728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - پنجشنبه۱۷بهمن۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

بعد از این‌که روز گذشته خامنه‌ای به صحنه آمد و در دفاع از قلع و قمع مهره‌های باند مغلوب توسط شورای نگهبان به روحانی و باندش حمله کرد، امروز هم رئیسی رأس قضاییه خامنه‌ای به صحنه آمد و ضمن حمله به روحانی و باندش از جمله گفت هر کس نمایش «انتخابات را زیر سؤال ببرد در جبهه دشمن است». روزنامه‌های باند روحانی از حرفهای خامنه‌ای جملاتی را انتخاب کرده‌اند که اغلب مربوط به مسائل غیر از انتخابات است. اما در مطالب اصلی خود مستقیم و غیرمستقیم حرفهای مهم خامنه‌ای در حمله به این باند را زیر سؤال برده‌اند.

ایران: کسانی که به هر دلیلی با صندوق قهر می‌کنند با قدرت حاکم قهر کرده‌اند و نمی‌توان منکر شد که بخشی از قدرت ملی از همین صندوق‌های رأی بیرون می‌آید، حالا اگر کسی رأی نمی‌دهد یعنی از حق خود برای اعمال قدرت می‌گذرد و برمبنای تصمیم‌گیری نهادهای حاکمیتی تأثیرگذار خواهد بود.بنابراین هر اقدامی که موجب شود این حضور مردم در انتخابات کمتر شود اعتبار اصول و مبانی و اقتدار ملی کاهش می‌یابد

جهان صنعت: راهبردی‌ترین بخش از سخنان رهبر در انتخابات، اشاره به این نکته است که انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس در واقع راهی برای ورود افکار نو و ارائه راههای نو به چرخه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کشور است... اولین سؤال آن است که آیا مغایر بودن دیدگاه و فکر با جریان سنتی اندیشه در کشور یا انقلابی بودن صرف برخلاف جریان محافظه‌کار موجود، موجب اتخاذ این رفتار علیه اندیشه و دیدگاه ارائه شده، نشده است؟ آیا مغایر بودن دیدگاه و اندیشه، جریان به‌شدت محافظه‌کار داخل را نگران نکرده تا آنها برای سرکوب فکرهای تازه و ایده‌های نوین دست به اسلحه ببرند و فکرهای تازه را سرکوب کنند؟

مردم‌سالاری عارف: عده‌یی می‌گویند می‌خواهند مجلس انقلابی تشکیل دهند. مگر مجالس ده گانه که از ابتدای انقلاب شکل گرفت انقلابی نبوده است؟... کسانی که مدعی انقلابی بودن هستند بسیاری از آنها هیچ نقشی در انقلاب نداشتند.

 

صحبت‌های دیروز عصر روحانی در روزنامه‌ها مسکوت مانده، حرفهایش در جلسه هیأت دولت را تا آنجا که به باند غالب حملات سهم خواهانه داشته را برجسته کرده‌اند. اما به شکل متناقضی ضمن این‌که گفته‌اند در نمایش انتخابات شرکت می‌کنیم به ورشکستگی این نمایش و نفرت مردم از آن اذعان کرده‌اند.

آرمان: در جامعه نشانی از شرایط و حال و هوای انتخاباتی نیست. برخی دلیل این وضعیت را مشکلات اقتصادی، معیشتی و نارضایتی مردم از روندهای موجود می‌دانند و عده‌یی آن را نشات گرفته از اتفاقات ماه‌های اخیر در آبان و دی ماه.

آرمان: جواد امام: د‌ر حال حاضر مجلس د‌ر رأس امور نیست بلکه د‌ر جریان امور هم قرار ند‌ارد‌. تا سیستم‌های موازی تعیین‌تکلیف نشوند‌ و قانون‌گذاری کاملاً به مجلس واگذار نشود‌ مجلس هم د‌ر رأس امور قرار نمی‌گیرد...‌ بر اساس نظرسنجی‌هایی که مؤسسات رسمی انجام د‌اد‌ه‌اند‌ هنوز آن چیزی که د‌رخور وضعیت د‌اخلی ما به جهت حضور مرد‌م د‌ر انتخابات به‌منظور انسجام و وحد‌ت باشد‌، انجام نپذیرفته است

همشهری: سعید حجاریان معتقد است که «تیغ استصواب» به‌قدری برّنده‌ شد که امکان‌ هر گونه «سیاست‌ورزی انتخاباتی» از اصلاح‌طلبان و اساساً هر نیروی تغییرطلبی سلب و بحث شرکت در انتخابات از دستور کار بسیاری از افراد خارج شد.

بله تمرکز روی بحران انتخابات است به‌خصوص در روزنامه‌های باند مغلوب. اما سوزوگداز از هلاکت پاسدار سلیمانی و ادامه بحران جعبه سیاه هواپیمایی اوکراینی و شکایت کشورهای کانادا و اوکراین از رژیم از دیگر موضوعات روزنامه هاست. بحران کرونا هم هر چند تلاش کرده‌اند مهار کنند و خبرهای پرواز هواپیماهای رژیم به چین را مسکوت گذاشته‌اند اما پیآمد بحران کرونا بر اقتصاد رژیم موضوع مورد توجه روزنامه‌های باند مغلوب بوده. که اشاره کرده‌اند به میزان قابل توجهی فروش نفت رژیم، مقصود همان فروش ارزان و غیرقانونی، قیمت ها هم کاهش پیدا کرده است. به این ترتیب بحران کرونا هم تبدیل به طناب خفگی اقتصادی رژیم شده است. روزنامه حکومتی جهان صنعت با طرح این بحران کاهش درآمد خاطرنشان کرده است که طی تحریم‌های اخیر کشورهای روسیه، عربستان و آمریکا بازارهای فروش نفت رژیم را به اشغال خود در آورده و اگر همین امروز تحریم‌های نفتی رژیم لغو شود مشتری برای خرید ندارد. این روزنامه تلویحا توصیه کرده هر چه زودتر نظام به پای میز مذاکره برود.

اعتماد: در تبصره ۴دو وزارتخانه سدساز: نیرو و جهاد کشاورزی می‌توانند ۶۰۰میلیون یورو از صندوق توسعه ملی (برای سد سازی)برداشت کنند... شهرسازی ناپایدار کنونی با سوداگری و زمین‌خواری درهم‌آمیخته و بهانه آشکار سدسازی شده، آبخیزها، رودها، تالاب‌ها، دریاچه‌ها و آبخوانها را تا صدها کیلومتر دورتر خشکانده، هوا را با گازهای گلخانه‌یی و ریزگرد، خاک و سفره‌ها را با گورستانهای زباله آلوده است.

جهان صنعت: مقایسه قیمت نفت صادراتی ایران با برخی از اعضای اوپک مؤید ارزان‌تر بودن قیمت فروش نفت ایران است، به‌طوری که قیمت فروش نفت این کشورها بالاتر از ۵۰دلار در هر بشکه است، اما ایران هر بشکه نفت را با قیمتی پایین‌تر از ۵۰دلار به فروش می‌رساند.

پیش‌بینی می‌شود اگر ایران بتواند درآمد حاصل از فروش نفت را دریافت کند، این درآمدها به‌دلیل قیمت فروش نفت با کاهش بیش از ۷۰درصدی همراه شود.

 

جهان صنعت: بهمن‌ماه ۱۳۹۶بود که غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران با اندوه گفت سهم ایران از تجارت جهانی ۲۴/۰(بیست و چهار صدم) درصد است. امروز شاید با توجه به کاهش صادرات نفت و افزایش تجارت برخی کشورها سهم ایران اندکی پایین‌تر یا بالاتر باشد... آن‌گونه که آمارهای جهانی نشان می‌دهد آمریکا، روسیه و عربستان با شتابی هم‌چون برق و باد در یک سال گذشته بازار نفت و گاز ایران در چین، کره‌جنوبی، ژاپن، هند و ترکیه را به تسخیر درآوردند و در چشم به هم‌زدنی این اتفاق می‌تواند برای صادرات پتروشیمی و فولاد بیفتد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/6a1ef227-83c1-4a39-ade4-e53d39893dcc"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات