728 x 90

شورش‌ها، نشانگر عمق وضعیت ناگوار - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی دوم اسفند عمدهٔ مطالب روی مواضع رئیس‌جمهور آمریکا در مورد رژیم متمرکز شده‌اند. در کنار آن برخی خبرهای اقتصادی – اجتماعی و بعضی هم خبرهای مربوط به فاجعهٔ زلزله در کهگیلویه و بویراحمد را برجسته کرده‌اند. روزنامه‌های حکومتی، اغلب ادعاهای مقامات حکومتی در مورد زلزله را انعکاس داده‌اند. اما برخی از آنها از جمله شرق و رسالت به تجمعات اعتراضی مردم زلزله به‌خاطر عدم رسیدگی به مردم اذعان کرده‌اند. اعترافی که ناگزیر در قیاس با شبکه‌های اجتماعی ناگزیر از آن شده‌اند. نکته برجسته در مورد زلزله در روزنامه‌های امروز این است که بنا بر اظهارات مقامات حکومتی، رژیم عملاً قصد هیچ نوع سرمایه‌گذاری برای بازسازی به‌قول خودشان ۳۷۰۰خانه آسیب دیده را ندارد و در نظر دارد تمام هزینه بازسازی را از جیب مردم تحت عنوان تسهیلات ارزان و وام کم بهره در بیاورد. در سایر مطالب اجتماعی اذعان به نفرت مردم از باندهای حاکم و فضاحت رتبهٔ شکاف جنسیتی نظام در روزنامه‌ها قابل توجه است.

شورشها، نشانگر عمق وضعیت ناگوار

«اصلاح‌طلب و اصول‌گرا پایگاه اجتماعی ندارند» عنوان مطلب روزنامه مستقل است که نظرات یک کارشناس حکومتی از باند مغلوب را آورده که با اشاره به سیاست‌های چپاولگرانه تحت عنوان «نئولییرالیسم اقتصادی» نوشته است: «این سیاست‌ها منجر به توسعه اقتصادی متوازن هم نشد. بلکه منجر به ایجاد شکاف‌های طبقاتی شدید شد که خودش را در شورشهای بزرگ شهری میانه دههٔ۷۰ از مشهد و قزوین و اراک گرفته تا اسلامشهر نشان داد. شورشهایی که نشان‌دهنده عمق وضعیت ناگوار اقتصادی بود». در ادامه هم نوشته است: «دوران حسن روحانی به نوعی همان شیوه اداره اقتصادی اجرا شد که یک نمونه آن جریان سه برابر شدن قیمت بنزین بود که در آبان۹۸ شاهد آن وقایع تلخ بودیم که طبقات فرودست نه تنها از لحاظ اقتصادی شدیداً تحت فشار قرار گرفتند که حتی به‌صورت علنی در شهرها و خیابان‌ها سرکوب هم شدند» .

مسیر اجماع‌سازی علیه نظام

نقطهٔ مشترک واکنش روزنامه‌های حکومتی به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا، ابراز ناامیدی از چشم‌انداز روابطش با رژیم و تشدید انزوای نظام آخوندی است.

آرمان به‌نقل از حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت‌خارجه نوشته است «اروپا به‌تازگی به سمت آمریکا لغزیده است و این نیز در همان راستای مسیر اجماع‌سازی بایدن است. بحث سیاسی آن اما مهم است. این‌که اگر اروپا با آمریکا همراه شود هم موضع سال‌های اخیر ما در عرصه حقوقی از دست می‌رود و هم می‌تواند به احیای اجماع جهانی علیه (نظام) و حتی همراه شدن دوباره برخی دوستان و شرکای ما در این اجماع منجر شود، پس باید مراقب این عرصه نیز بود».

آفتاب یزد هم با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا نوشته است: «در مجموع می‌توان گفت اخباری که از آمریکا به گوش می‌رسد و پاسخ‌ها و واکنش‌های دیپلمات‌های ایران به این خبرها نشان می‌دهد گره برجام به‌شدت کور است و چه بسا با تحولات جاری کورتر هم شود!».

جوان وابسته به سپاه پاسداران هم نوشته است: «جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده حدود یک ماه بعد از استقرار دولت خود، سه گام ویترینی جهت تلطیف فضای سیاسی میان خود با جمهوری اسلامی برداشته است». این روزنامه با اشاره به بیانیه مشترک وزرای خارجه سه کشور اروپایی و آمریکا از برباد رفتن رویای هسته‌یی رژیم تحت عنوان «احیای قدرت بازدارندگی» ابراز نگرانی کرده و نوشته است: «بیانیه روز پنجشنبه تروئیکای اروپایی و سه گام مورد اشاره دولت آمریکا یک هدف اصلی را دنبال می‌کند و آن این‌که با «متوقف سازی کاهش تعهدات هسته‌یی ایران» روند «تعطیلی صنعت هسته ای» را استمرار بخشیده و مانع از «احیای قدرت بازدارندگی» شوند».

کیهان خامنه‌ای هم با تیتر «برادر عزیز، این امتیاز که وجود خارجی ندارد!» به قلم پاسدار حسین شریعتمداری شکاف درونی نظام را در قبال پیشنهاد آمریکا به نمایش گذاشته است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/bdff84c3-f3c7-43c7-a1c6-c63945bb9bb0"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات