728 x 90

ادامه فاجعه سیل در پساسیل و خشم مردم!

ادامه فاجعه سیل در پساسیل و خشم مردم!
ادامه فاجعه سیل در پساسیل و خشم مردم!

بیش از ۴ماه از سیل ویرانگری که بخشهای وسیعی از میهن عزیز مان را در برگرفت گذشت. سیلی که علاوه بر کشته و زخمی‌های بسیار خسارات هنگفت و بی‌سابقه‌ای را برای میلیونها نفر از مردم محروم میهن بهمراه داشت.

رسانه‌های رژیم از جمله سایت حکومتی سلامت نیوز ۲۹تیرما ۹۸در توصیف ابعاد عظیم سیل ویرانگر نوشتند:« فضای شهرهای سیل‌زده بی‌شباهت به فضای شهرهای جنگ‌زده نیست. آشفتگی فضای شهر پل‌دختر، سیمای شهری جنگ‌زده را ترسیم می‌کند. ویرانی پشت ویرانی، از آن ویرانی‌های که در زلزله کرمانشاه نیز خود را به رخ کشید و بعد از چند سال از آن تاریخی که زمین زیر پای کرمانشاهی‌ها لرزید، هنوز جای خود را با آبادانی عوض نکرده است».

 

زندگی در گرمای سوزان

اما دردناکتر از وقوع این سیل ویران‌کننده، شرایط جانکاه و نابسامان بازماندگان این سیل است که بعد از گذشت ماهها نه تنها بسیاری از آنها هنوز خانه و سرپناهی ندارند بلکه  در فقدان ابتدایی‌ترین الزامات و حداقلهای ضروری برای حفظ جان، کماکان در چادرها و یا کانکس های فلزی در گرمای طاقت‌فرسای تابستان به‌حال خود رها شده و با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند

به‌عنوان نمونه روزنامه حکومتی همدلی ۲۹تیر ۹۸در مطلبی با عنوان «رنج سیل و وعده‌های ماسیده مسئولان» به بن‌بست و ناتوانی رژیم ضدبشری آخوندی در حل ابتدایی‌ترین مشکلات هموطنان سیل‌زده این‌چنین اعتراف کرده است:

«هوای پل‌دختر مانند همسایه جنوبی‌اش اهواز بسیار گرم است، دمای هوا گاه حتی به ۵۰درجه هم می‌رسد، کمبود امکانات سرمایشی مانند یخچال و کولر، رنج گرما را دوچندان کرده است. گل‌ولای‌هایی که سوغات سیل برای پل‌دختر بود، اکنون خشک‌شده و خود به منبع گردو غبار تبدیل‌ شده است. گرد و خاک و کمبود امکانات سرمایشی با گرمی هوا دست‌به‌دست هم داده و سبب شیوع بیماریهای عفونی، به‌ویژه در میان کودکان شده است. به‌نحوی‌ که بیم آن می‌رود که مانند زلزله کرمانشاه که سرما و کمبود امکانات پسا زلزله،کودکانی مانند ماردین، سارینا و... را روانه قبرستان کرد، این بار در لرستان، گرما دست‌به‌دست کمبود امکانات پسا سیل بدهد و کودکانی از این سرزمین را قربانی کند».

در یک اعتراف دیگر خبرگزاری حکومتی ایرنا ۲۹خرداد ۹۸در مطلبی با عنوان «اینجا هنوز زیر آب است» از اوضاع به‌غایت دردناک و غیرقابل باور هموطنان سیل‌زده در خوزستان این‌چنین رونمایی کرده است: «گرمی هوا همین حالا نزدیک به ۵۰درجه رسیده است. الآن در این وضعیت حتی در اهواز هم برق قطع می‌شود، حالا وای به‌حال روستاها. الآن مردم در اوج گرما با بی‌برقی مواجه شده‌اند. به غیر از آن، هنوز خیلی از خانواده‌ها وسایلی مانند کولر و یخچال ندارند یا در روستای «آل‌بوعید دو» مردم هنوز اسکان موقت دارند و در کانکس زندگی می‌کنند. شما فکرش را بکنید زندگی در یک کانکس فلزی، بدون برق، وسط گرمای ۵۰درجه...».

پیش از این نیز کیهان آخوندی ۲۴خرداد ۹۸در مطلبی با عنوان «زندگی سوزان در زیر چادر» در وحشت از پتانسیل فوق‌العاده انفجاری مردم مناطق سیل‌زده مجبور به اعتراف شده بود که: «گرمای بالای ۴۵درجه‌، آبهای به‌جای مانده از سیل که اکنون به منجلاب تبدیل شده، رطوبت بالای ۷۰درجه زندگی در چادرهای برزنتی را غیرقابل تحمل و رنج‌آور تبدیل کرده و آسایش را از مردم ساکن این اردوگاهها گرفته است تازه باید همیشه مواظب مار و عقرب و دیگر حیوانات موذی باشی!، بسیاری از منازل مناطق سیل‌زده خوزستان غیرقابل سکونت هستند به‌نحوی که عده‌یی از مردم در فصل گرما در چادر‌ها و در جنگل زندگی می‌کنند. اکنون مردم و به‌خصوص کشاورزان سیل‌زده‌ خوزستان در وضعیت روحی خوبی قرار ندارند».

 

غارت سیل‌زدگان؛ چنگ در خون قربانی

در این میان اما آنچه بیش از هر چیز خشم و اعتراض مردم محروم و ستمدیده مناطق سیل‌زده را افزون می‌کند این است که حاکمیت غارت و چپاول آخوندی حتی در این شرایط فاجعه‌بار دست از غارت مردم محرومی که تمامی اموال و هستی آنان توسط سیل به باد فنا رفته بر نداشته و به طرق مختلف با اخاذی از مردم طینت ضدانسانی خود را بنمایش می‌گذارد. به چند نمونه از این غارتگریهای حکومتی که توسط رسانه‌های حکومتی فاش شده توجه کنید:

-سایت حکومتی سلامت نیوز ۲مرداد ۹۸: «آمده‌ام اینجا تا کولر بگیرم، اما می‌گویند کولرهای دو خیابان در منطقه ساحلی کنار رودخانه که منزل ما هم در آنجا واقع است را به معتمد داده‌اند در صورتی که من اصلاً نمی‌دانم معتمد کیست، فقط به ما می‌گویند اقلام این دو خیابان را به یک معتمد داده‌اند و خودتان بروید معتمد را پیدا کنید!».

- خبرگزاری حکومتی مهر ۶مرداد ۹۸: «توزیع اقلام اساسی در این روستا عادلانه نبوده به‌گونه‌ای که عده‌ای چند بار کالا دریافت کرده و اما افرادی در روستا هستند که تاکنون اقلام اساسی را کامل دریافت نکرده‌اند».

-روزنامه حکومتی همدلی ۲۹تیر ۹۸: «در این فصل گرما کمبود وسایل سرمایشی بسیار آزار دهنده است. به‌تازگی پک‌هایی که در میان آن وسایل سرمایشی نیز وجود دارد در بین برخی از مردم توزیع شده است. اما آن هم به‌صورت سفارشی است و معمولاً به دست کسانی که واقعاً نیازمند هستند، نمی‌رسد. الان وضعیت طوری است که باید آشنا داشته باشی تا بتوانی چیزی را به دست بیاوری».

- خبرگزاری حکومتی ایسنا ۱۱تیرماه ۹۸: «هم‌اکنون برای هر کشاورز هکتاری یک میلیون تومان بابت حق آبه در نظر گرفته‌اند در صورتی که سال‌های قبل هکتاری ۲۰۰هزار تومان حق آبه می‌گرفتند. چرا باید کشاورز هزینه اضافی بدهد؟

 

وعده‌های پوچ

مصیبتهای امروزی در مناطق سیل‌زده در حالی است که فراموش نکرده‌ایم در جریان فاجعه سیل تمامی سردمداران حکومتی از آخوند روحانی تا سایر عوامل حکومتی برای بیرون کشیدن خود از گرداب نارضایتی اجتماعی به‌وجود آمده پیرامون سیل ویرانگر هر روز به صحنه می‌آمدند تا بلکه با وعده‌های پوچ و عوام‌فریبانه مانع گسترش اعتراضات اجتماعی شوند.

سایت حکومتی سلامت نیوز ۱۰تیرماه ۹۸در مطلبی با عنوان «خوزستان رها شده در معضلات سیلاب» در ارتباط با دروغ‌درمانیهای رژیم آخوندی می‌نویسد:« همان روزها بود که آقای رحمانی‌فضلی، وزیر کشور، میزان خسارات سیل اخیر را بین ۳۰تا ۳۵هزار میلیارد تومان برآورد و تأکید کرد که باید خسارتها بدون اتلاف وقت و سریعاً پرداخت شود تا اعتمادسازی بین مردم و نظام انجام شود؛ اما حالا با گذشت سه ماه از آن روزها کمتر وعده‌یی عملی شده و به‌وقوع پیوسته است؛ حتی همین دو هفته پیش شخص وزیر کشور در دومین نشست قرارگاه رسیدگی به مناطق سیل‌زده از عملکرد ضعیف بانکها انتقاد کرد».

-خبرگزاری حکومتی ایسنا ۱۱تیرماه ۹۸به‌ نقل از یک عضو مجلس ارتجاع رژیم می‌نویسد: «مسأله پرداخت خسارات کشاورزان به‌طور عملی صورت نگرفته است. اعتبارات تصویب شده است، اما هنوز مبلغی به استانداری ارسال نشده است. در مورد وام هم حرف‌هایی زده شده است که اراده‌ٔ محکمی پشت این کار مشاهده نمی‌شود. سرعت ساخت و ساز در مناطق سیل‌زده نیز کند است. ما انتظار داریم که مسئولان به تذکرات ما توجه بیشتری کرده و اعتبارات مصوب را هر چه سریع‌تر تزریق کنند. در شرایطی که حتی یک ریال در استان وجود ندارد، ما نمی‌توانیم قدمی در جهت بهبود وضعیت برداریم. اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند، ناامنی‌ها و ناهنجاریهای از جانب این جمعیت عظیم پیش خواهد آمد».

در یک اعتراف دیگر خبرگزاری مجلس ارتجاع موسوم به خانه ملت ۲۹تیر ۹۸در مطلبی با عنوان خبری از تحقق وعده‌های دولت نیست به فریبکاری و دجالیت رژیم آخوندی را این‌چنین اعتراف کرده است: «پس از گذشت سه ماه از سیلاب و وعده‌های داده شده در خصوص پرداخت اعتبارات عمرانی مربوط به خسارت وارده به جاده‌ها و زیرساخت‌های جاده‌یی، تأسیسات برقی و شبکه‌های آبرسانی خوزستان هنوز خبری از پرداخت اعتبارات نیست».

 

چشم انداز تاریک


با گذشت بیش از ۴ماه از وقوع سیل نه تنها آن وعده‌ها اجرایی نشده‌ است بلکه بی‌عملی حاکمیت فاسد و تبهکار آخوندی به‌طور خاص شرایط زندگی برای اهالی۳استان اصلی سیل‌زده را تا آنجا اسفبار و دردناک کرده است که رسانه‌های حکومتی از هم‌اکنون دور نمای تیره تری برای بازماندگان این فاجعه ملی در ماههای آینده را پیش‌بینی می‌کنند.

به‌عنوان نمونه خبرگزاری حکومتی مهر ۲۴تیر ۹۸در مطلبی با عنوان «زیر ساختهای لرستان به یک باران بند است، اوضاع خیلی خراب است!» به‌ نقل از یکی از کارگزاران حکومتی این‌چنین اعتراف می‌کند: «وقتی که به یاد پاییز و بارندگی‌ها می‌افتم، موی بدنم راست می‌شود» چرا که در شهرستان چگنی ۳۰دهنه پل که هفت مورد از آنها بالای ۴۰متر است در جریان سیلاب تخریب شده است، راه و پل‌های ارتباطی که با کمک همه دستگاهها و استانهای معین برقرار شده موقتی است و با اولین بارندگی همه از بین می‌روند. واقعیت این است که خیلی اوضاع خراب است، خسارت‌های بسیار سنگینی به زیرساختها وارد شده و انتظار این بوده که به‌طور ویژه به این موضوع توجه شود چرا که در بارندگی‌های پاییز پیش رو، اگر راه ارتباطی قطع شود برای تأمین برق، آذوقه مردم، خدمات بهداشتی و… با مشکل جدی مواجه خواهیم شد».

 

خشم سیل‌زده

مجموعه چنین شرایط دردناکی که موجب خشم و اعتراض مردم محروم مناطق سیل‌زده گشته، به یکی از بزرگترین و مهمترین مقوله‌های امنیتی رژیم ضدبشری تبدیل شده است.

در این رابطه می‌توان از اعتراض قهرمانانه روز یکشنبه ۲۳تیر ۹۸ مغازه‌داران سیل‌زده شهرستان دوره چگنی واقع در استان لرستان در اعتراض به عدم تخصیص تسهیلات‌ سیل به مغازه‌داران این شهرستان یاد کرد که همگی دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

داران سیل‌زده شهرستان دوره چگنی در استان لرستان ـ ۲۳تیر ۹۸

اعتصاب مغازه‌داران سیل‌زده شهرستان دوره چگنی در استان لرستان ـ ۲۳تیر ۹۸

 

فاجعه از نگاه رسانه‌های حکومتی

نگاهی کوتاه و گذرا به اعترافات رسانه‌های حکومتی تصویر روشنی از بن‌بست همه‌جانبه رژیم و ابعاد عمیق بحرانی را که امروز به یک فاجعه ملی تبدیل شده است نشان می‌دهد:

سایت حکومتی شفقنا ۷مرداد ۹۸: «بسیاری از سیل‌زده‌ها در روستاهای لرستان در چادر هستند چون زمینه‌ٔ اجاره منزل وجود ندارد. این افراد کشاورز هستند و نمی‌توانند به مناطق دیگر بروند. در طول ۱۵۰کیلومتر حاشیه رودخانه همه گل و لای است. لذا در حال حاضر پرداخت خسارت به کشاورزان، ساخت منازل تخریبی پلدختر، بازسازی جاده بین شهری پلدختر به خرم‌آباد و جاده ترانزیتی و پل ها، مشکلات اصلی مردم است».

روزنامه همدلی ۲۹تیر ۹۸: «در این آشفته‌بازار بیکاری، گرانی نیز قوز بالا قوزی شده و بسیاری از مردم در تأمین مایحتاج روزمره زندگی‌شان نیز دچار مشکل شده‌اند. بسیاری از خانه‌ها ویران‌شده و هنوز بازسازی نشده‌اند. خانه‌های که سالم مانده یا بازسازی‌ شده و قابل سکونت هستند نیز هزینه رهن و اجاره‌شان به این دلیل که تقاضا زیاد است و عرضه کم، چند برابر شده است، هزینه‌های رهن و اجاره این‌قدر بالا رفته است که دیگر صرف نمی‌کند در این شهر بمانیم».

سایت حکومتی خبروان ۲۵تیر۹۸: «بعد از حدود ۴ماه هم‌چنان یکی از راههای مو اصلاتی اصلی استان، خطرناک و پر از سنگلاخ است طوری که کاملاً صعب العبور است. جاده‌ای که روزگاری یکی از زیباترین جاده‌های کشور به‌شمار می‌رفت، امروز علاوه بر این‌که به سنگلاخی تبدیل شده بلکه تابلویی دل‌گیر از روستاهایی است که تقریباًً به‌خاطر شدت خرابیهای سیل خالی از سکنه شده‌اند».

-باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به سپاه پاسداران ۶مرداد ۹۸: «با گذشت بیش از ۱۰۰روز تابه‌حال هیچ اقدامی برای بازسازی آسیب‌های ناشی از سیل در روستا صورت نگرفته و بنیاد مسکن اصفهان به‌عنوان استان معین و بنیاد مسکن شهرستان تاکنون در رابطه با خسارات در این روستا اقدام عملی انجام نداده‌اند و این امر صدای مردم خسارت‌دیده را درآورده است».

-خبرگزاری مهر ۶مرداد ۹۸: «راه ارتباطی روستای «تیمورآباد» پلدختر بر اثر سیل به‌صورت ۱۰۰درصد تخریب‌شده و مردم به‌ناچار از کوه و کمر برای عبور و مرور به روستاهای دیگر و شهرستان پلدختر استفاده می‌کنند. تخریب و آب‌گرفتگی زمینهای کشاورزی معیشت مردم را تحت شعاع خود قرار داده و کشاورزان روستا شغل و درآمد خود را از دست دادند و در فقر و تنگدستی زندگی می‌کنند».

خبرگزاری مجلس ارتجاع ۲۹تیر ۹۸: «آبگرفتگی‌ها در سطح زمین به حوضچه‌های گندابی تبدیل شده که باعث تجمع حیوانات موزی، حشرات و در نهایت شیوع بیماریهای عفونی می‌شود. گنداب‌هایی که پس از سیلاب در سطح استان خوزستان ایجاد شده باعث شیوع بسیاری از بیماریهای عفونی می‌شود... شرایط پسا سیل در استان خوزستان به‌دلیل شرایط توپوگرافی استان از بالا آمدن فاضلاب در مناطق شهری گرفته تا آبگرفتگی و افزایش زاد و ولد برخی حشرات موذی و شیوع بیماریهای عفونی، مشکلات بسیار زیادی برای مردم ایجاد کرده است».

خبرگزاری مهر ۶مرداد ۹۸: «هم‌اکنون بهداشت روستا با وجود مسدود بودن جداول منتهی به رودخانه با مشکل مواجه است و فاضلاب منازل خروجی ندارد و این امر باعث بیماریهای عفونی به‌ویژه در کودکان خواهد شد».

-سایت حکومتی رسانه هفت ۷مرداد ۹۸: «بعد از گذشت بیش از ۴ماه از سیل، هم‌چنان بیش از ۹۰درصد مغازه‌ها در این شهر بسته است: موارد انگشت‌شماری که باز هستند نیز جنسی ندارند و وسایل و اجناسشان را آب برده است».

سایت حکومتی سلامت نیوز ۲مرداد ۹۸: «مهم‌تر از همه اینها این است که اشتغال در این منطقه از بین رفت از خرم‌آباد تا اندیمشک اکثر زمین‌ها کشاورزی بود که حالا همه آنها از بین رفته است. بهترین و مرغوب‌ترین زمین‌ها از بین رفته و بستر رودخانه شده است».
-سایت حکومتی سلامت نیوز 29تیر 98: « مشکل دیگری که در دو ماه آینده بر مشکلات کنونی اضافه می‌شود، آوارگی خانواده‌هایی است که به‌خاطر تخریب منازلشان در مدارس اسکان داده‌ شده‌اند و هنوز خانه‌هایشان نیز بازسازی یا ساخته نشده است و با باز شدن مدارس، این خانواده‌ها جایی برای اسکان ندارند و یک آوارگی دیگری را تجربه می‌کنند».
سایت حکومتی سلامت نیوز 29تیر 98: «سیل فقط برای مردم شهرهای سیل‌زده ویرانی با خود به همراه نیاورد، گرانی و بیکاری نیز ارمغان سیل برای مردم پل‌دختر است. یکی از شهروندان پل‌دختری می‌گوید: این شهر قبل از سیل نیز محروم بود و آمار بیکاری بالایی داشت. سیل نیز این موضوع را تشدید کرد و اکنون بیکاران این شهر به نسبت سال قبل چند برابر شده است، چرا که سیل اندک زمینه‌های اشتغال را نیز از بین برد»

اینها تنها بخشی از خشونت سازمان‌یافته رژیم است که چون زهری بر زخم و خشم سیل‌زدگان نشسته است. خشمی که چون سیلی خروشان جاری می‌شود و این بار نه خانه‌های حقیر مردم، که بنای عنکبوتی ولایت‌فقیه و بساط شقاوت آخوندی را با خود خواهد برد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/096bd619-c144-48cc-acef-82a8bb7a3d17"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات