728 x 90

تعطیلی کارخانه‌ها و بیکاری کارگران در «سال رونق تولید»!

تعطیلی کارخانه ها در سایه شوم حکومت آخوندها
تعطیلی کارخانه ها در سایه شوم حکومت آخوندها

خامنه‌ای در ابتدای سال ۹۸ این سال را سال رونق تولید نامید، اما در حالی که هنوز یک فصل از سال به پایان نرسیده، بادکنک ادعا و دروغپردازیهای او ترکید و کارخانه‌هایی تعطیل و کارگران آن بیکار شدند.

روز ۲۵خرداد احمد توکلی عضو مجمع تشخیص نظام اعتراف کرد: «از ابتدای سال گذشته تا پایان زمستان ۹۷، طی ۹ماه، ۷۴۴هزار کارگر بیکار شده‌اند که این وضعیت را وخیم کرده است».(روزنامه وقایع اتفاقیه ۲۵خرداد ۹۸)

 

تعطیلی کارخانه‌های آسفالت

روز جمعه ۲۴خرداد ۹۸پنجاه و پنج کارخانه آسفالت تعطیل شد. رئیس انجمن آسفالت از تعطیلی ۸۰درصد کارخانه‌های تولید آسفالت در دو استان تهران و البرز خبر داد.

وی در یک ویدئو کلیپ که در رسانه‌های اجتماعی وجود دارد گفت: «از ۶۵کارخانه فعال در صنعت آسفالت کمتر از ۱۰کارخانه فعال است و بقیه کارخانه‌ها بیش از دو سال است که هیچ فعالیتی ندارند». مجموع سرمایه این کارخانه‌ها با ماشین‌آلات آن حدود ۱۵۰میلیارد تومان است.

به گفته یکی از کارگران یکی از کارخانه‌ها به‌طور متوسط هر سال هفت کارخانه آسفالت تعطیل و به‌قول او«ریزشی» است، این در حالی است که تعداد کارگرانی که در کارخانه‌های آسفالت کار می‌کنند همراه با خانواده‌هایشان ۲۰هزار نفراست.

 

تعطیلی واحدهای تولید

روز ۷اردیبهشت ۹۸شرکت نکا چوب یکی از بزرگ‌ترین تولیدی‌های استان مازندران واقع در شهرستان میان‌دورود تعطیل شد.

روز ۱۹اردیبهشت ۹۸مونسان، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان خراسان در صفحه اینستاگرام نوشت: «تا انتهای پاییز سال گذشته، ۱۱۳واحد تولیدی به ارزش ۴۷۰۰میلیارد تومان به‌دلیل ناتوانی در باز پرداخت وام‌هایی که از بانک گرفته بودند، به تملک بانکها درآمده‌اند و ۱۰۴واحد با ارزش ۶۰۰۰میلیارد تومان به چرخه تولید باز نمی‌گردد».

 

بیکاری ۲۵۰هزار قطعه ساز

بدلیل بی‌کفایتی و سیاست‌های چپاولگرانه رژیم آخوندی ۲۵۰هزار نفر در صنعت قطعه‌سازی بیکار شدند.

آرش محبی‌نژاد دبیر انجمن قطعه سازان گفت: «از مجموع حدود ۵۵۰هزار نفر نیروی کار مشغول در صنعت قطعه‌سازی، اکنون نزدیک به ۳۰۰هزار نفر آنان باقی مانده‌اند و اگر به داد این صنعت نرسیم، همین تعداد نیز طی چند ماه تعدیل یا بیکار می‌شوند و همه سرمایه‌گذاریهای انجام شده در این صنعت طی سال‌های گذشته از دست خواهد رفت».(روزنامه تعادل ۱۲خرداد ۹۸)

 

روز۲۰خرداد ۹۸رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد در صفحه اینستاگرام نوشت: «۷۰درصد کارخانه‌های تولید طلا تعطیل شده است.در حال حاضر خرید طلا کم شده و مغازه‌ها با رکود فاحشی روبه‌رو هستند. صنعت طلا در حال نابودی است.تعداد زیادی از کار بیکار شدند».

 

مشکلات واحدهای تولیدی به‌دلیل گرانی نرخ ارز

احمد توکلی عضو مجمع تشخیص نظام در رابطه با رکود واحدهای تولیدی و اخراج کارگران اعتراف کرد: «کارخانه‌هایی که با ارز ۳۸۵۰تومانی مواد اولیه خود را خریداری می‌کردند، اکنون باید با ارز ۱۲هزار تومانی وارد کنند یعنی ۳برابر بیشتر سرمایه در گردش می‌خواهند و به‌دلیل این‌که این سرمایه در گردش تأمین نمی‌شود، گرفتار می‌شوند». (خبرگزاری مجلس ۲۵خرداد ۹۸)

افزایش نرخ برابری دلار و به تبع آن هزینه‌های تولید در سال گذشته باعث افزایش شمار واحدهای تولیدی راکد و اخراج کارگران شد.

 

افت تولید کنستانتره

در زمینه رکود در تولید یکی از صنعتگران اصفهان در یک ویدئو کلیپ که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است می‌گوید: «کشور ما در برنامه ۲۰ساله‌اش این بود که امسال حدود ۳۵میلیون تن کنستانتره تولید کند. متأسفانه نمی‌خواهم بگویم به‌دلیل تحریم، ولی به‌دلیل سومدیریت باعث شده که برای صادرات حدود ۱۲میلیون تن باشد».

خانمی هم از یک شرکت تولید کاغذ کاغذ می‌گوید: « منابع عمده تأمین مواد اولیه ۷۰درصد خارجی و۳۰درصد داخلی است.به‌طور مثال کمبود کاغذ که یکی از بزرکترین کمبودهای کشور است چه در قسمت چاپ و چه در قسمت سلولزی وجود دارد. به‌عنوان نمونه شرکت ما به مدت یک هفته به‌دلیل نبود نوار سلفون تعطیل شد».

 

مهاجرات کارخانه‌ها به خارج!

به‌دلیل رکود و تعطیلی تولید، رسانه‌های حکومتی خبر از«مهاجرت کارخانه‌ها»! می‌دهند.

در این رابطه روزنامه حکومتی سازندگی ‍۱۰بهمن ۹۷می‌نویسد: «مخاطره‌آمیزترین اتفاق اقتصاد ایران طی چند دهه گذشته در حال وقوع است. گزارش‌های موثقی که به «سازندگی» رسیده، تأیید می‌کند که این «مهاجرت کارخانه‌ها» در حال انجام است و خبر می‌رسد که تعدادی از صنایع کشور برای ادامه حیات اقتصادی قصد انتقال کارخانه‌ها و خطوط تولیدشان به کشورهای همسایه را دارند.

 

اطلاعات به‌دست آمده نشان می‌دهد تاکنون یک هلدینگ بزرگ صنایع غذایی و شوینده اولین انتقال را انجام داده است. مدتی پیش از این هم کارخانه نستله با انتقال بخش مهمی از فعالیت‌های تولیدی خود به کشورهای همسایه عملاً تنها انبارهای ذخیره خود در ایران را نگه داشته بود. طی دو ماهه گذشته تعداد زیادی از شرکای خارجی شرکت‌های ایرانی، همکاری با کارخانه‌ها و صنایع ایران را قطع کرده‌اند».

 

دلیل این‌که کارخانه‌ها به کشورهای همسایه مهاجرت می‌کنند چیزی نیست جز شرایط وخیم اقتصادی و مشخصاً فساد و اقتصاد رانتی و وارداتی که اساساً علیه اقتصاد تولید محور عمل می‌کند. ضمن این‌که قید و بندها و شرایط سختی که نهادهای ذیربط و فاسد حکومتی برای کارخانه‌ها به‌وجود می‌آورند این مسأله را تشدید می‌کند.

بی‌تردید محصول این مهاجرت بیکاری روزافزون کارگران و پیوستن آنها به ارتش بیکاران می‌شود.

به اذعان مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران هفته‌یی نیست که ۱۰تا ۵۰شرکت بزرگ تعطیل و صدها کارگر بیکار نشوند. دربخش ساختمان هم به‌دلیل رکود در این بخش بیش از ۸۰۰هزار کارگر ساختمانی بیکارند.

 

بیکاری عامل مؤثر در سرقت!

آخوند محمد جعفر منتظری دادستان کل رژیم گفت که در شرایط اقتصادی حاکم، بیکاری و تعطیل کارخانه‌ها از عوامل افزایش سرقت در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

دادستان کل رژیم اضافه کرد: «وضعیت اقتصادی و شرایطی که به‌لحاظ مالی در جامعه حاکم است و همچنین بیکاری از عوامل مؤثر افزایش دهنده سرقت است».(خبرگزاری ایرنا ۲۵دی ۹۷)

این شرایط تاثر بار در تعطیلی تولید و بیکاری، حاصل ۴۰سال حاکمیت پلید آخوندی و سیاست‌های ضدمردمی آن است. تازه این در شرایطی است که خامنه‌ای ولی‌فقیه ارتجاع سال ۹۸را «سال رونق تولید» نامیده است!

 

مقالات مرتبط:

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/0800429d-b14c-4248-9058-9d4b55441f51"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات