728 x 90

توقیف نفتکش و بروز ماهیت نظام

نفتکش توقیف شده رژیم آخوندی
نفتکش توقیف شده رژیم آخوندی

توقیف نفتکش حامل نفت رژیم ایران در روز پنجشنبه ۱۳تیرماه، ۳روز قبل از اعلام نمایشی گام دوم خروج از تعهدات برجامی رژیم، از سوی تحلیلگران حکومتی به‌مثابه حلقه‌ای از سلسلهٔ تحریم‌ها تفسیر شد. گرچه این ماجرا هنوز پایان نیافته و کشتی مزبور در توقیف است، اما وجوهی از ماهیت رژیم را نمایان کرد.

به‌دنبال انتشار خبر توقیف نفتکش حامل نفت قاچاق رژیم، ظریف، وزیر خارجهٔ رژیم، در وحشت از بسته شدن مسیر فروش قاچاق نفت رژیم این اقدام را «بدعتی خطرناک» توصیف کرد.

قاسم محبعلی، مقام سابق وزارت‌خارجه رژیم، هم در وحشت از مسدود شدن مجاری قاچاق نفت رژیم با بیان این‌که «ممکن است این اتفاق در جای دیگری در دنیا تکرار شود» گفت: «بنا‌ به‌گفته اسپانیایی‌ها و انگلیس‌ها، آمریکا درخواست توقیف این نفتکش را کرده است. این اقدام یک قدم بیشتر در جهت تنش بین ایران و آمریکاست و به نوعی افزایش محدودیت‌هایی است که آمریکایی‌ها برای فروش نفت ایران در نظر دارند».

برخی دیگر از مقامات حکومتی به صحنه آمده و مستقیم و غیرمستقیم به اشکال مختلف چنگ و دندان تروریستی نشان دادند.

حسن بیگی، عضو کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع، روز ۱۷تیر گفت: «عاملان منتظر برخورد نظام باشند».

وی با برملا کردن ماهیت مجلس آخوندی که در خدمت تروریسم و سرکوب رژیم است گفت: «کمیسیون امنیت ملی پشتیبان هر اقدام مقابله به‌ مثل که نیروهای مسلح بخواهند انجام دهند است و قوانین مورد نیاز را نیز سریعاً تصویب می‌کند».

وی با اذعان به ماهیت وزارت‌خارجهٔ رژیم به‌عنوان بال حقوقی تروریسم خارج کشوری رژیم افزود: «از سوی دیگر آمادگی وزارت‌خارجه برای پیگیری حقوقی این موضوع نیز ۱۰۰درصد است».

۳روز بعد از واقعهٔ توقیف نفتکش، وزیر دفاع رژیم را هم به صحنه آوردند تا بگوید: «راهزنی دریایی انگلیس را تحمل نخواهیم کرد».

کیهان خامنه‌ای هم در روز ۱۷تیر برخی از اعضای مجلس ارتجاع را به صحنه کشاند تا خلأ سیلی توقیف نفتکش و بندآمدن کانال فروش نفت رژیم را پر کند اما نتیجه نمایش ناکارآمدی و بروز شکافهای درونی رژیم شد.

ابوالفضل ابوترابی، عضو مجلس ارتجاع، توقیف نفتکش رژیم را کار نفوذی‌ها در وزارت نفت دانست. وی در ماجرای توقیف نفتکش به وزارت نفت و برخی غفلت‌های صورت گرفته در این وزارت‌خانه حساس و استراتژیک انتقاد کرد و با بیان این‌که امروز خطر نفوذی‌های داخلی بسیار بیشتر از دشمن است، گفت: «موضوع نفوذ در برخی ساختارهای کشور طی سال‌های اخیر با هدف اثرگذاری بر حوزه‌های حیاتی از جمله نهادهای اقتصادی به‌مراتب حرفه‌ای‌تر و پیچیده‌تر شده است». وی افزود: «در ماجرای همین توقیف نفتکش حامل نفت کشورمان نیز احتمال دست‌داشتن عناصر نفوذی در لو‌دادن اطلاعات این نفتکش به سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس وجود دارد».

پورابراهیمی، عضو دیگر مجلس ارتجاع، به موضع ضعف رژیم در برابر اتحادیه اروپا اذعان کرد و گفت: «این اقدام دولت انگلیس پیش از هر چیز بیانگر واقعیت نحوه مواجهه اروپایی‌ها با جمهوری اسلامی ایران در مسائل مختلف به‌ویژه در مسأله برجام بود که نشان داد رفتار آنها چیزی کمتر از اقدام آمریکایی‌ها در خروج از برجام ندارد».

وی یادآوری کرد: «اروپایی‌ها اخیراً هم با لحنی تهدیدآمیز ادعا کرده‌اند که اگر ایران به تعهدات خود عمل نکند، ما مجبوریم به نوع دیگری با ایران رفتار کنیم».

در این میان پیروز مجتهدزاده، یک کارشناس حکومتی، با یادآوری موقعیت خطیر نظام در عرصه‌های منطقه‌یای و جهانی به کارگزاران رژیم هشدار داد: «هر گونه واکنش احساسی می‌تواند تبعات سنگینی برای ما داشته باشد. این‌که انگلیسی‌ها رفتاری خارج از معاهدات نظام بین‌الملل انجام داده‌اند، دلیل نمی‌شود ما چشم روی مصلحت نظام ببندیم و با رفتاری آن‌چنانی به کشور هزینه تحمیل کنیم». این کارگزار حکومتی با حمله به مقامات و مهره‌هایی که در مورد توقیف کشتی ابراز نظر کرده‌اند، گفت: «یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که هزینه‌های زیادی را تا به‌حال به کشور زده است،‌ این است که همه خودشان را ملزم می‌دانند تا درباره هر اتفاقی یک صحبتی بکنند که این واقعاً ضرررسان است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d58b6335-b919-4266-98aa-430f54350ee6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات