728 x 90

تصویر ایران آخوند‌زده، در آیینه اقتصاد ورشکسته

تصویر ایران آخوند‌زده، در آیینه اقتصاد ورشکسته
تصویر ایران آخوند‌زده، در آیینه اقتصاد ورشکسته

تصویر امروزه جامعه ستم زده ایران زیر نعلین ولایت فقیه عبارت است از میلیون‌ها کارگر و زحمتکشی که به‌قربانگاه مرگ کرونا فرستاده شدند و گسترش قبرستان‌ها و فشار بر گرده مردم با افزایش سیستماتیک و هدایت‌شده نرخ ارز و تورم و گرانی سرسام‌آور قیمت‌ها.

سیاست جنایتکارانه‌ بستن راه نفس مردم که در آغاز با گران کردن بنزین در ۹۸ و در ادامه با گرانی آب، برق، نان، مرغ و گوشت ... و میدان دادن به کرونا ادامه یافت تا به گفته خامنه‌ای در اوج ورشستگی اقتصادی «برای نظام فرصت و بقاء» بخرد.

جهانگیری معاون روحانی: «اگر چه با تحریم‌ها اقتصاد ایران آسیب دید اما فروپاشی ایجاد نشد و روی پای خود ایستاده است.» (سایت حکومتی عصر ایران ـ ۲۴ خرداد۹۹)

آخوند روحانی: «دشمنان این مردم و سرزمین در یک عملیات روانی پیچیده با تشدید فشارهای اقتصادی به دنبال به‌شکست کشاندن تجربه اقتصاد بدون نفت در کشور ما هستند... بازی با قیمت ارز، عملیات روانی دشمن است...

در ماه های آینده بازار صادرات و واردات به حالت طبیعی بازخواهد گشت و به یک ثبات در اقتصاد و بازار ارز خواهیم رسید!»(خبرگزاری تسنیم رژیم، ۱۵تیر ۹۹)

قیام

تصویری از ایران تحت حاکمیت خامنه‌ای ...

آمار درمانی آخوند روحانی!

آمار درمانی شیادانه آخوند روحانی در تمام زمینه‌ها موجب سخره و طنز روزنامه باندهای رژیم شده است.

دروغ درمانی آخوند روحانی در یک مراسم نمایشی در ایلام ۱۱اردیبهشت۹۹:

رشد پس انداز مردم: «گزارش بانک مرکزی نشان داد پس‌انداز مردم در بانک‌ها رشد داشته که این جای بسیار خوشحالی و نشاط برای همه ما است!.»

در زمینه تأمین مواد غذایی، خودکفایی: «امسال در برخی از کالاها تقریباً خودکفا هستیم.»

در زمینه بیکاری: «برای ما مهم است که امسال بتوانیم اشتغال را حفظ کنیم و نگذاریم مردم بیکار باشند. کارگرانی که درخواست بیمه بیکاری داده بودند، درخواست خود را پس گرفته‌اند چون به‌ سر کار رفته‌اند.»

ادعای مضحک روحانی در زمینه کنترل کرونا: «آمار و ارقام کشور در مقایسه با کشورهای دیگر، نشان می‌دهد که موفقیت ما قابل ملاحظه بوده است. آمار مبتلایان به کرونا و بستری در بیمارستان‌ها، نزولی است.»

ادعای آخوند روحانی در تامین اقلام ضروری مردم: «کنترل قیمت‌ها و تامین اقلام ضروری زندگی مردم اولویت اصلی برنامه‌های اقتصادی دولت بوده و خوشبختانه مردم عزیز کشورمان شاهد بوده‌اند در تامین اقلام مورد نیازشان کمترین مشکل را داشته ایم!.» (سایت روحانی، رژیم ۲۵خرداد۹۹)

۲۰ میلیون ایرانی مبتلا به کرونا در سایه شوم ولایت فقیه

در حالیکه رژیم همچنان هزینه بسیاری صرف صدور تروریسم و جنگ افروزی و پروژه‌های ضدمیهنی اتمی و آزمایشات موشکی می‌کند، هم‌چنان با سیاست جنایتکارانه خامنه‌ای‌ـ روحانی «برای چرخش امور اقتصادی نظام» بر توسن مرگ و میر کرونا می‌تازد.

مینو محرز عضو کمیته کرونا گفت: «اگر همین منوال پیش رود در ماه‌های آینده با یک فاجعه روبه‌رو خواهیم شد. وقتی تعداد مبتلایان زیاد شود در مقابل آمار مرگ‌ومیر هم بالا می‌رود... آمارهای رسمی اشتباه است. چه بسا خیلی وقت است از شاخص ۱۰ هزار نفر هم عبور کرده‌ایم» (جهان صنعت ۴تیر۹۹).

مسعود مردانی عضو کمیته کشوری کرونا «با اشاره به اهداف اپیدمیولوژیک تست‌های سرولوژی» گفت: «این تست به صورت راندوم انجام شده و متوجه شدیم که تا الان ۱۸ میلیون ایرانی یعنی حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند» (ایسنا ۱۴تیر۹۹).

حریرچی معاون وزیربهداشت رژیم: «بالای ۵۰درصد در بعضی از استان‌هایمان که اپیدمی‌شان زود شروع شده روند ابتلاء را داریم یعنی آمارهایی در حد ۲۰درصد و ۱۵درصد و ۱۰میلیون، ۱۵میلیون، ۱۸میلیون رقم‌های عجیب و غیرعادی نیست... امیدواریم تعداد فوتی‌های‌مان در حد همین ۳ رقمی پایین باقی بماند افزایش در رقم‌های نزدیک ۲۰۰ تا متأسفانه بعید نیست.» (تلویزیون شبکه دو رژیم ـ ۱۴تیر۹۹)

سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۹ اعلام کرد، آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۳۴۲ شهر ایران بیش از ۶۵ هزار و ۹۰۰ نفر است. (اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران ۱۵تیر ۹۹)

نقش رژیم در گرانی و خالی کردن سفره مردم

در شرایط بحران اقتصادی سفره مردم خالی‌تر شده و گرانی کمرشکن مردم را تحت فشار روحی و روانی قرار داده است. بعداز گرانی کالاهای ضروری و اساسی مردم، گرانی مسکن، خودرو، و لوازم خانگی که تحت کنترل دولت روزانه گران‌تر می‌شوند، نوبت به گرانی مرغ و تخم‌مرغ و نان تنها قوت لایموت مردم رسیده است.

اعتماد آنلاین رژیم طی گزارشی در ۱۱ تیر۹۹ نوشت: «طبق گزارش های رسمی در سه ماه ابتدایی شیوع ویروس کرونا، قیمت ها از ۲۴.۵ تا ۲۷ درصد افزایش یافته است. در حوزه‌های مختلف اقتصادی ازجمله در صنعت و معدن ۲۲.۲ و کشاورزی ۲۸.۳ درصد افزایش قیمت‌ها ثبت شده است.»

حاصل افزایش نجومی قیمتها علاوه بر فشار مضاعف بر مردم، بردن اقشار با درآمد ثابت به زیر خط فقر است.

روزنامه حکومتی جهان صنعت در ۲۵خرداد۹۹ با اشاره به‌نقش دولت روحانی در گرانی‌ها نوشت: «تورم و گرانی که عامل اصلی ایجاد آنها خود دولت است، چون خوره به‌جان اقتصاد و زندگی و معیشت مردم افتاده و در گروه‌های کم‌درآمد و حقوق‌بگیر این خوره از پوست و گوشت گذشته و به‌استخوان افراد این گروه اجتماعی رسیده است.»

فاشگویی حسین راغفر اقتصاددان حکومتی از نقش رژیم در خالی کردن سفره مردم: «قبل از رسیدن نرخ ارز به ۱۲ هزار تومانی، برخی از نرخ‌های بالاتر دفاع می‌کردند. دولت و مجلس در آن برهه می‌توانست جلوی این کار را با تدابیر خاصی بگیرد اما کاری نکردند تا قیمت‌ها همچنان بالا رود.» (روزنامه اعتماد، رژیم ۱۴تیر۹۹)

آمار واقعی نرخ تورم در ایران

در حالی که اقتصاددانان حکومتی فاجعه اقتصادی را در سال ۹۹ هشدارداده بودند اما رژیم با افزایش نرخ دلار به خالی کردن هرچه بیشتر جیب مردم روی آورد. این درحالی است که برای تامین کسری بودجه و حل و فصل مشکلات معیشت مردم می‌توانستند از نهادهای وابسته به بیت خامنه‌ای استفاده کنند.

حسین راغفر در مصاحبه با جهان صنعت در ۶ بهمن ۹۸ گفته بود: «افزایش تورم در سال آینده به عوامل بسیاری بستگی دارد ولی با این مقدار بودجه‌ای که دولت پیشنهاد داده و اقداماتی که در این چند وقت به دلیل کاهش فروش نفت، درآمد نفتی، کاهش واردات و ثبت سفارشات در کشور به نظر می‌رسد که قطعا تورم سال آینده به مراتب بالاتر از تورم امسال که طبق آمار‌های رسمی ۴۶ درصد است، به نظر می‌رسد خیلی بیشتر از اینها باشد اتفاق خواهد افتاد.»

پروفسور استیو هنکی از دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا طی توییتی در مورد سقوط بی‌سابقه ارزش ریال در برابر دلار نوشت: «در حال حاضر تورم در ایران به رقم حیرت‌انگیز ۶۴درصد در سال رسیده است و در حال افزایش است. هر دلار در بازاز سیاه به ۲۱هزار و ۵۵۰تومان رسیده است.» توییتر ۴ ژوییه ۲۰۲۰

نرخ بیکاری تحت حاکمیت آخوندها

بیکاری در طی سه ماهه ۹۹ افزایش داشت و مرکز پژوهش‌های مجلس ارتجاع از افزایش بیکاری، حداقل ۲میلیون و ۸۷۰هزار نفر به‌خاطر کرونا خبر داد (ایسنا رژیم، ۱۱ اردیبهشت ۹۹).

مرکز پژوهش‌های رژیم در آخرین گزارش سرهم‌بندی شده نرخ بیکاری را ۱۰.۶ درصد اعلام کرد و در عین حال اعلام کرد: «۶۰ درصد اشتغال غیررسمی است و حتی سهم اشتغال غیررسمی در بسیاری از استان‌های کشور بالای ۷۰ درصد است.» سایت عصرایران ـ ۲۵ خرداد۹۹

این در حالی‌است که حمید اصغری معاون امور علمی، اقتصادی سازمان برنامه بودجه رژیم از بیکاری بیش از ۳۵ درصد از جمعیت دارای مدرک دانشگاهی خبر داده است. (دنیای اقتصاد ۲‍۱خرداد۹۹)

روزنامه لوموند فرانسه درچاپ ۱۴ تیر۹۹ طی گزارشی از وضعیت اقتصادی ایران تحت حاکمیت آخوندها نوشت: «در نتیجه ویروس کرونا بین ۲.۵ تا ۶.۵ میلیون نفر کار خود را از دست داده‌اند و به این ترتیب نرخ بیکاری در ایران به حدود ٣٧درصد افزایش یافته است.

سونامی فقر آن‌روی سکه اختلاس‌های نجومی

سونامی هولناک فقر و خالی شدن سفره‌های مردم آن روی سکة غارت گسترده و سیستماتیک پاسداران و مزدورانی است که از تمام امکانات و منابع ملی در جهت افزایش درآمد و باز هم غارت بیشتر استفاده می‌کنند. هم‌چنان که صادرات و واردت در خدمت غارت و گامی در جهت نابودی تولیدات داخلی و گرانی بیشتر ارزاق و امکانات اولیه معیشت مردم است.

در مورد آمارهای دروغ روحانی یک اقتصاددان حکومتی گفت: «وقتی تورم ۳۰ درصد اعلام شده و در واقعیت ۴۰ درصد را به جامعه تزریق می‌کنیم و درآمدها را ده تا پانزده درصد افزایش می‌دهیم، معنای آن حتماً کاهش قدرت خرید مردم و ریزش میلیونی شهروندان به زیر خط فقر است و بعد هم ناگزیر اعلام می‌کنیم که یارانه می‌دهیم که مشخص نیست واقعا کمکی به افراد پایین خط فقر نمی‌کند.؟! (روزنامه مردم سالاری ـ ۶ بهمن۹۸)

آخوند غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت آخوندی اعتراف کرد: «بحران بی‌اعتماد‌ی [بخوانید انفجار اجتماعی] که امروز د‌ر جامعه ایران وجود‌ د‌ارد‌، ناشی از مشکلات اقتصاد‌ی است. به همین د‌لیل حد‌ود‌ د‌و سوم جمعیت کشور زیر خط فقر رفته‌اند‌.» (روزنامه آرمان رژیم ۲۶خرداد۹۹)

عضو مجلس ارتجاع از زاهدان آمار مردم فقیر در سیستان و بلوچستان را سه چهارم جمعیت استان می‌داند و در این رابطه می‌گوید: «مردم استان سیستان و بلوچستان حدود ۷۴درصد زیر خط فقر امنیت غذایی هستند و شغل ثابتی ندارند، اغلب به‌صورت روزانه فعالیت می‌کنند و روزمزد هستند». (خبرگزاری ایلنا ۵اردیبهشت ۹۹)

یک کارشناس اقتصادی رژیم به‌نام جام‌ساز گفت: «۷۵درصد جمعیت کشور دچار فقر معیشتی هستند... در همه زمینه‌ها کسری بودجه داریم از قبل هم کسری داشتیم. جهش اقتصادی موضوعیت ندارد و هشدار داد تنها راه‌کار چاپ اسکناس است که چاپ پول رکود را بیشتر می‌کند.» روزنامه آرمان رژیم (۱۱ اردیبهشت۹۹)

رشد نقدینگی شاخص ورشکستگی مطلق اقتصادی

با کاهش ارزش پول (محاسبه پایه برابری نرخ دلار) شاهد افزایش وحشناک نقدینگی هستیم. درجمع‌بندی سه ماهه اول ۹۹ (فصل بهار) بانک مرکزی رژیم اعلام کرد: «حجم نقدینگی در هفته منتهی به ۲۹ خرداد ۹۹ به ۲۶۵۱۴ هزار ملیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال قبل ۷.۳ درصد رشد داشته است. همچنین حجم پایه پولی در پایان خرداد ۱۳۹۹ به ۳۸۳۴.۷ هزار میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با پایان سال قبل ۸.۸ درصد رشد نشان می دهد.» (سایت خبر فوری رژیم ـ۱۰تیر۹۹)

در علم اقتصاد علل افزایش نقدینگی به عوامل زیر بستگی دارد:

  • چاپ اسکناس بدون پشتوانه
  • استقراض دولت از بانک مرکزی
  • سرریز کردن ارز به بازار از طرف بانک مرکزی (تامین تعادل عرضه و تقاضای کل)
  • اقتصاد رانت‌پرور
  • کاهش سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی در کشور
  • کسری بودجه دولت

میانگین متوسط رشد نقدینگی درسال گذشته روزانه یک‌هزار میلیارد تومان بود. اما این رقم در حال حاضر ۲هزار میلیارد تومان است یعنی در عرض یک سال شتاب رشد نقدینگی دو برابر شده است. (روزنامةدنیای اقتصاد رژیم ۱۲تیر۹۹)

نتیجة قهری این رشد پرشتاب نقدینگی، تورم و افزایش لجام‌گسیختة قیمت همة کالاهاست.مسعود نیلی یک کارگزار حکومتی گفت: «در اقتصاد ایران، مهم‌ترین و اصلی‌ترین متغیر اقتصاد سیاسی، نقدینگی است. عامل اصلی افزایش نقدینگی، کسری بودجه دولت است.» (روزنامه وطن امروز۱۲تیر۹۹)

بدهی‌های خارجی رژیم

طبق آخرین گزارش بانک مرکزی در پایان اسفند ۹۸میزان بدهی‌های کوتاه‌مدت کشور حدود ۱.۵ میلیارد دلار و بدهی‌های بلندمدت ایران نیز ۷.۴ میلیارد دلار است. که جمعاً معادل یورویی بدهی خارجی ایران حدود ۸.۱ میلیارد یورو است. خبرگزاری تسنیم ـ۲۶ خرداد ۹۹

بودجه ۹۹ نظام آماری روی کاغذ

طبق گفته کارشناسان حکومتی بودجه۴۸۰ میلیارد تومانی چیزی به جز آماری روی کاغذ نیست زیرا قبل از آنکه کرونا بیاید، دولت ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یا نزدیک به یک سوم آن ۴۸۰ هزار میلیاردتومان را نداشت (با کسر بودجه مواجه بود). تقریبا نیمی از هزینه‌ها از محل دریافت مالیات (۱۹۵هزارمیلیارد تومان) و صادرات نفت (یک میلیون بشکه در روز از قرار میانگین بشکه ای ۵۰ دلار) باید تامین شود که اساسا پا در واقعیت ندارد.

کاهش «ارزش ریال» شاخص ورشکستگی تمام عیار اقتصادی

سقوط ارزش ریال در برابر دلار به نازل‌ترین سطح خود طی ۴۱سال گذشته رسید. این اصلی‌ترین شاخص ورشکستگی اقتصاد کشور است. ارزش ریال نسبت به زمانی که یک دلار ۷۰ریال بود سه‌هزار برابر سقوط کرده است و از مرز ۲۲هزار تومان گذشت و تنها طی ۱۰سال گذشته ۲۴برابر افت داشته است.

به تبع آن شاهد افزایش هولناک قیمتها و فرستان جمعیت بیشتری از مردم به زیر خط فقر خواهیم بود. بنابه گزارش مطبوعات حکومتی برنج ۱۳۰درصد گران شد. و بر اساس بررسی آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی از مهرماه ۹۷ تا خرداد ۹۹ قیمت مسکن در تهران ۱۲۱ درصد افزایش یافته است.

خلاصه‌ای از تصویر امروز ایران

سقوط شتابان ارزش ریال، افزایش سرسام‌آور دلار به (۲۲هزار و ۶۰۰تومان)، ابتلای ۱۸میلیون ایرانی به کرونا و بیش از ۶۰میلیون ایرانی در زیر خط فقر و فلاکت عمومی خلاصه‌ای از تصویر امروز ایران در سایه حاکمیت شوم ولایت فقیه است.

واقعیت این که از زیر خاکستر مرگبار کرونا و فشارهای خردکنندة اقتصادی، آتش قیام هر روز گداخته‌تر از روز پیش زبانه می‌کشد، و همان‌طور که رهبر مقاومت گفت: «آتش قیام از زیر خاکسترهای نظام شعله خواهد کشید. سرانجام ارتش گرسنگان و آزادی‌ستان است که رژیم ایران‌ستیز و ضدبشر را به زانو در می‌آورد».

ارتش گرسنگان پیش بسوی شورش و قیام

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e6f779ab-30f2-461e-a9dc-5b9ed827a94b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات