728 x 90

تلاش‌های شکست‌خورده روحانی در نیویورک

شکست  آخوند روحانی در یویورک
شکست آخوند روحانی در یویورک

آخوند حسن روحانی در جریان سفر به نیویورک تلاش کرد تا شرایط دشواری را که رژیم در زمینه روابط بین‌المللی خصوصاً در رابطه با آمریکا با آن مواجه است قدری کاهش دهد.

هدف روحانی این بود که با آویختن به دامان کشورهای اروپایی بتواند در مقابله با فشارهای آمریکا آنها را تا حدودی با نظام آخوندی همراه کند.

اما سیر تحولات و موضع‌گیریها خصوصاً موضع‌گیری علیه برنامه اتمی، برنامه موشکی و دخالت‌های منطقه‌ای به‌خصوص دخالت رژیم در حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی، سفر روحانی را نه تنها با شکست مواجه ساخت بلکه حاکمیت آخوندی را بیش‌از‌پیش در انزوای بین‌المللی و در تنگا قرار داد.

یکی از مسایل مهم، موضع‌گیری ۳کشور بزرگ اروپایی علیه رژیم بود.

سران فرانسه، آلمان و انگلستان روز اول مهرماه در بیانیه مشترکی اعلام کردند: «روشن است که ایران پشت حمله به تأسیسات نفتی قرار دارد».

آنها همچنین از حکومت آخوندی خواستند: «مذاکرات درازمدت برای برنامه اتمی و امنیت منطقه از جمله برنامه موشکی خود را بپذیرد».

در زمینه مواضع اخیر کشورهای اروپایی روزنامه جوان وابسته به باند خامنه‌ای ۴مهر ۹۷ با عنوان «خیز اروپا برای برجام ۲ بدون اجرای برجام!» می‌نویسد: «اروپاییان رسماً در حال زدن مهر «باطل شد» روی برجام هستند و البته طرح یک توافق گسترده‌تر را هم پیشنهاد می‌کنند. ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، یک طرح ۵بندی پیشنهاد کرده که فقط ۲بند آن به برجام مربوط می‌شود و ۳بند دیگرش مطالباتی فرابرجامی از ایران است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم بعد از دیدار با رؤسای جمهور ایران و آمریکا گفته واقع‌بینانه نیست که تحریم‌ها علیه ایران قبل از حضور این کشور در میز مذاکره رفع شود و البته همه این حرف و حدیث‌ها در شرایطی است که از تهران نیز سیگنال‌هایی غلط، هر چند غیررسمی به سمت پایتخت‌های اروپایی و آمریکا ارسال می‌شود».

در زمینه مذاکره با آمریکا آخوند روحانی این شرط را گذاشت که بعد از رفع تحریم‌ها مذاکره امکانپذیر است. این شرط آن‌چنان غیرواقعی و مضحک بود که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، آن را غیرواقع‌بینانه و بعید دانست و در این رابطه گفت: «من استقبال می‌کنم اگر مذاکرات بین آمریکا و ایران صورت گیرد، ولی عملی نخواهد شد که اول تمامی تحریم‌ها از روی میز برداشته شوند و بعد مذاکرات صورت گیرند. فکر نمی‌کنم این واقع‌بینانه باشد».(سایت فاکس نیوز ۲۶سپتامبر ۲۰۱۹)

این پیش‌شرط رژیم مبنی بر لغو تحریم‌ها قبل از هر مذاکره‌ای با آمریکا، کشورهای اروپایی را هم بیشتر به مواضع آمریکا نزدیک کرده،آن‌چنانکه بسیاری از رسانه‌های حکومتی نیز بر این واقعیت اذعان می‌کنند.

در این رابطه روزنامه جوان ۴مهر ۹۸ می‌نویسد: «اروپا متشکل از آلمان، فرانسه و انگلیس سه‌شنبه در بیانیه‌ای هم‌سو با سیاست‌های آمریکا علیه ایران از ایران خواستند وارد چارچوب مذاکرات طولانی‌مدت بر سر برنامه هسته‌ای، مسائل منطقه‌ای و برنامه موشکی شود. این نخستین بار است که کشور‌های اروپایی در مواضع خود به‌صورت رسمی همصدا با آمریکا از برجام عبور کرده‌اند و از لزوم مذاکرات جدید هسته‌ای سخن می‌گویند».

در زمینه سخت‌تر شدن مواضع اروپایی‌ها روزنامه گاردین چاپ انگلستان ۲۷سپتامبر ۲۰۱۹ نوشت: «اتحادیه اروپا به‌طور خصوصی به ایران هشدار داده است که اگر تهران با تهدید خود برای برداشتن گامهای جدید برای بیرون رفتن از توافق پیش برود، مجبور خواهد شد که خروج از توافق هسته‌ای در ماه نوامبر را شروع کند.

اخطار به ایران که از پیش توسط ۳کشور امضاکننده توافق ۲۰۱۵ از اتحادیه اروپا روی آن توافق شده بود، در جلسه روز چهارشنبه انجام شد و روشن می‌کند که این توافق اتمی اکنون در حال احتضار است. اتحادیه اروپا به ایران گفته است که در صورت چشمگیر بودن اقدام بعدی ایران در فاصله گرفتن از توافق، مسأله عدم رعایت ایران را در سازوکار رسمی اختلاف‌نظر قرار خواهد داد...».

بی‌دلیل نیست که پس از تلاش‌های شکست‌خورده آخوند حسن روحانی برای آویختن به کشورهای اروپایی و مواضع این کشورها علی خامنه‌ای نالان از این است که: «اروپایی‌ها به‌رغم وعده‌های خود، عملاً به تحریم‌های آمریکا پایبند ماندند و هیچ اقدامی انجام ندادند و از این پس هم بعید است کاری برای جمهوری اسلامی انجام دهند، بنابراین باید به‌کلی از اروپاییها قطع امید کرد».(تلویزیون شبکه یک ۴مهر ۹۸)

مصطفی فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع هم با توصیف بیانه ۳کشور اروپایی به‌مثابه «تیرخلاص به برجام» اذعان می‌کند: «بیانیه ۳کشور اروپایی در متهم کردن ایران به انفجار تأسیسات نفتی آرامکوی عربستان سعودی و درخواست مذاکره در موضوعات هسته‌ای، موشکی و منطقه‌ای با سیاست آمریکا درباره ایران تطبیق پیدا کرده است. کشورهای اروپایی شرایط جدیدی را ایجاد کرده‌اند که برای نخستین بار نزدیک‌ترین موضع به مواضع ترامپ از زمان خروج آمریکا از برجام محسوب می‌شود».(خبرگزاری ایرنا ۴مهر ۹۷)

اکنون که روحانی با دست خالی از نیویورک برگشته حاکمیت آخوندی در زمینه مشکلاتش با آمریکا خصوصاً در زمینه اتمی بیش‌از‌پیش در دوراهی بن‌بست قرار گرفته است.

این حاکمیت یا می‌بایست در مقابل شرایط این کشور و شرایط کشورهای اروپایی تسلیم شود که این امر به اذعان مهره‌ها و رسانه‌های باند خامنه‌ای به‌مثابه خودکشی از ترس مرگ است.

یا پافشاری بر مواضع کنونی که به اعتراف رسانه‌ها و مهره‌های باند روحانی بیش‌از‌پیش رژیم را در لبه پرتگاه قرار خواهد داد.

این بن‌بست در شرایطی است که مقاومت سازمان‌یافته مردم ایران، کانون‌های شورشی و مردم معترض و عاصی هم در کمین نظام ولایت هستند تا سقوط آن در پرتگاه سرنگونی را تسریع کرده و برای همیشه به گور تاریخی‌اش بسپارند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/317c0df1-0b8d-4a34-a9e1-79ec0c8dcb32"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات