‌شود همیشه شاهدیم که از ردیف‌هایی می‌زند و یا آنها را کاهش می‌دهد و اصلاً تخصیص نمی‌دهد که به بخش خصوصی مرتبط است، یا به مطالبات این بخش بازمی‌گردد،

در این زمانها شاهدیم که پروژه‌های عمرانی متوقف می‌شوند و عملاً بخشی از پیمانکاران بخش خصوص بیکار می‌شوند و یا دریافت مطالباتشان باقی می‌ماند... واحدهای تولیدی و بخش خصوصی واقعی دیگر توان تحمل فشارهای جدید را ندارد...

کیهان: دستکاری در سال محاسبه برای کاهش نمایشی نرخ تورم! ( عصر ایران نوشت: در روزهای اخیر بانک مرکزی نرخ تورم مهر ماه 1396را اعلام کرد. بر اساس سال پایه 1395، نرخ تورم ماه گذشته تک رقمی شده و در حد ۹.۸درصد اعلام شد.

بانک مرکزی اخیراً سال پایه را از سال 1390به سال 1395تغییر داده و جلو آورده است. سال پایه با این هدف تعیین می‌شود و مبنا قرار می‌گیرد که افزایش قیمت‌های کالاها و خدمات مورد بررسی (387قلم)، با قیمتها در سال پایه مقایسه شده و نرخ تورم محاسبه شود.

برخی از اقتصاددانان ایرانی اعتقاد دارند جلو آوردن سال پایه، موجب می‌شود نرخ تورم محاسبه شده کمتر از آنچه که هست و واقعیت دارد، نشان داده شود.

کیهان: قضاوت مردم درباره گزارش اشتغال‌زایی دولت
سایت فردا با اشاره به گزارش صد روزه رئیس‌جمهور از مخاطبان خود خواست درباره این گزارش به‌ویژه در موضوع ایجاد اشتغال نظر خود را بیان کنند.

مخاطبان در کامنتهایی که گذاشته‌اند، نظر خود را بیان کرده‌اند:
- همه‌ش یه سری آمار ارائه میدن، میگن همه‌چی آرومه و خوبه... بابا زندگی مردم رو ببینید چقدر داغونه... کو شغل؟

- عمل نکرد که هیچی وضعم را خراب‌تر کرد.
- یک خانواده چهارنفری هستیم که سه نفرشون بیکارن و دنبال کار هستیم اونوقت حرف از اشتغال‌زایی می‌زنید؟

- سه سال پیش در دولت فخیمه این آقا در مقطع لیسانس فارغ‌التحصیل شدم و هنوز هم بیکار هستم.

- متأسفانه به هیچ‌کدام از وعده‌هایش عمل نکرده و کارخانه‌های بسیاری تعطیل شده و نرخ بیکاری افزایش یافته است.

- فقط آمار الکی میدن عمل هیچ.
 
جوان: 700مدرسه «در تهران» حتی با باد هم فرو می‌ریزند!

مدیرکل آموزش‌و‌پرورش شهر تهران می‌گوید: این شهر در بحث فضای آموزشی جزو فقیرترین استانهاست و در ادامه تأکید می‌کند دیوار ۷۰۰مدرسه شهر تهران حتی با وزیدن توفان نیز می‌ریزد. این حرف وقتی سنگین و غمگین می‌شود که می‌شنویم کمتر از چند ثانیه ساختمان 78مدرسه بر اثر زلزله در غرب کشور آوار شدند. بعد از اعلام این آمار هم مسئولان مدعی شدند همه این مدارس پیشتر در لیست ساختمانهای تخریبی آموزش‌وپرورش ثبت شده، اما به‌دلیل نبود «پول» موفق به تخریب آنها و ساختن مدارس جدید نشده بودند. پیشتر از این اعلام آمار نیز زهرا نژادبهرام، عضو هیأت‌رئیسه شورای شهر با اشاره به ناایمن بودن ساختمانهایی نظیر مدارس گفته بود: 25درصد فضای غیرایمن شامل بیش از هزار مدرسه تهران می‌شود. در حال حاضر ۱.۵میلیون دانش‌آموز کشور در مدارس ناایمن تحصیل می‌کنند،

س در روزنامه‌های باند روحانی هم موارد دیگری از فساد حکومتی و اختلاس آورده شده است:
 
شرق: مافیای ٨هزار‌میلیاردی کنکور
پس از سال‌ها حرف‌وحدیث و تلاش‌های ناکام برای لغو این غول آموزشی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با افشاگریهایی از وجود ذی‌نفع‌هایی که اجازه نمی‌دهند این آزمون حذف شود، بار دیگر پیشنهاد حذف کنکور را مطرح کرد. او در سخنانش که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت: «برگزاری آزمون و مسائل این‌چنینی دارای هشت هزار میلیارد تومان گردش مالی است که افرادی اجازه نمی‌دهند کنکور حذف شود. باید ببینیم چه کسانی و به چه دلایلی نمی‌گذارند کنکور حذف شود».
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/23ba29d1-9372-4dcc-bf06-80123f87e975"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات