728 x 90

برجام چاشنی انفجاری خشم مردم! - مروری بر روزنامه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی روز چهارشنبه هفدهم فروردین، بن‌بست مذاکرات رژیم بر سر برجام مهم‌ترین چالش خارجی نظام و کشته شدن دو آخوند در مشهد مهم‌ترین بحران داخلی نظام است که روزنامه‌های هر دو باند حاکم به آن پرداخته‌اند. در کنار اینها جنگ باندهای حاکم بر سر کیفیت نازل تولید خودرو و وارد کردن یا نکردن خودرو به اضافه حملات باند مغلوب به ادعاهای دولت آخوند رئیسی مبنی بر مهار تورم و گرانی دیده می‌شود. اعتراض خانواده‌ها به بازگشایی مدارس هم موضوعی است که امروز هم مثل دو روز قبل روزنامه‌های هر دو باند حاکم به آن اذعان کرده‌اند. در این میان روزنامه همدلی هم به‌نقل محبوب‌فر کارشناس سلامت نوشته است که ایران وارد پیک هفتم شده است اما وزارت بهداشت رژیم که مدافع مافیای داروست مدعی رضایت از کارنامه‌اش است.

 

برجام چاشنی انفجاری خشم مردم!

روزنامه‌های حکومتی در این خصوص که بن‌بست است اتفاق‌نظر دارند اما اختلافشان در چگونگی رویکرد نظام با این بن‌بست است.

رسالت از باند خامنه‌ای در سرمقاله‌اش با عنوان «از مذاکرات هسته‌یی چه خبر؟» بن‌بست را به این صورت بیان کرده که: «ظاهراً آمریکایی‌ها به پیشنهادات (نظام) پاسخی ۲۷صفحه‌ای دادند که این پاسخ به‌هیچ‌وجه دربرگیرنده نفع اقتصادی (نظام) از این دور مذاکرات نیست. این پاسخ‌ها بر مبنای «دستاورد تقریباً هیچ» تئوریزه شده که بخشی از آن حقوقی است، بخشی فنی و بخش اعظم آن حقه‌بازی برای فرار از اصل «رفع همه تحریم‌ها». ظاهر پاسخ، عقب‌نشینی آمریکا و دادن امتیازات قابل توجه است اما باطن آن همان طرح بازی «دستاورد تقریباً هیچ» است». این روزنامه در انتها تأکید کرده «برجام نه به‌دار است نه بار».

روزنامه حکومتی شرق از باند مغلوب به‌نقل از ابراهیم رزاقی اقتصاددان باند خامنه‌ای ضمن اشاره به توقف مذاکرات تلویحا خواستار کوتاه‌آمدن نظام از خواسته‌هایش شده چون تهدید سرنگونی را نزدیک‌تر می‌بیند. وی به این روزنامه گفته است: «اگر چه امکان موج‌سواری و سوء‌استفاده برخی جریانهای داخلی و خارجی معاند با جمهوری اسلامی از چالشها، مشکلات و بحرانهای معیشتی و اقتصادی موجود در جامعه با هدف حمله و حتی سرنگونی نظام وجود دارد؛ در‌عین‌حال نمی‌توان واقعیت‌های تلخ کنونی را هم نادیده گرفت. متأسفانه روز‌به‌روز آستانه تحمل جامعه به‌دلیل انبوه مشکلات موجود کاهش پیدا می‌کند. این نکته وضعیت شکننده‌ای را برای جامعه رقم زده است به‌گونه‌یی که من نگران احتمال فوران اجتماعی به‌دلیل بحرانهای معیشتی هستم».

«با تأخیر در احیای برجام، چالش‌ها شتاب می‌گیرند» عنوان مطلب دیگری در شرق است که به‌نقل مطهرنیا کارشناس حکومتی از باند مغلوب به بن‌بست دو سویه تیم مذاکره‌کننده اشاره کرده و نوشته است: «تیم مذاکره‌کننده اکنون تمام توان دیپلماتیک را برای احیای همان برجام به کار بسته است. با این‌حال توقعات فزاینده و خودساخته این جریان در سال‌های پیشین علیه برجام آنها را در وین گرفتار کرده است؛ به‌گونه‌ای‌که این جریان نه توان پاسخ همفکران خود برای ادامه مذاکرات در قالب و مسیر دولت روحانی را دارند و نه توجیهی برای جامعه به‌دلیل بن‌بست جاری و تعلل در حصول توافق».

ستاره صبح هم در مطلبی با عنوان «پشت صحنه «نشست نقب» در اسراییل علیه نظام» نوشته است «برجام اکنون در بن‌بست قرار دارد این اتفاق مورد رضایت تندروهای مخالف توافق هسته‌یی و منتقدان برجام در ایران و آمریکا است».

 

اگر باد بکاری توفان درو می‌کنی!

 موضوع کشته شدن چند طلبه در مشهد و دو روز قبل در گنبد

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه تلاش کرده‌اند این موضوع را به جریانهای تکفیری خارج کشور به‌ویژه به طالبان در افغانستان نسبت دهند. اما روزنامه‌های باند مغلوب به‌نقل از آخوندی حکومتی نکات دیگری گفته‌اند. «سوغات طالبان» عنوان مطلبی در جهان صنعت است که به‌نقل از فاضل میبدی مدرس حوزهٔ قم نوشته است: «دو مسأله وجود دارد. مسأله اول این‌که نوعی عصبانیت و پرخاش در میان بخشی از جامعه نسبت به حاکمیت به‌وجود آمده که ناشی از مسائل سیاسی و اقتصادی است و اینها می‌خواهند از این طریق عصبانیت خود را نشان داده و عقده‌هایشان را خالی کنند. این مسأله‌یی است که نمی‌توان منکر شد. به این خاطر که خود ما که گاهی ملبس در اماکن عمومی حاضر می‌شویم به ما ناسزا می‌گویند و بدگویی می‌کنند».

وی با اشاره به این‌که «واقعیت این است که امروز بخشی از جامعه نگاه منفی به روحانیت دارد» گفت: «مثلا همین قضایای برخورد با زنان در ورزشگاه مشهد را مردم از چشم امام جمعه مشهد و روحانیت دینی می‌بینند و حتماً این مسائل در دل برخی عقده می‌شود که به‌نحوی آن را خالی می‌کنند».

این روزنامه در ادامه به‌نقل از آخوند ابطحی موضوع «افغان» بودن قاتلها را رد کرده و نوشته «اینها از همان سنیهای حاشیه‌نشین اطراف مشهد هستند که چهرهٔ آنها شبیه افعانهاست». در ادامه افزوده «در حاشیه مشهد یک مجموعه وسیعی وجود دارد که مرتب مساجد سنی می‌سازند، تکثیر نسل سریع دارند و … از این رو ضد وهابیون در مشهد بارها بیانیه داده و تأکید کرده‌اند که این حاشیه مشهد در حال تسری است و از این مسائل. آن‌طور هم که در اخبار اولیه حادثه دیدم روحانیانی که مورد حمله قرار گرفته‌اند گویا مسوولیتی در آن منطقه داشته‌اند تا مراقب فعالیت‌های آنجا باشند». این آخوند حکومتی از باند مغلوب نتیجه گرفته: «بنابراین ماجرای حمله به سه روحانی در حرم رضوی می‌تواند به ماجراهای حاشیه شهر مشهد مربوط باشد»...

 روزنامه حکومتی اعتماد هم در مطلبی با عنوان «ریشه‌های خشونت در جامعه» حمله به آخوندها در مشهد را حاصل رفتار مقامات حکومتی با مردم از جمله در موضوع راه ندادن زنان به ورزشگاه مشهد دانسته و نوشته «نباید فراموش کرد که پدیده‌های عمومی و اجتماعی ارتباط مستقیمی با قوانین زیربنایی فیزیکی دارند. همان‌طور که اسحاق نیوتن در قرون گذشته ثابت کرد که هر عملی با عکس‌العمل مناسب خود همراه است. در همه کتب دینی تأکید شده که اگر باد بکاری، توفان درو می‌کنی».

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/048f0247-bd83-4225-8ec3-c877ea928b11"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات