728 x 90

آخوند روحانی و سفر بی‌حاصل

دیدار آخوند روحانی از ژاپن
دیدار آخوند روحانی از ژاپن

رسانه‌های حکومتی به‌خصوص رسانه‌های نزدیک و هم‌سو با آخوند روحانی، پیش از سفر او به مالزی و ژاپن، تبلیغات گسترده‌یی در مورد چشم‌اندازهای این سفر برای نظام به راه انداختند. اما با نزدیک شدن پایان این سفر، کم کم لحن و فضای رسانه‌ها عوض شد و تحلیل و بررسیها در کنار خبرهایی که جسته و  گریخته از این اجلاس به گوش می‌رسید شکل دیگری به خود گرفت.

آخوند روحانی پیش از بازگشت به ایران در جلسه‌یی در ژاپن با حضور مدیران ارشد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی این کشور مدعی چشم‌انداز روشن روابط با ژاپن و نتایج مذاکراتش با مقامات این کشور شد: «این که در طول این چند سال ما با آقای نخست‌وزیر آبه شینزو ۱۲بار ملاقات کردیم نشانهٔ این است که این اراده در دو دولت وجود داره، من فکر می‌کنم که هیچ مانعی در روابط دو کشور وجود نداره مگر تحریم غیرقانونی آمریکا». (تلویزیون رژیم ۳۰آذر)

 

در همین حال خبرگزاری رویتر از طرح ژاپن برای شرکت در نیروی پیشگیری از تروریسم نفتی رژیم در منطقه خبر داد. رویتر گزارش داد: « یک مقام ژاپنی گفت، نخست‌وزیر ژاپن شینزو آبه روز ۲۹آذر رئیس‌جمهور رژیم ایران حسن روحانی را درباره طرح توکیو برای اعزام نیروهای دریایی به خاورمیانه برای حفاظت از نفتکشهای ژاپنی توجیه کرد».

 

اما عراقچی که یک روز قبل از سفر روحانی مدعی شده بود این سفر تنها برای توسعهٔ روابط دوجانبه دو کشور است، روز ۳۰آذر تلویحاً اذعان کرد مذاکرات هنوز به نتیجه نرسیده است. وی گفت: «دیشب مذاکرات بسیار سنگین و فشرده‌ای صورت گرفت و هم درباره مسائل دوجانبه، هم مسائل منطقه‌ای هم مسائل بین‌المللی و هم مسائل مربوط به برجام و تحریم‌های آمریکا بحث شد و قرار شد مشورتهای دو کشور به‌صورت نزدیک ادامه پیدا کند».

 

مهره‌ها و رسانه‌های باند ولی‌فقیه هم به این سفر واکنش منفی نشان دادند.

حداد عادل مهرهٔ خامنه‌ای و نزدیک به او گفت: «در حال حاضر جریان غربگرا به‌دنبال این است که اگر ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه نخواست کاری کند، حداقل «شینزو آبه» کاری از پیش ببرد. می‌خواهند شعار «بگذارید زندگی کنیم» را مطرح کنند.

روزنامه حکومتی وطن امروز روز ۳۰آذر زیر عنوان «خربزه آبه» از جمله نوشت: «روحانی نیز از توافق احتمالی بدش نمی‌آید. بنا بر آنچه دولتی‌ها و رسانه‌های وابسته به دولت می‌گویند ماحصل این توافق برای ایران گشایش اقتصادی است و همین موضوع انگیزه دولت را برای دستیابی به چنین توافقی بیشتر می‌کند. با این حال، آنچه در عمل اتفاق خواهد افتاد تغییر چندانی در وضعیت تحریم‌ها و اقتصاد کشور و حتی مبادلات با دیگر کشورها به‌وجود نخواهد آورد. اگر همان‌طور که برخی رسانه‌ها یا کارشناسان گمانه‌زنی کردند حاصل این توافق انتقال بخشی از پول بلوکه‌شده نفت ایران باشد این ارز مسکن مقطعی است که پس از مصرف آن و اتمام تاثیرش بر اقتصاد کشور شرایط به‌وجود آمده را بدتر از قبل خواهد کرد».

کیهان خامنه‌ای هم در مورد دست‌آوردهای سفر روحانی از ژاپن به‌ نقل از ژاپن تایمز نوشت: «ژاپن تایمز در تحلیلی که به سفر رئیس‌جمهور کشورمان به توکیو داشت، خاطرنشان کرد: کارشناسان ژاپنی می‌گویند توکیو قدرت دیپلماتیک چندانی برای تغییر معادله در روابط تهران - واشنگتن را ندارد و همزمان هشدار دادند که ممکن است «آبه» در دیدار آینده با «روحانی» به پیشرفت قابل توجهی نرسد».

 

روزنامهٔ همدلی هم‌سو با حسن روحانی هم از اخطار ژاپن به رژیم در مورد سیاست‌های موشکی و دخالت‌های منطقه‌یی‌اش خبر داد و نوشت: «محققاً روحانی در دیدار با شینزو آبه حامل انتقال این پیام به مقامات تهران است که این مقامات و البته تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران بخواهند در تصمیمات و رفتار‌های خود در کاهش تعهدات برجامی تجدیدنظر کنند و به تعهدات خود در برجام پایبند بمانند، چرا که اگر تهران بخواهد بر عزم خود در کاهش تعهدات برجامی و حتی در برخی از رفتار‌های منطقه‌یی و برنامه‌های موشکی جدی باشد، مکانیسم ماشه که متضمن بازگشت تحریم بین‌المللی و چند جانبه است، علیه تهران اجرایی خواهد شد».

 

شخص روحانی هم در نشست با مدیران ارشد در ژاپن قبل از ترک این کشور اذعان کرد که هیچ مانعی در روابط دو کشور امروز وجود ندارد مگر تحریم غیرقانونی آمریکا....»

ملاحظه می‌شود که چه در مواضع روزنامه‌های حکومتی از هر دو باند و چه در حرفهای خود روحانی آنچه مشخص است این است که آبی از این سفرها گرم نخواهد شد.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c2b3af91-4dbb-473e-ad5e-1fed4d552d2e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات